1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ευάγγελος Αναστασιάδης: «Φέτος θα ξεπεράσουμε τον μαγικό αριθμό του 1 δις...

Ευάγγελος Αναστασιάδης: «Φέτος θα ξεπεράσουμε τον μαγικό αριθμό του 1 δις σε ασφάλιστρα» (βίντεο)

Ευάγγελος Αναστασιάδης: «Φέτος θα ξεπεράσουμε τον μαγικό αριθμό του 1 δις σε ασφάλιστρα» (βίντεο)
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την εκτίμηση ότι τα ασφάλιστρα της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς θα ξεπεράσουν φέτος τον μαγικό αριθμό του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, κ. Ευάγγελος Αναστασιάδης.

Κατά την ομιλία του στην 44η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε αρχικά στα αποτελέσματα του 2021 όπου παρατηρήθηκε αύξηση 5% στα συνολικά ασφάλιστρα και που αποτελούν σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΑΕΚ επιβράβευση της κοινωνίας στην ανθρώπινη προσέγγιση των ασφαλιστικών εταιρειών.

Συγκεκριμένα, το 2021 τα ασφάλιστρα ανήλθαν σε 962 εκατομμύρια από 917 εκατομμύρια ευρώ το 2020, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2022 σημειώθηκε άνοδος κατά 11% στα συνολικά ασφάλιστρα, από 476 εκατομμύρια ευρώ το 2021 σε 529 εκατομμύρια το 2021.

«Στην Ασφαλιστική Βιομηχανία, γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα αναπάντεχα θα είναι πάντα μέρος της ζωής μας, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε και πως να δίνουμε λύσεις στις κρίσιμες στιγμές», υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΣΑΕΚ, Ευάγγελος Αναστασιάδης, θέλοντας να προβάλει την ανθρώπινη προσέγγιση των ασφαλιστικών εταιρειών, στο ασταθές οικονομικό περιβάλλον που ζούμε τα δύο τελευταία χρόνια.

Τονίζοντας επίσης πως: «Σε μία δύσκολη περίοδο, η Ασφαλιστική Βιομηχανία επέδειξε ισχυρά αντανακλαστικά, και συμβαδίζοντας με τις κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις, αποδείχθηκε πραγματικό στήριγμα για τον άνθρωπο. Με άριστη διαχείριση παρείχε διευκολύνσεις στις πληρωμές ασφαλίστρων, ενώ την ίδια στιγμή συνέχισε να διεκπεραιώνει άμεσα πληρωμές προσφέροντας ανακούφιση, κάτι που αύξησε ακόμα περισσότερο το επίπεδο εμπιστοσύνης προς τους πολίτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εντυπωσιακή αύξηση κερδοφορίας για την Atlantic Insurance το 2023

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης επικυρώθηκε και η αναβάθμιση των σχέσεων του Συνδέσμου με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), η οποία επικυρώθηκε με την επίσημη παρουσία στη συνέλευση του Προέδρου και της Γενικής  Διευθύντριας της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου και Ελίνας Παπασπυροπούλου, αντίστοιχα.

Δείτε πιο κάτω ολόκληρη την ομιλία του κ. Ευάγγελου Αναστασιάδη ενώ εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις ομιλίες της συνέλευσης.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.