1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Αυτόπτης μάρτυρας τροχαίου ατυχήματος; Τι πρέπει να ξέρεις!

Αυτόπτης μάρτυρας τροχαίου ατυχήματος; Τι πρέπει να ξέρεις!

Αυτόπτης μάρτυρας τροχαίου ατυχήματος; Τι πρέπει να ξέρεις!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Κακά τα ψέματα, περνάμε μεγάλο μέρος της ζωής μας πάνω στο τιμόνι και μία από τις δυσάρεστες καταστάσεις που ενδέχεται να μας συμβούν δεν είναι μόνο το να εμπλακούμε εμείς σε κάποιο τροχαίο ατύχημα, αλλά να είμαστε αυτόπτες μάρτυρες ενός τέτοιου συμβάντος. Αν, λοιπόν, σου τύχει κάτι τέτοιο, υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι καλό να γνωρίζεις.

Παραμένεις στο σημείο

Καταρχάς, είναι δικαίωμά σου να αποχωρήσεις, αν το θέλεις, όμως καλό θα ήταν να μην το κάνεις και να παραμείνεις στο σημείο ώστε να βοηθήσεις τόσο την Αστυνομία όσο και τη Δικαιοσύνη. Ιδίως αν μιλάμε για περίπτωση που υπάρχει πρόκληση σωματικής βλάβης λόγω του τροχαίου, οι μαρτυρίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Δεν μετακινείς τίποτα

Σε δεύτερη φάση, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι είναι απαγορευτικό να μετακινήσεις οτιδήποτε στον τόπο του ατυχήματος, γιατί έτσι δυσχεραίνεις το έργο της Αστυνομίας. Για παράδειγμα, ακόμα και κάποιο σπασμένο εξάρτημα που είναι στη μέση του δρόμου μπορεί να δώσει στοιχεία για τις λεπτομέρειες του ατυχήματος.

Συμπαραστέκεσαι στους παθόντες

Αν υπάρχουν τραυματισμένοι στον τόπο του ατυχήματος, σίγουρα δεν μπορείς να προσφέρεις πρώτες βοήθειες όπως ένας γιατρός, αλλά και μόνο το να τους συμπαρασταθείς και να τους καθησυχάσεις, ώσπου να φτάσουν τα ασθενοφόρα και οι αρμόδιες αρχές, είναι πολύ σημαντικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Anytime: 7 χρόνια στην Κύπρο, ασφάλιση μέσα σε 5 λεπτά!

Δίνεις τα στοιχεία σου στις Αρχές

Σε ό,τι αφορά τη δική σου υποχρέωση: ως μάρτυρας του τροχαίου θα πρέπει να παραμείνεις στο σημείο και να συνεργαστείς με την Αστυνομία, δίνοντας τα στοιχεία σου ώστε να σε εντοπίσουν τα αρμόδια όργανα όταν έρθει η ώρα να καταθέσεις.

Σε περίπτωση σοβαρού τροχαίου με τραυματισμούς, η Αστυνομία, αφού μελετήσει τη σκηνή του ατυχήματος και περισυλλέξει μαρτυρικό υλικό, θα ετοιμάσει την αστυνομική έκθεση που θα αναλύει τις λεπτομέρειες του συμβάντος. Ακολούθως, θα κληθείς να καταθέσεις στο δικαστήριο αναφέροντας όλα όσα είδες, όπως ακριβώς είχαν καταγραφεί στην αρχική σου κατάθεση στην Αστυνομία. Ειδικά, λοιπόν, σε αυτήν την περίπτωση καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με τον δικηγόρο σου και να λάβεις μια νομική συμβουλή για την όλη διαδικασία, για να είσαι προετοιμασμένος/η για τις ερωτήσεις που θα δεχθείς.

*Προσοχή: Υπάρχει και το ενδεχόμενο, αφού έχει ήδη γίνει ένα ατύχημα, να περνάμε κοντά στο σημείο με το αυτοκίνητό μας και να… χαζεύουμε από περιέργεια να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί, κάτι που έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να οδηγήσει σε κυκλοφοριακό κομφούζιο αλλά και σε νέα ατυχήματα! Γι’ αυτό αν μας τύχει κάτι τέτοιο, κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε την πορεία μας.

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.