1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Δείτε τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου 2023 της AIG

Δείτε τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου 2023 της AIG

Δείτε τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου 2023 της AIG
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η παγκόσμια ασφαλιστική εταιρεία American International Group, Inc. (AIG) ανέφερε ελαφρά αύξηση των εσόδων αναδοχής ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων για το 4ο τρίμηνο του 2023 σε 642 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία περιελάμβαναν 122 εκατομμύρια δολάρια συνολικών χρεώσεων που σχετίζονται με καταστροφές, αντιπροσωπεύοντας 2,1 μονάδες αναλογίας ζημιών, εκ των οποίων 54 εκατομμύρια δολάρια αφορούν τη Βόρεια Αμερική και 68 εκατομμύρια δολάρια Διεθνές επίπεδο.

Στον τομέα των γενικών ασφαλίσεων της εταιρείας, τα καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (NPW) αυξήθηκαν κατά 3% σε ετήσια βάση στα 5,755 δισεκατομμύρια δολάρια και ο συνδυασμένος δείκτης βελτιώθηκε κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες από το προηγούμενο τρίμηνο στο 89,1%.

Το γενικό ασφαλιστικό APTI των 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυξήθηκε κατά 225 εκατομμύρια δολάρια από το τρίμηνο του προηγούμενου έτους, λόγω του υψηλότερου εισοδήματος από επενδύσεις και των βελτιωμένων ζημιών από ατυχήματα και των χαμηλότερων επιβαρύνσεων που σχετίζονται μεκαταστροφές, που αντισταθμίστηκαν κάπως από τη χαμηλότερη ευνοϊκή εξέλιξη του προηγούμενου έτoυς και τις υψηλότερες γενικές λειτουργικές δαπάνες.

Στον τομέα Ζωής και Συνταξιοδότησης, τα προσαρμοσμένα έσοδα προ φόρων του 4ου τριμήνου του 2023 ήταν 957 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 12% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω των υψηλότερων εσόδων από διαφορές βασικού χαρτοφυλακίου ως αποτέλεσμα των υψηλότερων βασικών αποδόσεων χαρτοφυλακίου.

Σε αυτό το τμήμα της επιχείρησης, τα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 19% από το προηγούμενο τρίμηνο στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που η AIG αποδίδει στους υψηλότερους όγκους μεταφοράς συνταξιοδοτικού κινδύνου.

Για το 4ο τρίμηνο του 2023, τα καθαρά έσοδα που αποδίδονται στους κοινούς μετόχους της AIG ήταν 86 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 545 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο. Η πτώση οφείλεται κυρίως στις υψηλότερες καθαρές πραγματοποιηθείσες ζημίες από τα παρακρατηθέντα ενσωματωμένα παράγωγα κεφάλαια της Fortitude Re.

Τα προσαρμοσμένα έσοδα μετά φόρων ήταν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το 4ο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο. Η αύξηση της AATI προήλθε από τα υψηλότερα καθαρά έσοδα από επενδύσεις στις Γενικές Ασφάλειες. Τα κέρδη της Corebridge που περιλαμβάνονται στην AATI μειώθηκαν κατά 25% λόγω της μείωσης της ιδιοκτησίας της AIG.

Τα συνολικά καθαρά έσοδα από επενδύσεις το 4ο τρίμηνο του 2023 ήταν 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 21% από 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο που αποδίδεται στα υψηλότερα έσοδα από τίτλους και δάνεια σταθερής λήξης λόγω των υψηλότερων ποσοστών επανεπένδυσης, που αντισταθμίστηκαν εν μέρει από τις χαμηλότερες αποδόσεις των εναλλακτικών επενδύσεων.

Για ολόκληρο το έτος 2023, η AIG ανακοίνωσε καθαρά έσοδα που αποδίδονται στους κοινούς μετόχους ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος. Η μείωση προήλθε κυρίως από τις καθαρές πραγματοποιηθείσες ζημίες που σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τα κεφάλαια της Fortitude Re που παρακρατήθηκαν ενσωματωμένα παράγωγα στο Life and Retirement σε σύγκριση με τα κέρδη του προηγούμενου έτους, καθώς και από τη δραστηριότητα παραγώγων.

Το AATI ήταν 4.9 δισεκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος 2023 σε σύγκριση με 4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Η αύξηση της AATI οφείλεται στα υψηλότερα έσοδα από αναδοχές και καθαρά έσοδα από επενδύσεις στις Γενικές Ασφάλειες. Ενώ η L&R APTI αυξήθηκε κατά 15% το 2023, τα κέρδη της Corebridge που περιλαμβάνονται στην AATI μειώθηκαν κατά 20% λόγω της μείωσης της ιδιοκτησίας της AIG από 77,7% στις αρχές του έτους σε 52,2% στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Ο Peter Zaffino, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της AIG, σχολίασε: «Το 2023, η AIG παρουσίασε εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα, τα οποία υπογραμμίζονται από τις εξαιρετικές επιδόσεις αναδοχής και την επιτυχή εκτέλεση πολλαπλών σύνθετων πρωτοβουλιών, παρέχοντας παράλληλα εξαιρετική αξία για τους πελάτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη μας. Η ουσιαστική μας πρόοδος αντικατοπτρίζει την αφοσίωση και την ομαδική εργασία των συναδέλφων μας AIG σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν επιτύχει τους στόχους μας. Τα προσαρμοσμένα έσοδα μετά φόρων ανά αραιωμένη μετοχή αυξήθηκαν κατά 33% από το προηγούμενο έτος στα 6,79 δολάρια. Επανατοποθετήσαμε περαιτέρω την AIG για το μέλλον με τις εκποιήσεις της Validus Re και της Crop Risk Services και μπαίνουμε στο 2024 με σημαντική δυναμική.»

