1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Αβραάμ Πεκρής στο Insurtech Conference: Στη Huminance αντιλαμβανόμαστε την τεχνολογία ως...

Αβραάμ Πεκρής στο Insurtech Conference: Στη Huminance αντιλαμβανόμαστε την τεχνολογία ως σύμμαχο

Αβραάμ Πεκρής στο Insurtech Conference: Στη Huminance αντιλαμβανόμαστε την τεχνολογία ως σύμμαχο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή του ανθρώπου κι αυτό έχει επιφέρει πολλές θετικές αλλαγές! Τα πλεοντεκτήματα από τη χρήση της τεχνολογίας στην καθημερινή μας εργασία ολοένα και αυξάνονται, κάνοντάς μας περισσότερο παραγωγικούς και γρήγορους.

Η ασφαλιστική βιομηχανία έχει εξελιχθεί τάχιστα, αξιοποιώντας κάθε τεχνολογική ευκαιρία. Αναμφίβολλα, τα επόμενα έτη θα δούμε νέα ασφαλιστικά προϊόντα και ενδιαφέρουσες καινοτομίες να αποτελούν κομμάτι της καθημερινής μας ενασχόλησης στα πλαίσια της ασφάλισης.

Το  7o Insurtech Conference που πραγματοποιηθήκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα με τίτλο «Navigating the Net Fontier of Digital Insurance», ήρθε να μεταδώσει τον παλμό των εξελίξεων στην ασφαλιστική βιομηχανία γύρω από την νέα εποχή όπου ασφάλιση και διαδίκτυο συναντιούνται!

Στο συνέδριο αυτό συμμετείχαν ο Γιάννης Νικολάου, CEO της SoEasy Insurance Brokers, ο Αντίγονος Θεοδώρου, CEO της AIC Antigonos Insurance Consultant και ο Αβραάμ Πεκρής, CEO της Huminance Agents & Consultants σε μια συζήτηση που συντόνισε ο δημιουργός του Cyprus Insurance News, Παναγιώτης Σοφοκλέους με θέμα «Μετασχηματισμός της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας στην Κύπρο: Προσαρμογή & Ευημερία στην Ψηφιακή Εποχή»!

Ο κ. Πεκρής μέσα από την πολυετή του εμπειρία σε εξέχουσες θέσεις στο χώρο της ασφάλισης μοιράστηκε στο πάνελ την οπτική του για την πορεία της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την ψηφιοποίηση και την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών. Επιπλέον, αναφέρθηκε στον τρόπο που η εταιρεία του, Huminance Agents & Consultants, αξιοποιεί την τεχνολογία καθώς και πώς σκοπεύει να την μετατρέψει σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα!

Στα πλαίσια της ψηφιοποίησης οι ασφαλιστικές εταιρείες αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις που σχετίζονται με την αντίσταση στην αλλαγή τόσο εκ μέρους του προσωπικού και των διαμεσολαβητών όσο και εκ μέρους των πελατών.

Ο κ. Πεκρής σημείωσε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες βρίσκονται σε μια διαρκή πορεία εξέλιξης, ωστόσο η έλλειψη επαρκούς δέσμευσης από τα επαρχιακά συμβούλια και τους μετόχους για τις αναγκαίες επενδύσεις και η έλλειψη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού αποτελούν προκλήσεις που χρειάζεται να τις υπερβεί η ασφαλιστική βιομηχανία της Κύπρου προκειμένου να μπορέσει να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο αναπτυξιακά.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με την επίδραση της ψηφιοποίησης στον ασφαλιστικό τομέα της Κύπρου ο κ. Πεκρής τόνισε 3 σημαντικά σημεία:

  • την αύξηση ψηφιακών πλατφόρμων εξυπηρέτησης τόσο για πελάτες όσο και για τους ίδιους τους διαμεσολαβητές, αλλά και την αύξηση των ψηφιακών εργαλείων πωλήσεων
  • αυτοματοποίηση εσωτερικών διαδικασιών με τη χρήση τεχνολογιών Artificial Intelligence
  • βελτιωμένη διαχείριση κινδύνων μέσω αυτοματοποίησης του underwriting, των claims και επενδύσεων

Χάρη σε αυτή την αυτοματοποίηση υπάρχει μια πιο ασφαλής, αποδοτική και δίκαιη εξυπηρέτηση των πελατών!

Όσον αφορά την αξιοποίηση της τεχνολογίας στα πλαίσια της εταιρείας του ο κ. Πεκρής σημείωσε: «Στη Huminance αντιλαμβανόμαστε ότι η τεχνολογία δεν αποτελεί απλά ένα εργαλείο, αλλά ένα σημαντικό σύμμαχο και συντελεστή στην εμβάθυνση και ενίσχυση των σχέσεων με τους πελάτες μας!»

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Πεκρή με την αυτοματοποίηση όλο και περισσότερων διαδικασιών οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι θα έχουν την ευκαιρία και το χρόνο να εντρυφήσουν στις σχέσεις τους με τους πελάτες και πραγματικά να δώσουν περισσότερο χρόνο και χώρο στην ανθρώπινη επαφή αντί να ασχολούνται πια με χρονοβόρες διαδικασίες!

Στη Huminance η αξιοποίηση της τεχνολογίας για ανάλυση δεδομένων και καλύτερη κατανόηση των αναγκών των πελατών αφήνει ευχαριστημένους τους πελάτες και ενισχύει τη σχέση εμπιστοσύνης!

Η εκπαίδευση του προσωπικού είναι προτεραιότητα της εταιρείας, ώστε το επιθυμητό αποτέλεσμα και η βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών να είναι πραγματικό γεγονός στη Huminance!

Κλείνοντας ο κ. Πεκρής σχολίασε γενικότερα για την ψηφιακή εποχή κι άφησε ένα μήνυμα αισιοδοξίας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η ψηφιακή εποχή και η τεχνολογική εξέλιξη αποτελούν κινητήριο δύναμη για την ασφαλιστική αγορά του μέλλοντος. Είμαι αισιόδοξος ότι με την συνεργασία όλων και την κοινή δέσμευση θα συνεχίσουμε να υπερβαίνουμε τις προκλήσεις στην Κύπρο και θα αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που αναδύονται σε αυτό τον δυναμικό κλάδο.»

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.