1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Εντυπωσιακό το πρώτο τρίμηνο για τη Munich Re

Εντυπωσιακό το πρώτο τρίμηνο για τη Munich Re

Εντυπωσιακό το πρώτο τρίμηνο για τη Munich Re
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Christoph Jurecka, Οικονομικός Διευθυντής (CFO) της Munich Re, τόνισε ότι η παγκόσμια αντασφαλιστική εταιρεία θα συνεχίσει να είναι πειθαρχημένη στις επερχόμενες ενδιάμεσες ανανεώσεις αντασφάλισης και θα επικεντρωθεί στη διατήρηση των βελτιωμένων όρων και προϋποθέσεων που επιτεύχθηκαν πέρυσι.

H Munich Re δημοσίευσε ένα εντυπωσιακό σύνολο αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2024, τα οποία περιλάμβαναν καθαρά κέρδη ύψους 2,1 δισ. ευρώ και έναν ισχυρότερο συνδυασμένο δείκτη αντασφάλισης ζημιών και ατυχημάτων στο 75,3%.

Αμέσως μετά, ο CFO Jurecka φιλοξένησε ένα Q&A με αναλυτές, κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν οι ανανεώσεις στα μέσα του έτους.

“Νομίζω ότι αυτό που είναι πολύ σημαντικό στις δραστηριότητές μας είναι ότι είμαστε πειθαρχημένοι τόσο στην πλευρά της ανάληψης ασφαλιστικών κινδύνων όσο και στην ανάληψη κινδύνων στην πλευρά των περιουσιακών στοιχείων. Και νομίζω ότι η πειθαρχία είναι πραγματικά ένα από τα βασικά συστατικά που μας έφεραν εκεί που βρισκόμαστε σήμερα με έναν πολύ ισχυρό ισολογισμό και ωραία κερδοφορία”, δήλωσε ο Jurecka.

Συνέχισε να δηλώνει ότι η Munich Re θα συνεχίσει να είναι πειθαρχημένη, εξηγώντας ότι αυτό είναι “απολύτως βασικό” ενόψει των ανανεώσεων των αντασφαλιστικών συμβάσεων του Ιουνίου και του Ιουλίου.

“Και ως εκ τούτου, επίσης, τα χαμηλότερα σημεία πρόσδεσης ή τέτοιου είδους πράγματα δεν είναι σαφώς κάτι που θα θελήσουμε να ασχοληθούμε, αλλά μάλλον θα επικεντρωθούμε πραγματικά στη διατήρηση των βελτιωμένων όρων και προϋποθέσεων και στη συνέχεια θα συνεχίσουμε να γράφουμε εργασίες στο ελκυστικό επίπεδο τιμών όπου βρισκόμαστε σήμερα”, δήλωσε ο Jurecka.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπερνούν τα €2 δις τα κέρδη της Munich Re για το πρώτο τρίμηνο

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή, τόσο στο 1,1 όσο και στο 1,4 η προσφορά και η ζήτηση συναντήθηκαν με πολύ λογικούς όρους και η υπόθεση είναι ότι αυτό θα συνεχιστεί.

Ωστόσο, συνέχισε ο Jurecka, η διάθεση της Munich Re να είναι πιο χαλαρή στο κομμάτι της ανάληψης κινδύνων είναι “απολύτως μηδενική και η πειθαρχία πρέπει να διατηρηθεί και στο μέλλον”.

Όσον αφορά την τιμολόγηση στις ανανεώσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου, ο οικονομικός διευθυντής εξήγησε ότι:

“Δεν θα περίμενα καν σε αυτό το σημείο να μειωθεί περαιτέρω, γιατί θα έπρεπε; Έχουμε μια ισορροπία ζήτησης και προσφοράς σε πολύ υψηλό και ελκυστικό επίπεδο για την αντασφάλιση“, δήλωσε.

Προσθέτοντας: “Και στη συνέχεια μένει να δούμε τι θα συμβεί, και αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη των απαιτήσεων κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ιδιαίτερα, βέβαια, από την περίοδο των τυφώνων που θα ακολουθήσει το τρίτο τρίμηνο.

“Έτσι, λοιπόν, αυτή τη στιγμή νομίζω ότι μπορούμε να σχολιάσουμε μόνο αυτό που παρατηρήσαμε και αυτό ήταν ένα λίγο-πολύ σταθερό επίπεδο τιμών και πειθαρχία στην αγορά. Και πειθαρχία όχι μόνο στις τιμές, αλλά ιδιαίτερα και στην πλευρά των όρων και των προϋποθέσεων, που μερικές φορές έχουν μεγαλύτερη σημασία από την τιμή”.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.