«Οι Γενικές Ασφάλειες παρέδωσαν έσοδα 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023, αύξηση 15% από έτος σε έτος. Η ακλόνητη δέσμευσή μας για την αριστεία στην αναδοχή και η ικανότητά μας να διαχειριζόμαστε τη μεταβλητότητα παραμένουν θεμελιώδεις για τη βιωσιμότητα της αύξησης των εσόδων από αναδοχές της AIG. Ο συνδυασμένος δείκτης 90,6% για ολόκληρο το έτος 2023 αντιπροσωπεύει βελτίωση κατά 130 μονάδες βάσης σε ετήσια βάση. Ο συνδυασμένος δείκτης ατυχημάτων, όπως προσαρμόστηκε, 87,7% αντιπροσωπεύει βελτίωση κατά 100 μονάδες βάσης σε ετήσια βάση. Τα περιθώρια κέρδους και τα έσοδα από αναδοχές το 2023 ήταν τα καλύτερα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στην πρόσφατη ιστορία. Η ποιότητα του χαρτοφυλακίου αναδοχής επέτρεψε για άλλη μια φορά εξαιρετική επιτυχία την 1η Ιανουαρίου στην ανανέωση των αντασφαλιστικών τοποθετήσεών μας.

«Για ολόκληρο το έτος 2023, τα καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των Γενικών Ασφαλίσεων αυξήθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση ή 7% σε συγκρίσιμη βάση, λόγω της αύξησης κατά 5% των Εμπορικών Γραμμών, με επικεφαλής την αύξηση κατά 17% στο Λέξινγκτον και κατά 10% στo παγκόσμιo επίπεδο. Για το τέταρτο τρίμηνο, η τιμολόγηση των εμπορικών γραμμών της Βόρειας Αμερικής, η οποία περιλαμβάνει το επιτόκιο και την έκθεση, αυξήθηκε κατά 7% και παραμένει μπροστά από την τάση του κόστους ζημιών. Η παγκόσμια εμπορική τιμολόγηση αυξήθηκε κατά 6% και ήταν σύμφωνη με την τάση του κόστους απώλειας.

Το Life & Retirement συνέχισε να αποδίδει ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, επωφελούμενο από τη συνεχή επέκταση των spreads και τις ισχυρές πωλήσεις, με συνολικά ασφάλιστρα και καταθέσεις που ξεπέρασαν τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια για ολόκληρο το έτος. Τα βασικά καθαρά έσοδα από επενδύσεις συνέχισαν να έχουν ευνοϊκά αποτελέσματα από το περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων και, για ολόκληρο το έτος 2023, η Ατομική και Ομαδική Συνταξιοδότηση προκάλεσε επέκταση του βασικού περιθωρίου βάσης κατά 46 μονάδες βάσης σε ετήσια βάση.

«Με τρεις επιτυχημένες δευτερεύουσες προσφορές το 2023, μειώσαμε την ιδιοκτησία της AIG στο Corebridge σε περίπου 52% στο τέλος του έτους. Αναμένουμε να αποενοποιήσουμε την Corebridge το 2024, γεγονός που θα φέρει μεγαλύτερη προβολή στην επιχείρηση, την κεφαλαιακή δομή και τις δραστηριότητές μας.»

«Οι ισχυρές επιδόσεις και οι στρατηγικές ενέργειες της AIG το 2023 υποστήριξαν τη βιώσιμη και ισορροπημένη στρατηγική διαχείρισης κεφαλαίων. Διατηρήσαμε την οικονομική ευελιξία, μειώνοντας παράλληλα το χρηματοοικονομικό χρέος κατά 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια και επιστρέφοντας περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους της AIG μέσω επαναγορών κοινών μετοχών ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μερισμάτων ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης κατά 12,5% του μερίσματος κοινών μετοχών το δεύτερο τρίμηνο του 2023.»

«Έχουμε σημαντική δυναμική καθώς μπαίνουμε στο 2024 και η εξαιρετική αναδοχή, οι λειτουργίες, η εξυπηρέτηση απαιτήσεων και το ταλέντο είναι αυτά που θα οδηγήσουν στη συνεχή ανάπτυξη της AIG. Καθώς συνεχίζουμε να πλοηγούμαστε σε ένα όλο και πιο περίπλοκο παγκόσμιο περιβάλλον κινδύνου, θα παραμείνουμε ευέλικτοι και πειθαρχημένοι, παρέχοντας παράλληλα βιώσιμη και διαφοροποιημένη αξία στους πελάτες, τους συνεργάτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη μας».

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.