1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Αναβάθμιση σχέσεων Κυπριακής και Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς – Στόχος η προώθηση...

Αναβάθμιση σχέσεων Κυπριακής και Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς – Στόχος η προώθηση κοινών θέσεων προς τα ευρωπαϊκά όργανα!

Αναβάθμιση σχέσεων Κυπριακής και Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς – Στόχος η προώθηση κοινών θέσεων προς τα ευρωπαϊκά όργανα!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μία σημαντική είδηση από την 44η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) ήταν η αναβάθμιση σχέσεων του Συνδέσμου με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), η οποία επικυρώθηκε με την επίσημη παρουσία στη συνέλευση του Προέδρου και της Γενικής  Διευθύντριας της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου και Ελίνας Παπασπυροπούλου, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Τύπου του συνδέσμου, πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, καθώς η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τα θέματα lobbying και η κατάθεση θέσεων στην Ευρώπη, η διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων και πολλά άλλα, θα προσφέρουν σημαντικά οφέλη και για τους δύο θεσμούς.

Ο Πρόεδρος του συνδέσμου κ. Ευάγγελος Αναστασιάδης αφού ευχαρίστησε τον κ. Σαρρηγεωργίου για την παρουσία του στη συνέλευση, ανάφερε ότι με αυτή την αναβαθμισμένη συνεργασία προσπαθούμε να σκεφτούμε «out of the box» όσον αφορά τα ευρωπαϊκά θέματα και να μπορέσουμε σε κάποιες περιπτώσεις και όπου είναι άνευ κόστους για τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να περάσουμε κάποιες θέσεις οι οποίες θα μας διευκολύνουν να είμαστε  παρόντες στην ασφαλιστική αγορά.

Από την πλευρά του ο  Πρόεδρος της Ένωσης, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου τόνισε πως: «Κοινός στόχος μας είναι η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μας η οποία θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των τοπικών αγορών ώστε να καταστούν ακόμη πιο ισχυρές και να εκσυγχρονιστούν ψηφιακά, ακολουθώντας τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές. Έτσι, δημιουργούμε από κοινού ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας, προώθηση κοινών θέσεων προς τα ευρωπαϊκά όργανα και διεθνείς φορείς, εκπαίδευση και συνεχή ενημέρωση για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, καθώς και άλλες πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τα μέλη της ασφαλιστικής βιομηχανίας των δύο χωρών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εξαιρετικές αποδόσεις στα επενδυτικά ταμεία τον Ιανουάριο του 2024

Τέλος ο κ. Σαρρηγεωργίου κάλεσε όλα τα μέλη του ΣΑΕΚ στην 117η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί την 1η βδομάδα Μαρτίου με τη νέα χρονιά.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.