1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Αυξημένες οι τιμές των κατοικιών κατά το 3ο τρίμηνο του 2021

Αυξημένες οι τιμές των κατοικιών κατά το 3ο τρίμηνο του 2021

Αυξημένες οι τιμές των κατοικιών κατά το 3ο τρίμηνο του 2021
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τον δείκτη τιμών κατοικιών έδωσε στην δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου και ο όποιος κατέγραψε αύξηση της τάξης του 2,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο Δείκτης Τιμών Κατοικιών για το τρίτο τρίμηνο 2021 υπολογίζεται στις 106.55 μονάδες και η αύξηση του σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο είναι στο 2.4%.

Ο Δείκτης Τιμών Κατοικιών (ΔΤΚατ) είναι ένας τριμηνιαίος δείκτης που μετρά τη μεταβολή της μέσης τιμής των οικιστικών μονάδων. Καλύπτει όλους τους τύπους οικιστικών μονάδων, καινούρια και υφιστάμενα. Η αξία της γης περιλαμβάνεται στη τιμή.

Η πηγή των στοιχείων που χρησιμοποιούνται για τους επι μέρους δείκτες και τους συντελεστές στάθμισης, είναι το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Τα στοιχεία καλύπτουν όλες τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

dtk-q3-2021

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.