1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφάλισης Κατοικίας
  6. »
  7. Είναι απλό! Η Ασφάλιση Κατοικίας δεν είναι πολυτέλεια!

Είναι απλό! Η Ασφάλιση Κατοικίας δεν είναι πολυτέλεια!

Είναι απλό! Η Ασφάλιση Κατοικίας δεν είναι πολυτέλεια!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αδιαμφισβήτητα, η κατοικία αποτελεί το πολυτιμότερο υλικό αγαθό για κάθε άνθρωπο και κάθε οικογένεια! Η κατοικία μας είναι πολύ περισσότερα πράγματα από τους τοίχους που μας περιβάλλουν. Είναι το μέρος εκείνο όπου φτιάχνουμε αναμνήσεις, γελάμε, κλαίμε και ξεκουραζόμαστε μετά από μία κουραστική μέρα.  Για πολλούς από εμάς, το σπίτι είναι το αγαπημένο μας μέρος στον κόσμο – ένα ασφαλές λιμάνι και καταφύγιο, ειδικά σε δύσκολες περιόδους της ζωής μας.

Ωστόσο, παρά την αδιαμφησβήτητη αξία της, πολλοί αμελούν ή παραλείπουν την προστασία της και την αφήνουν έρμαιο της τύχης της. Με την απλοϊκή έκφραση «δεν παθαίνει τίποτα», αποφασίζουν να μην την ασφαλίσουν, αγνοώντας ότι με μόλις λίγα ευρώ τον μήνα μπορούν να προσφέρουν στον εαυτό τους και στην οικογένειά τους ασφάλεια και ηρεμία. Το να μην ασφαλίζουμε το σπίτι μας δεν εκθέτει σε κινδύνους μόνο το κτήριο ως οικοδόμημα, αλλά πολύ περισσότερο τα ίδια τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Η Σημασία της Ασφάλισης Κατοικίας

Τη σημερινή εποχή υπάρχουν συνθήκες που κάνουν την ασφάλιση της κατοικίας μας σημαντικότερη από ποτέ. Είτε πρόκειται για φυσικές καταστροφές όπως σεισμοί, πλημμύρες και πυρκαγιές, είτε για ανθρώπινες πράξεις όπως κλοπές και βανδαλισμοί, το σπίτι μας είναι εκτεθειμένο και είναι υποχρέωση μας πρώτα προς την οικογένεια μας να το έχουμε προστατευμένο.

Μπορεί η ασφάλιση κατοικίας να μην αποτρέψει, τις περισσότερες φορές, ένα καταστροφικό γεγονός από το να συμβεί, αλλά είναι εκείνος ο μηχανισμός που θα μας προστατέψει τόσο από το οικονομικό κόστος αλλά και με τις σωστές καλύψεις θα κάνει εκείνες τις δύσκολες ώρες μετά από τη ζημιά λίγο πιο εύκολες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  SoEasy Insurance: Πώς να καταχωρήσεις το ακίνητό σου στην Airbnb;

Ο Winston Churchill έλεγε ότι αν είχε τρόπο θα έγραφε τη λέξη ΑΣΦΑΛΙΣΗ στην πόρτα κάθε οικογένειας, γιατί ήταν πεπεισμένος ότι με το μικρό κόστος ενός συμβολαίου ασφάλισης μπορεί κάθε οικογένεια να εξασφαλίσει προστασία από καταστροφές που αλλιώς θα την συνέτριβαν για πάντα. Σκεφτείτε απλά μία οικογένεια με ένα μέσο εισόδημα και χωρίς άλλη περιουσία εάν θα ήταν ποτέ εφικτό να κτίσει ξανά την κατοικία της μετά από μια ολοκληρωτική καταστροφή, εάν αυτή δεν είναι ασφαλισμένη. Νομίζουμε η απάντηση είναι ξεκάθαρη αλλά ας το αναλύσουμε λίγο περισσότερο πιο κάτω!

Κόστος Vs Οφέλη

Για να κάνουμε τα πράγματα πιο απλά για όσους μας διαβάζουν, αξίζει να κάνουμε μία σύγκριση του κόστους της ασφάλισης κατοικίας και του οφέλους που έχει για μία οικογένεια.

