1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Διαρροή Νερού: Τι να προσέξετε στην ασφάλιση κατοικίας

Διαρροή Νερού: Τι να προσέξετε στην ασφάλιση κατοικίας

Διαρροή Νερού: Τι να προσέξετε στην ασφάλιση κατοικίας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Συγχαρητήρια, μόλις αποκτήσατε το δικό σας σπίτι! Το όνειρο τόσων χρόνων γίνετε πραγματικότητα. Επιτέλους έχετε το δικό σας χώρο να στεγάσετε την οικογένεια και τα μελλοντικά σας όνειρα. Και μετά τι;

Η εξασφάλιση του μεγαλύτερου (υλικού) περιουσιακού στοιχείου που μόλις αποκτήσατε είναι το επόμενο και σημαντικότερο που πρέπει να σας απασχολήσει. Σε ένα κόσμο που καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε για καταστροφές, η ασφάλιση της κατοικίας μας που με τόσο κόπο αποκτήσαμε, είναι κάτι που πρέπει να πάρουμε πολύ ζεστά.

Η διαρροή νερού

Όσοι τους έχει συμβεί μπορούν να σας διαβεβαιώσουν ότι δεν υπάρχει ίσως μεγαλύτερη ταλαιπωρία για ένα σπίτι από την διαρροή νερού.  Νερά παντού, κατεστραμμένα έπιπλα και το σπίτι χωρίς νερό αφού το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε την παροχή.

Εδώ υπάρχουν 2 σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε όσο αφορά την ασφάλεια σας.

Το πρώτο είναι το κόστος επιδιόρθωσης της ίδιας της ζημιάς. Υπάρχουν συμβόλαια τα οποία καλύπτουν την ζημιά που θα προκαλέσει η διαρροή (πχ κατεστραμμένα έπιπλα, διαβρωμένοι τοίχοι) αλλά όχι την ίδια την επιδιόρθωση της. Παράδειγμα εάν η διαρροή προέρχεται από σπασμένο σωλήνα θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ασφάλεια σας θα καλύψει και την επιδιόρθωση του ίδιου του σωλήνα.

Το δεύτερο και σημαντικό είναι το κόστος εντοπισμού της διαρροής. Δυστυχώς αρκετές φορές συμβαίνει να έχουμε διαρροή στο σπίτι αλλά να μην ξέρουμε από που προέρχεται.  Και κάπου εδώ ξεκινούν τα έξοδα για ανεύρεση της πηγής της διαρροής. Είτε με το σπάσιμο τοίχων και πατωμάτων είτε με προηγμένα αλλά υψηλού κόστους μηχανήματα που μπορούν να εντοπίσουν την διαρροή. Θα πρέπει λοιπόν, εάν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, να βεβαιωθείτε ότι το συμβόλαιο σας καλύπτει και μέχρι ποιο ποσό αυτά τα έξοδα.

Η ασφάλιση κατοικίας γενικότερα

Η ασφάλιση της κατοικίας μας, καινούργιας ή παλιάς, είναι κάτι που η κάθε οικογένεια πρέπει να μεριμνήσει και δυστυχώς στην Κύπρο υπάρχει ακόμη μεγάλος αριθμός κατοικιών που είναι χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. 

Από την άλλη η επιλογή ενός ασφαλιστικού συμβολαίου είναι κάτι που ο καθένας θα πρέπει να πάρει πολύ σοβαρά και στόχος μας σαν σελίδα είναι να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες που μπορεί το ευρύ κοινό να αγνοεί.

Εάν έχετε θέματα που θα θέλατε να δείτε να αναπτύσσονται σε μελλοντικά άρθρα μπορείτε να μας στείλετε email στο [email protected]

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.