1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Εύκολοι και απλοί τρόποι εξοικονόμησης νερού στο σπίτι από την Anytime!

Εύκολοι και απλοί τρόποι εξοικονόμησης νερού στο σπίτι από την Anytime!

Εύκολοι και απλοί τρόποι εξοικονόμησης νερού στο σπίτι από την Anytime!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η 22η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το 1992 ως Παγκόσμια Ημέρα Νερού, προκειμένου να υπενθυμίζει σε όλους το πόσο σημαντικό είναι το αγαθό αυτό για την επιβίωσή μας, καθώς και πόσο επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη για σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Ειδικά στη χώρα μας, η οποία είναι μία από τις φτωχότερες σε αποθέματα νερού χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου οι ανάγκες για νερό είναι πολλαπλάσιες της διαθεσιμότητας των φυσικών πόρων, το πρόβλημα, εξαιτίας και της κλιματικής αλλαγής, έχει επιδεινωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια.

Ας δούμε, λοιπόν, με ποιους απλούς και εύκολους τρόπους θα μπορούσαμε όλοι να συμβάλλουμε στη μείωση της αλόγιστης σπατάλης αυτού του τόσο πολύτιμου αγαθού, για να μην πούμε το… νερό νεράκι στο μέλλον.

Κακές συνήθειες…

Όποιος αφήνει τη βρύση να τρέχει ενώ κάνει ντουζ να σηκώσει το χέρι του! Και πράγματι πρόκειται για μια από τις πιο κακές συνήθειες σε ό,τι αφορά τη σπατάλη νερού, που δυστυχώς οι πιο πολλοί από μας την υιοθετούμε. Και φυσικά το ίδιο ισχύει και όταν γεμίζουμε καθημερινά τη μπανιέρα για το αφρόλουτρό μας, όταν αφήνουμε τη βρύση ανοικτή για να πλύνουμε τα δόντια μας, να ξυριστούμε ή να πλύνουμε τα πιάτα. Καλό είναι επίσης να διορθώνουμε τυχόν διαρροές στις βρύσες μας γιατί μια βρύση που στάζει ξοδεύει περίπου ένα λίτρο νερό κάθε δέκα λεπτά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδήγηση στην εγκυμοσύνη; Τι να προσέξετε

Γνωρίζατε ότι το καζανάκι σπαταλά περίπου το 1/3 όλης της οικιακής κατανάλωσης νερού; Αν, λοιπόν, δεν μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα καινούργιο διπλής ροής, μπορούμε να το ελέγξουμε για τυχόν διαρροή, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση τουλάχιστον 300 λίτρων νερού το μήνα.

Kαλές συνήθειες…

Βάζουμε σε λειτουργία το πλυντήριο ρούχων και πιάτων μόνο όταν έχουν γεμίσει, ρυθμίζοντάς τα στο πιο οικονομικό πρόγραμμα. Αν πλένουμε τα πιάτα στο χέρι, αντί να σπαταλάμε άφθονο τρεχούμενο νερό, τα βάζουμε σε λεκάνη με σαπουνόνερο να μείνουν για κάποιο διάστημα ώστε να απομακρυνθούν τα λίπη πριν τα πλύνουμε.

Αντί να πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας κάτω από τρεχούμενο νερό, μπορούμε να γεμίσουμε μια λεκάνη να τα πλύνουμε εκεί και μετά να χρησιμοποιήσουμε αυτό το νερό για να ποτίσουμε τα λουλούδια μας.

Περιορίζουμε όσο μπορούμε τη συχνότητα του ποτίσματος και ποτίζουμε νωρίς το πρωί, ώστε να μειώνονται οι απώλειες νερού από την εξάτμισή του, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν πάλι επιλέξουμε αυτόματο πότισμα, η εξοικονόμηση νερού θα είναι μεγαλύτερη, αρκεί να δουλεύει σωστά.

Πλένουμε το αυτοκίνητο με σφουγγάρι και κουβά με νερό και όχι με λάστιχο, με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσουμε έως και το 85% του νερού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σημαντικότητα της κάμερας οπισθοπορείας

Το σίγουρο είναι ότι, ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, θα ωφελήσουμε όχι μόνο το περιβάλλον αλλά και την τσέπη μας! Και , μιλώντας για καλές συνήθειες, ας μην ξεχνάμε και την ασφάλιση κατοικίας στην Anytime, που είναι η 1η επιλογή για την ασφάλειά μας!

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.