1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Αβραάμ Πεκρής: Ο εκσυγχρονισμός αποτελεί μέρος της εταιρικής μας κουλτούρας!

Αβραάμ Πεκρής: Ο εκσυγχρονισμός αποτελεί μέρος της εταιρικής μας κουλτούρας!

Αβραάμ Πεκρής: Ο εκσυγχρονισμός αποτελεί μέρος της εταιρικής μας κουλτούρας!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Συνέντευξη στο αφιέρωμα του περιοδικού IN BUSINESS με τίτλο “The best insurtech companies in 2022” παραχώρησε ο Γενικός Διευθυντής της Eurolife, Αβραάμ Πεκρής.

Στη συνέντευξη του τόνισε ότι “η Eurolife, ως πρωτοπόρος Εταιρεία που οδηγεί τις εξελίξεις στην ασφαλιστική βιομηχανία, διέκρινε από πολύ νωρίς την επίδραση της τεχνολογίας στη ζωή μας” ενώ συμπλήρωσε ότι “με τον εκσυγχρονισμό να αποτελεί σημαντικό μέρος της εταιρικής μας κουλτούρας, προχωρήσαμε από πολύ νωρίς στη ψηφιοποίηση του οργανισμού μας”

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Αβραάμ Πεκρή στο σχετικό αφιέρωμα του IN Business, οπώς δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Μιλήστε μας για την εταιρεία σας και τους τομείς ασφάλισης όπου δραστηριοποιείται.

H Eurolife, εδώ και 33 χρόνια, κατέχει ηγετική θέση στην ασφαλιστική βιομηχανία, με το μερίδιο της στον Κλάδο Ζωής να ξεπερνά το 28,5%.

Η Εταιρεία προσφέρει πλήρη γκάμα ασφαλιστικών προγραμμάτων  που ανταποκρίνονται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών της σε τρεις βασικούς πυλώνες: οικονομική εξασφάλιση, αποταμίευση και υγεία.

Η αξιοπιστία της Eurolife στην παροχή ασφάλειας και προστασίας στον άνθρωπο απέναντι στις δυσκολίες και τα αναπάντεχα της ζωής, την έχουν καθιερώσει ως την κορυφαία εταιρεία στον Κλάδο Ζωής στην Κύπρο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη βράβευση της στα «Global Insurance Awards 2021» που διοργάνωσε το διεθνές οικονομικό περιοδικό «World Finance».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για νομικές υποθέσεις αυτοκινητιστικών ατυχημάτων ή δυστυχημάτων

Μέχρι σήμερα, έχει καταβάλει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε εξαργυρώσεις, ωφελήματα λήξης και απαιτήσεις σε συμβόλαια ζωής, ατυχημάτων και υγείας. Οι καλύψεις της στον Κλάδο Ζωής ξεπερνούν τα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα ασφαλιστικά αποθέματά της είναι πέραν των 550 εκατομμύριων ευρώ. Αριθμοί που επιβεβαιώνουν με τον πιο ισχυρό τρόπο τη δυνατή σχέση εμπιστοσύνης που έχει κτίσει η Εταιρεία με τους πελάτες της από την ημέρα δραστηριοποίησης της.

Πώς τροποποίησε η πανδημία τις προτεραιότητες και στόχους σας;

Οι στόχοι μας δεν επηρεάστηκαν καθώς η ασφαλιστική βιομηχανία έχει ως διαχρονική αποστολή να βρίσκεται στο προσκήνιο των απρόσμενων γεγονότων, όπως η υγειονομική κρίση που ζούμε. Σκοπός της ασφάλισης είναι να βρίσκεται δίπλα στον άνθρωπο παρέχοντας του ασφάλεια απέναντι στις αβεβαιότητες και τα αναπάντεχα της ζωής. Η Eurolife νοιάζεται και φροντίζει τους πελάτες της με σύγχρονα ασφαλιστικά προϊόντα για τη ζωή, την υγεία και την αποταμίευση, δίνοντας τη δυνατότητα στο συνάνθρωπό μας να εκπληρώσει τα όνειρά του για το μέλλον.

Πώς έχετε καταφέρει να γίνετε πιο ευέλικτοι και αποτελεσματικοί προσφέροντας στους πελάτες σας ολοκληρωμένες και γρήγορες λύσεις;

Η Eurolife, ως πρωτοπόρος  Εταιρεία που οδηγεί τις εξελίξεις στην ασφαλιστική βιομηχανία, διέκρινε από πολύ νωρίς την επίδραση της τεχνολογίας στη ζωή μας. Με τον εκσυγχρονισμό να αποτελεί σημαντικό μέρος της εταιρικής μας κουλτούρας, προχωρήσαμε από πολύ νωρίς στη ψηφιοποίηση του οργανισμού μας. Στην Eurolife επενδύσαμε στα συστήματα μας, στην εξυπηρέτηση των πελατών μας, στην αναβάθμιση της γνώσης και του ρόλου των ανθρώπων μας. Δημιουργήσαμε σύγχρονα προϊόντα με στόχο να παρέχουμε νέες υπηρεσίες και δυνατότητες στους πελάτες μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Metaverse: Ένας ψηφιακός κόσμος με απεριόριστες δυνατότητες

Συνεχίζουμε να εντάσσουμε την τεχνολογία στην καθημερινότητα του πελάτη, ώστε να παίρνει πιο γρήγορες, πιο ευέλικτες και πιο προσωποποιημένες υπηρεσίες που ταιριάζουν στη δική του πραγματικότητα. Παράλληλα, επενδύουμε στην εκπαίδευση και την αναβάθμιση του ρόλου των ασφαλιστικών σύμβουλών μας. Στόχος μας να αναβαθμίζουμε την πελατειακή εμπειρία με ευέλικτη εξυπηρέτηση χωρίς χρονοβόρες και κοστοβόρες διαδικασίες, παραμένοντας σταθεροί στη δυνατή σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε με τους πελάτες μας. Είναι βάσει αυτής της φιλοσοφίας που πορευόμαστε και για αυτό ο συνάνθρωπός μας αναγνωρίζει ότι στη Eurolife έχει τον άνθρωπό του.

Εκτός από την υιοθέτηση της ψηφιοποίησης ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις της ασφαλιστικής βιομηχανίας σήμερα;

Η ψηφιακή μεταμόρφωση και η πράσινη ανάπτυξη αποτελούν τις κορυφαίες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει σήμερα ο κόσμος. Εξελίξεις που αναμφίβολα επηρεάζουν και την ασφαλιστική βιομηχανία η οποία είναι αναγκασμένη να σχεδιάσει νέα ασφαλιστικά προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Ταυτόχρονα, η προσαρμογή στους διαρκώς αυστηρότερους κανόνες εποπτείας σε θέματα επάρκειας κεφαλαίων και ρευστότητας αποτελούν βασικό μέρος της ατζέντας των αλλαγών, ενώ στον Κλάδο Ζωής πρωταγωνιστικό θα έχει το πανευρωπαϊκό συνταξιοδοτικό προϊόν (PEPP) που αναμένεται να επιφέρει σημαντικές εξελίξεις στο συνταξιοδοτικό.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.