1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Αυτές είναι οι 30 κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης

Αυτές είναι οι 30 κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης

Αυτές είναι οι 30 κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τις κορυφαίες εταιρείες του Ασφαλιστικού Κλάδου στην Ευρώπη παρουσιάζουν τα στατιστικά στοιχεία που συγκέντρωσε πρόσφατα ο οίκος αξιολόγησης AM Best. Η δημοσίευση του οίκου τον Ιούνιο του 2022, κατέτασσε τις 30 κορυφαίες Ασφαλιστικές Εταιρείες στην Ευρώπη με βάση τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των 30 κορυφαίων ασφαλιστικών εταιρειών της Ευρώπης ξεπέρασαν το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ ενώ τα κεφάλαια μαζί με τα πλεονάσματα τους ξεπερνούν τα 760 δισεκατομμύρια δολάρια.  Τα καθαρά κέρδη μετά την φορολογία για το σύνολο των 30 αυτών εταιρειών ξεπέρασε το 2020 τα 47 δισεκατομμύρια.

Στην κορυφή της λίστας αυτή βρίσκεται η Γαλλική AXA S.A. με συνολικά μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ύψους 115,4 δισεκατομμυρίων, κεφάλαια 80 δις και κέρδη άνω των 4 δισεκατομμυρίων.

Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε την Γερμανική εταιρεία Allianz SE  με συνολικά μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ύψους 101.9 δισεκατομμυρίων, κεφάλαια περισσότερα από 99 δις και τα κέρδη της να φτάνουν τα 8,7 δισεκατομμύρια.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Ιταλική Generali, με τα ασφάλιστρα της να φτάνοθν τα 82,8 δισεκατομμύρια, τα κεφάλαια της να αγγίζουν τα 37 δις (36,9) και τα κέρδη για το 2020 να έφτασαν τα 2,5 δισεκατομμύρια.

Δείτε πιο κάτω τα αναλυτικά αποτελέσματα για τις κορυφαίες 30 εταιρείες της Ευρώπης όπως τα παρουσιάζει η AM Best.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.