1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Δημοσίευμα: Προς πώληση οι μετοχές του Δημήτρη Κοντομηνά στην Prime Insurance

Δημοσίευμα: Προς πώληση οι μετοχές του Δημήτρη Κοντομηνά στην Prime Insurance

Δημοσίευμα: Προς πώληση οι μετοχές του Δημήτρη Κοντομηνά στην Prime Insurance
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το ενδιαφέρον τους για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που κατείχε στην Prime Insurance, ο Δημήτρης Κοντομηνάς, έχουν εκφράσει, τέσσερις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες στην Κύπρο και άλλοι επενδυτικοί οργανισμοί από το εξωτερικό, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του InBusinessNews.

Τη διαδικασία έχει αναλάβει ελεγκτικός οίκος στην Ελλάδα, ενώ άμεση εμπλοκή φαίνεται να έχει και ελληνικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός. 

Όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές του InBusinessNews, στο στάδιο των μη δεσμευτικών προσφορών υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον και η τυχόν θετική εξέλιξη της διαδικασίας θα ευνοήσει, τόσο την εταιρεία και τους υπόλοιπους μετόχους όσο και για τους πελάτες της.

Πιο συγκεκριμένα, από κυπριακής πλευράς, έχουν κατατεθεί προτάσεις από τέσσερις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες για την απόκτηση των μετοχών Κοντομηνά, οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 85% του συνόλου. Ακόμη, υπήρξε ενδιαφέρον από ασφαλιστικές εταιρείες του εξωτερικού.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το InBusinessNews, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη διεύθυνση της Prime Insurance στην Κύπρο, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατό. 

Υπενθυμίζεται ότι προ μερικών εβδομάδων, ελλαδικά δημοσιεύματα σημείωναν ότι οι κληρονόμοι του Δημήτρη Κοντομηνά πωλούν την ασφαλιστική εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου και του χαρτοφυλακίου ζωής που διαθέτει στην κυπριακή αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πολύ κοντά στην απόκτηση των εργασιών της CNP βρίσκεται η Ελληνική Τράπεζα

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Φερεγγυότητας της ασφαλιστικής, ο δείκτης κάλυψης SCR ανερχόταν στο 116% στο τέλος του 2021 σε σχέση με 113% στο τέλος του 2020.

Στόχος της εταιρείας, όπως αναφερόταν, ήταν η διενέργειας περαιτέρω δράσεων για βελτίωση του δείκτη, ο οποίος αν και βελτιωμένος παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα.

Διαβάστε αυτούσιο το δημοσίευμα του Inbusiness News εδώ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.