1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Αυξημένα ασφάλιστρα, τεχνικές ζημιές και σταθερή φερεγγυότητα για την Eurosure

Αυξημένα ασφάλιστρα, τεχνικές ζημιές και σταθερή φερεγγυότητα για την Eurosure

Αυξημένα ασφάλιστρα, τεχνικές ζημιές και σταθερή φερεγγυότητα για την Eurosure
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με δείκτη φερεγγυότητας (SCR) 115.19% και αυξημένα ασφάλιστρα κατά σχεδόν €595 χιλιάδες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ολοκλήρωσε το οικονομικό έτος 2021 η εταιρεία Γενικού Κλάδου Eurosure.

Η εταιρεία, που όπως έγινε γνωστό τους προηγούμενους μήνες ήρθε σε συμφωνία για εξαγορά της από μεσιτική εταιρεία Ισραηλινών συμφερόντων, δημοσιοποίησε πρόσφατα την Έκθεση Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής Κατάστασης (SFCR) όπως προνοεί το άρθρο 52 του περί Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών και Άλλων Συναφών Θεμάτων Νόμου του 2016 και σύμφωνα με τον Κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμό (ΕΕ) 2015/35 της Επιτροπής.

Πιο συγκεκριμένα όσο αφορά την επιχειρηματική της απόδοση, τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της εταιρείας για το 2021 έφτασαν τα €10,8 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση €595 χιλιάδων σε σχέση το 2020. Στην σύνθεση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, ο κλάδος Μηχανοκίνητων Οχημάτων κατέχει το 74% των εγγεγραμμένων μικτών ασφαλίστρων και ακολουθεί ο κλάδος περιουσίας με 8%.

Τα καθαρά δεδουλευμένα ασφάλιστρα της εταιρείας ήταν €7,8 εκατομμύρια, σημειώνοντας επίσης αύξηση σε σχέση με τα €7,4 εκατομμύρια της περασμένης χρονιάς. Όσο αφορά τα τεχνικά αποτελέσματα, η εταιρεία κατέγραψε ζημιές ύψους €615 χιλιάδων με αρκετούς κλάδους να παρουσιάζουν χαμηλότερα κέρδη ή μεγαλύτερες ζημιές σε σχέση με το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Όσο αφορά τα ίδια κεφάλαια, αυτά στις 31 Δεκεμβρίου 2021 ήταν 4,518 εκατομμύρια διαμορφώνοντας τον δείκτη φερεγγυότητας (SCR) στο 115.19%

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.