Αν πάρουμε για παράδειγμα ένα μέσο σπίτι 150 τετραγωνικών, που με τις σημερινές αξίες των κατασκευαστικών υλικών το κόστος να ξανακτιστεί θα το υπολογίζαμε για χάριν συζήτησης στις 250,000 ευρώ προσθέτοντας σε αυτό 45,000 για τα περιεχόμενα του όπως έπιπλα και τον υπόλοιπο οικιακό εξοπλισμό μίας μέσης κατοικίας.

Πόσο λοιπόν στοιχίζει να ασφαλίσουμε το σπίτι μας για 295 χιλιάδες, κτήριο και περιεχόμενο; Για ένα σπίτι στη Λευκωσία με τα πιο πάνω δεδομένα στη SoEasy Insurance το κόστος για να ασφαλιστεί ξεκινά μόνο από 250 ευρώ ανάλογα της επιλογής του πακέτου καλύψεων και ωφελημάτων που θα επιλέξουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  SoEasy Insurance: Πώς να καταχωρήσεις το ακίνητό σου στην Airbnb;

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι το κόστος δεν ξεπερνά το 1 ευρώ την ημέρα. Ούτε καν δηλαδή το κόστος ενός καφέ!

Το όφελος τώρα; Σκεφτείτε ότι ακόμα και σε περίπτωση ολικής καταστροφής, εκτός από την απαλλαγή που προνοεί το συμβόλαιο μας, η ασφαλιστική μας εταιρεία θα αναλάβει να καλύψει όλο το υπόλοιπο κόστος.

Έστω όμως ότι έχουμε μία μικρή σχετική ζημιά των 20,000. Αυτό θα σήμαινε ότι εάν δεν ασφαλίζαμε το σπίτι μας και αποταμιεύαμε μόνοι μας τα λεφτά για ένα τέτοιο περιστατικό, θα έπρεπε να αποταμιεύουμε 500 ευρώ για 40 ολόκληρα χρόνια.

Το πιο πάνω παράδειγμα είναι πιστεύουμε πέραν για πέρα ενδεικτικό της σχέσης μεταξύ κόστους και οφέλους για την ασφάλιση κατοικίας.

Η SoEasy έκανε την Ασφάλεια Κατοικίας εύκολη υπόθεση

Έχοντας τον πελάτη στο επίκεντρο, η SoEasy Insurance σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε 5 διαφορετικά προγράμματα τα οποία περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό καλύψεων που μπορούν να προστατέψουν το σπίτι σας από τους πιο συνηθισμένους αλλά και τους πιο ασυνήθιστούς κινδύνους που το απειλούν.

Ξεκινώντας από το πιο απλό πρόγραμμα της SoEasy Insurance θα συναντήσουμε περισσότερες από 20 μοναδικές καλύψεις ενώ στο πιο περιεκτικό πρόγραμμα, το VIP PLATINUM, οι καλύψεις που προσφέρει η εταιρεία είναι ικανές να παρέχουν την απόλυτη προστασία και ηρεμία από τα απρόοπτα που απειλούν καθημερινά την κατοικία μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  SoEasy Insurance: Πώς να καταχωρήσεις το ακίνητό σου στην Airbnb;

Το πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας VIP Platinum της SoEasy Insurance, περιλαμβάνει περισσότερες από 40 μοναδικές καλύψεις, που προστατεύουν την κατοικίας σας από όλα τα αναπάντεχα που μπορεί να συμβούν.

Πέραν της προστασίας της κατοικίας σας από ζημιές που μπορούν να συμβούν από πυρκαγιά, κεραυνό, σεισμό, καταιγίδα, πλημμύρα, έκρηξη, κλοπή και πολλά άλλα το VIP Platinum της SoEasy Insurance καλύπτει επίσης αστική ευθύνη για εσάς και την οικογένεια σας, προστατεύοντας σας έτσι σε περίπτωση που κάποιος τρίτος τραυματιστεί ή του προκληθεί υλική ζημιά στην περιουσία του, εντός της περιουσίας σας ή εάν προκύψει οποιαδήποτε ευθύνη από εσάς ή οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας σας και εκτός της κατοικίας σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικός στο 7777 4567 ή μέσω email στο [email protected] και το εξειδικευμένο προσωπικό μας αλλά και οι ασφαλιστικοί μας διαμεσολαβητές, είναι έτοιμοι να σας προσφέρουν την κατάλληλη καθοδήγηση, ώστε να προσαρμόσετε την ασφαλιστική σας κάλυψη στις δικές σας ανάγκες.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.