1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Anytime Blog: Πώς προστατεύουμε το σπίτι μας από έντονα καιρικά φαινόμενα;

Anytime Blog: Πώς προστατεύουμε το σπίτι μας από έντονα καιρικά φαινόμενα;

Anytime Blog: Πώς προστατεύουμε το σπίτι μας από έντονα καιρικά φαινόμενα;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η σχεδόν μόνιμη ηλιοφάνεια και οι ήπιες καιρικές συνθήκες τον χειμώνα είναι λόγοι για τους οποίους αγαπάμε τη χώρα μας. Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια λόγω κλιματικής αλλαγής αυτό τείνει να αλλάξει και παρατηρούνται όλο και πιο συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως καταιγίδες ή παγετός, που προκαλούν πολλά προβλήματα και ζημιές όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και στα σπίτια μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, προληπτικά ώστε να προστατέψουμε τον χώρο μας από τέτοιου είδους απρόοπτα και κινδύνους;

Καθαρίζουμε υδρορροές και σωληνώσεις

Αν οι υδρορροές είναι βουλωμένες, η υπερχείλιση που θα προκληθεί μπορεί να φτάσει ως τα θεμέλια του σπιτιού και να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό του. Επομένως, είναι απαραίτητο οι υδρορροές να καθαριστούν και αν υπάρχουν φθαρμένοι ή σπασμένοι σωλήνες να μονωθούν και να τοποθετηθεί βαλβίδα ασφαλείας.

Μονώνουμε ταράτσες και τοίχους

Μια καλή μόνωση στην ταράτσα του σπιτιού θα μας προστατεύσει από το να εισχωρήσει στο σπίτι η υγρασία, ειδικά σε περίπτωση μίας έντονης βροχόπτωσης ή πλημμύρας. Για τον ίδιο λόγο πρέπει να μονώσουμε και όλες τις ρωγμές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους.

Κλαδεύουμε ψηλά δέντρα

Δεν είναι λίγες οι φορές που, λόγω ισχυρού ανέμου, έχουν σπάσει κλαδιά δέντρων προκαλώντας ζημιές στο σπίτι ή το αυτοκίνητο. Γι’ αυτό και πρέπει, όσο ακόμη ο καιρός είναι καλός, να φροντίσουμε να κόψουμε τα εύθραυστα κλαδιά, αλλά και να επιδιορθώσουμε ζημιές σε φράχτες και αυλόπορτες που θα μπορούσαν να αποκολληθούν σε περίπτωση δυνατού αέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Anytime: 7 χρόνια στην Κύπρο, ασφάλιση μέσα σε 5 λεπτά!

Ασφαλίζουμε την οικία μας

Κακά τα ψέματα όμως, ένας είναι ο τρόπος για να αισθανόμαστε 100% ασφαλείς στον χώρο μας και να προστατεύσουμε το κτίριο και το περιεχόμενό του από κάθε κίνδυνο – και αυτός δεν είναι άλλος από την ασφάλιση της κατοικίας μας!

Ενημερωθείτε για την ασφάλιση κατοικίας της Anytime πατώντας τον σχετικό σύνδεσμο.

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.