1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ελληνική Τράπεζα: Καθαρά έσοδα €9,3 εκατ. από ασφαλιστικές εργασίες! Δείτε τα...

Ελληνική Τράπεζα: Καθαρά έσοδα €9,3 εκατ. από ασφαλιστικές εργασίες! Δείτε τα αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου!

Ελληνική Τράπεζα: Καθαρά έσοδα €9,3 εκατ. από ασφαλιστικές εργασίες! Δείτε τα αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα οικονομικά του αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2023 ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα, τα οποία περιλαμβάνουν και τα δεδομένα των Ασφαλιστικών Εταιρειών του ομίλου, Hellenic Life και Παγκυπριακή Ασφαλιστική.

Η Ελληνική Τράπεζα, κατέγραψε κέρδη ύψους €160,2 εκ. για το πρώτο εξάμηνο 2023 ενώ τα καθαρά έσοδα του συγκροτήματος από ασφαλιστικές εργασίας ανήλθαν στα €9,3 εκατομμύρια σημειώνοντας μικρή μείωση σε σχέση με €9,5 εκατ. την εξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022.

Σύμφωνα με την έκθεση του οργανισμού η μείωση ύψους 2% σε ετήσια βάση οφείλεται κυρίως στις υψηλότερες καθαρές απαιτήσεις από συμβόλαια αντασφάλισης που διατηρούνται καθώς και στα χρηματοοικονομικά έξοδα που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της εξαμηνίας που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023, λόγω των μεταβολών των επιτοκίων.

Στην έκθεση γίνεται αναφορά και στην κατάρευση τραπεζών στις ΗΠΑ και της διάσωσης της Credit Suisse. Όπως αναφέρεται ο όμιλος δεν είχε οποιαδήποτε έκθεση στις συγκεκριμένες τράπεζες των ΗΠΑ ενώ όσων αφορά την έκθεση του Ομίλου στην Credit Suisse στις 31 Δεκεμβρίου 2022 ανερχόταν σε περίπου €15 εκατ. στην μορφή χρεογράφων που κατέχονταν από την Τράπεζα και τις ασφαλιστικές θυγατρικές εταιρείες της. Όπως συνεχίζει η έκθεση τα αυτά χρεόγραφα πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης τριμηνίας του 2023 χωρίς καμία σημαντική επίδραση (ζημιά περίπου €1,3 εκατ.) στα Οικονομικά Αποτελέσματα του Ομίλου για την εξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023 ενώ σήμερα η Τράπεζα και ο Όμιλος δεν είναι πλέον εκτεθειμένοι σε χρεόγραφα στην Credit Suisse, καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Αναφορά γίνεται και στην υιοθέτηση του ΔΠΧΑ 17 αναδρομικά, εφαρμόζοντας εναλλακτικές μεθόδους μετάβασης όπου η πλήρης αναδρομική προσέγγιση ήταν ανέφικτη.

Συγκεκριμένα, η πλήρης αναδρομική προσέγγιση εφαρμόστηκε για ομάδες ασφαλιστήριων και αντασφαλιστήριων συμβολαίων γενικού κλάδου και ομάδες ασφαλιστήριων και αντασφαλιστήριων συμβολαίων ζωής (που επιμετρώνται σύμφωνα με τημέθοδο PAA) με βραχυπρόθεσμη περίοδο κάλυψης που δεν υπερβαίνει το ένα έτος. Από την άλλη η προσέγγιση της εύλογης αξίας εφαρμόστηκε σε ομάδες ασφαλιστήριων και αντασφαλιστήριων συμβολαίων ζωής (που δεν επιμετρώνται σύμφωνα με το PAA) που περιέχουν συμβόλαια με μακροπρόθεσμη περίοδο κάλυψης που υπερβαίνουν το ένα
έτος.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.