1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Anytime Blog: Πώς οδηγούμε για έναν πιο πράσινο κόσμο;

Anytime Blog: Πώς οδηγούμε για έναν πιο πράσινο κόσμο;

Anytime Blog: Πώς οδηγούμε για έναν πιο πράσινο κόσμο;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η προστασία του περιβάλλοντος έχει πλέον μπει σε κάθε δραστηριότητα της ζωής μας και οι περισσότεροι από εμάς, με τον έναν τρόπο ή τον άλλο, συμβάλλουμε στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Το ecodriving αποτελεί ακόμα μία τάση του οικολογικού τρόπου ζωής με πολλαπλά οφέλη. Ας δούμε, λοιπόν, στην πράξη πώς μπορούμε οδηγούμε οικολογικά και με ποιον τρόπο θα ωφεληθούμε, αν το κάνουμε.

Τι σημαίνει οικολογική οδήγηση

Το ecodriving είναι ουσιαστικά ένας έξυπνος τρόπος οδήγησης που οδηγεί σε μείωση κατανάλωσης καυσίμων. Αυτή η μείωση έχει ως αποτέλεσμα και τη μείωση των εκπομπών ρύπων και αερίων, τα οποία προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Έτσι επιπλέον στόχοι, εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος, είναι και η εξοικονόμηση φυσικών πόρων, η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και των προβλημάτων υγείας από τα καυσαέρια.

Το ecodriving στην πράξη

– Μειώνουμε την ταχύτητα στις 2000 με 2500 στροφές και την κρατάμε σταθερή.
– Αποφεύγουμε απότομα φρεναρίσματα και επιβραδύνουμε ομαλά.
– Σε σύντομες στάσεις (διάρκειας από 1 λεπτό και πάνω) σβήνουμε τον κινητήρα, ώστε να μειωθεί η εκπομπή ρύπων.
– Όταν οδηγούμε με υψηλές ταχύτητες (όπως π.χ. στον αυτοκινητόδρομο) κλείνουμε τα παράθυρα, καθώς αν είναι ανοικτά αυξάνεται η αεροδυναμική αντίσταση του αυτοκινήτου και κατά συνέπεια και η κατανάλωση.
– Δεν υπερφορτώνουμε το αυτοκίνητο, γιατί όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος του τόσο αυξάνονται η κατανάλωση και η εκπομπή ρύπων.
– Στις ανηφόρες χρησιμοποιούμε στο μέγιστο το γκάζι, ενώ στις κατηφόρες εκμεταλλευόμαστε την ταχύτητα που αποκτά το όχημα χωρίς να πατάμε γκάζι. Στις στροφές επιβραδύνουμε ομαλά, με όσο το δυνατόν λιγότερο φρένο, γιατί η απότομη επιτάχυνση ή επιβράδυνση, εκτός από αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου, είναι και επικίνδυνη.
– Δεν αμελούμε τη σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου και ιδιαίτερα των ελαστικών, καθώς η σωστή πίεση ελαστικών βελτιώνει την οικονομία καυσίμου και την οδική ασφάλεια.
– Εστιάζουμε μακριά, αυξάνοντας το πεδίο ορατότητάς μας, προλαμβάνοντας έτσι απότομες αυξομειώσεις ταχύτητας που, όπως προαναφέραμε, αυξάνουν την κατανάλωση.
– Αποφεύγουμε τη χρήση του οχήματος για κοντινές αποστάσεις ή για όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή οργανώνουμε ομαδικές μετακινήσεις, όπου και όταν αυτό είναι εφικτό.
– Βρίσκουμε τη συντομότερη διαδρομή για τον προορισμό μας, βάσει απόστασης και κυκλοφοριακής συμφόρησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  5 παράνομα παρκαρίσματα και τα πρόστιμά τους

Οφέλη

• Μείωση των ατυχημάτων από 10 έως 25%.
• Μείωση κατανάλωσης καυσίμου και μείωση ρύπων από 10 έως 25%.
• Μείωση ηχορύπανσης.
• Μείωση του ενεργειακού κόστους, αλλά και του κόστους συντήρησης και ασφάλισης των οχημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, η οικολογική οδήγηση είναι κέρδος και για το περιβάλλον και για τους οδηγούς, ενώ είναι τόσο απαραίτητη όσο και η ασφάλιση του αυτοκινήτου σου στην Anytime! 

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.