1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οι ασφαλιστικές περιουσίας έχουν υποστεί 3 έτη ζημιών στο underwriting τα...

Οι ασφαλιστικές περιουσίας έχουν υποστεί 3 έτη ζημιών στο underwriting τα τελευταία 4 χρόνια

Οι ασφαλιστικές περιουσίας έχουν υποστεί 3 έτη ζημιών στο underwriting τα τελευταία 4 χρόνια
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι παγκόσμιες ασφαλιστικές εταιρείες περιουσίας και ατυχημάτων παρουσίασαν “ανησυχητικές” ζημιές αναδοχής το 2022, καθώς οι φυσικές καταστροφές αυξήθηκαν και τα μοντέλα κινδύνου φάνηκαν να υστερούν.

Οι παγκόσμιες ασφαλισμένες απώλειες από φυσικές καταστροφές ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως τα τελευταία χρόνια, οδηγούμενες σε υψηλότερα επίπεδα από ζητήματα όπως οι χειμερινές καταιγίδες. Πηγές του κλάδου θεωρούν ότι η κλιματική αλλαγή και η αυξημένη δόμηση σε εκτεθειμένες περιοχές συμβάλλουν στις απώλειες.

Ο παγκόσμιος συνδυασμένος δείκτης των ασφαλιστικών, ένα μέτρο των αποζημιώσεων και των εξόδων έναντι των εσόδων από ασφάλιστρα, ήταν 103% το 2022, δήλωσε η Capgemini, η Γαλλική πολυεθνική εταιρεία πληροφορικής και συμβουλευτικής. Ένα επίπεδο άνω του 100 υποδηλώνει ζημία από την ανάληψη κινδύνων. Οι ασφαλιστικές περιουσίας έχουν υποστεί τρία έτη ζημιών αναδοχής τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ανέφερε η έκθεση.

Μόνο το 27% των στελεχών ασφαλιστικών εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι οι εταιρείες τους διαθέτουν προηγμένες δυνατότητες προγνωστικής μοντελοποίησης.

“Η ακριβής πρόβλεψη κινδύνου και η τιμολόγηση γίνονται όλο και πιο δύσκολες και οδηγούν σε ανησυχίες για την ασφαλιστική ικανότητα”, δήλωσε στην έκθεση ο Anirban Bose, CEO της στρατηγικής επιχειρηματικής μονάδας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Capgemini.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Ο κλάδος αυτοκινήτων πιο ευάλωτος

Η έκθεση συγκέντρωσε πληροφορίες από 18 ασφαλιστικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Βρετανίας, του Χονγκ Κονγκ, της Ινδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, μέσω δημοσκοπήσεων σε ασφαλιστικούς πελάτες και συνεντεύξεων με στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών και ασφαλιστές.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.