1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ενημερώθηκαν για την ασφάλιση ιδιοκτήτες και διαχειριστές Αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων!

Ενημερώθηκαν για την ασφάλιση ιδιοκτήτες και διαχειριστές Αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων!

Ενημερώθηκαν για την ασφάλιση ιδιοκτήτες και διαχειριστές Αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πλήρως ενημερωμένοι για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για την ασφάλιση και τη σωστή διαχείριση των αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων τους έφυγαν όσοι παρακολούθησαν την Ενημερωτική Ημερίδα που διοργάνωσαν το Cyprus Insurance News και το Insurance Media Lab με θέμα την «Ασφάλιση των Αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων».

Σε ένα πλούσιο και περιεκτικό πρόγραμμα, διαχειριστές και ιδιοκτήτες καταλυμάτων τύπου Airbnb, ενημερώθηκαν πρώτα απ’ όλα για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τη σωστή ασφαλιστική κάλυψη των καταλυμάτων τους ενώ η ποικιλία των θεμάτων έδωσε στους παρευρισκόμενους γνώσεις σε θέματα γύρω από την αποδοτικότερη διαχείριση των καταλυμάτων τους.

Οι εργασίες της ημερίδας ξεκίνησαν με ένα σύντομο χαιρετισμό του ιδρυτή του Cyprus Insurance News κ. Παναγιώτη Σοφοκλέους, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όσους έδωσαν το παρών τους αλλά και τον μεγάλο χορηγό της εκδήλωσης τη SoEasy Insurance, ανέφερε ότι η διοργάνωση αυτών των ημερίδων εντάσσονται στα πλαίσια της στρατηγικής του Cyprus Insurance News για ενδυνάμωση της ασφαλιστικής γνώσης μέσα στη κοινωνία.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε για ένα σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Υφυπουργείου Τουρισμού, η κα. Ανθή Χαραλάμπους, Τουριστική Λειτουργός στη Διεύθυνση Διασφάλισης Ποιότητας και Αδειοδότησης Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Η κα. Χαραλάμπους αφού ανέφερε ότι τέτοιες εκδηλώσεις είναι σημαντικές τόσο για τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων καταλυμάτων αλλά και για όλους τους αρμόδιους φορείς, τόνισε ότι το υφυπουργείο τουρισμού στοχεύει πάντα μέσω της πολιτικής που χαράζει και των δράσεων που αναπτύσσει να είναι ευθυγραμμισμένο με τις τρέχουσες τάσεις και συνθήκες, γι’ αυτό και έγιναν προσπάθειες να θεσμοθετηθούν τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα με τον στόχο να έχει επιτευχθεί από το 2020.  

Παράλληλα ανέφερε ότι τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα συμβάλουν σημαντικά στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και παράλληλα προσελκύουν νέα τμήματα τουριστικών αγορών ενώ όπως είπε αυτή τη στιγμή στην Κύπρο υπάρχει ένα ευρύ φάσμα αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων, από μικρά διαμερίσματα μέχρι υπερπολυτελής έπαυλης που βρίσκονται σε όλο το νησί.

Στη συνέχεια, στην πρώτη παρουσίαση της ενημερωτικής ημερίδας, στο βήμα βρέθηκε ο Γιάννης Μερακλής, Δικηγόρος & Συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο Χριστοφή, Μερακλής & συνεργάτες ΔΕΠΕ. Ο κ. Μερακλής έκανε μία εκτενή αναφορά στις πρόνοιες της νομοθεσίας, ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν γύρω από το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των εν λόγω καταλυμάτων.

Στο κυρίως μέρος της ημερίδας, στο βήμα ανέβηκαν οι  Γιάννης Νικολάου και Άγγελος Παναγή, Διευθύνων Σύμβουλος και Non Motor Manager της SoEasy Insurance αντίστοιχα! Αρχικά ο κ. Νικολάου έκανε μία συνοπτική αναφορά στις υπηρεσίες και τα προϊόντα που διαθέτει στο καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις η μεσιτική εταιρεία ενώ στη συνέχεια ο κ. Παναγή έκανε εκτενή παρουσίαση των δύο σχεδίων που έχει δημιουργήσει η εταιρεία και τα οποία απευθύνονται στους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές των αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων.

Η επόμενη παρουσίαση αφορούσε το φορολογικό πλαίσιο των αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων με τον κ. Γιώργος Μιχαήλ, Managing Director του λογιστικού & ελεγκτικού γραφείου Top Pro Audit & Tax Ltd να δίνει στους παρευρισκόμενους χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές.

Το πρόγραμμα της Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του κ. Αντώνη Τσικουρή, CEO της εταιρείας διαχείρισης αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων My Sunny Flat. Στην παρουσίαση του ο κ. Τσικουρής μίλησε για τις βασικές προϋποθέσεις για πετύχει κάποιος στη διαχείριση των αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές στους παρευρισκόμενους.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους κυρίως για θέματα που αφορούσαν το Υφυπουργείο αλλά και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.