1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Διορισμός Ειδικού Επιτηρητή Συμμόρφωσης της εταιρείας Liberty Life

Διορισμός Ειδικού Επιτηρητή Συμμόρφωσης της εταιρείας Liberty Life

Διορισμός Ειδικού Επιτηρητή Συμμόρφωσης της εταιρείας Liberty Life
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Αν. Εφόρου Ασφαλίσεων ημερομηνίας 23/10/2020 σχετικά με την ανάκληση άδειας και έκδοση Ειδικής Άδειας της εταιρείας Liberty Life Insurance Public Company Ltd, έχει εκδοθεί στις 3/2/2022 «Ειδική Άδεια Ασφαλιστικών Εργασιών» (Τύπος E.A.14) με αριθμό 126A, σε αντικατάσταση της άδειας που είχε εκδοθεί στις 12/9/2020, με την οποία διορίζεται με άμεση ισχύ η εταιρεία PV IPPS CYPRUS LTD, εκπροσωπούμενη από τον κ. Μάριο Παναγή, ως Ειδικός Επιτηρητής Συμμόρφωσης με συγκεκριμένους όρους εντολής.

Ο Ειδικός Επιτηρητής Συμμόρφωσης θα είναι υπεύθυνος να διασφαλίσει ότι για το χρόνο που διαρκεί η ειδική άδεια η εταιρεία δεν θα λειτουργεί με οποιονδήποτε τρόπο που να αυξάνει τις υποχρεώσεις της ή να πλήττει τα συμφέροντα των ασφαλιζομένων. H ειδική άδεια χορηγείται αποκλειστικά για συνέχιση σε ισχύ των υφιστάμενων συμβολαίων του Κλάδου Ζωής, για διακανονισμό των εκκρεμουσών απαιτήσεων που απορρέουν από τις ασφαλιστικές συμβάσεις των Κλάδων Ζωής και Γενικής Φύσεως, για συνέχιση είσπραξης των οφειλόμενων προς αυτήν ασφαλίστρων καθώς και τυχόν οφειλόμενων πόσων από άλλους χρεώστες καθώς και για ικανοποίηση των ανειλημμένων υποχρεώσεών της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας στο σύνολο του, με την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας ειδικής άδειας, παύεται από το να κατέχει τις οποιεσδήποτε εξουσίες ή και δικαιώματα ψήφου ή και με οποιονδήποτε τρόπο να ενεργεί εκ μέρους της εταιρείας.

Η εν λόγω «Ειδική Άδεια Ασφαλιστικών Εργασιών» θα έχει ισχύ μέχρι το διορισμό του προσωρινού εκκαθαριστή  του οποίου ο διορισμός θα έχει ισχύ με την κατάθεση στο Δικαστήριο της αίτησης για διάλυση και εκκαθάριση της εταιρείας από το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και θα λήγει ταυτόχρονα με το διορισμό του εκκαθαριστή της εταιρείας.

Ο Έφορος Ασφαλίσεων δύναται κατά τη διακριτική του ευχέρεια να διαφοροποιήσει τους όρους αυτής της ειδικής άδειας η/και να την τερματίσει.  

(Τώνια Τσαγγάρη)  

Αν. Έφορος Αφαλίσεων  

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.