1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Anytime Blog: Mεταβίβαση αυτοκινήτου, όλα όσα πρέπει ξέρεις!

Anytime Blog: Mεταβίβαση αυτοκινήτου, όλα όσα πρέπει ξέρεις!

Anytime Blog: Mεταβίβαση αυτοκινήτου, όλα όσα πρέπει ξέρεις!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ήρθε η ώρα να αποχωριστείς το παλιό σου αυτοκίνητο, αλλά δεν ξέρεις τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσεις για να μεταβιβάσεις τον τίτλο ιδιοκτησίας του στον νέο ιδιοκτήτη; Τότε είσαι στο σωστό άρθρο για να μάθεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις!

Αίτηση

Αρχικά πρέπει να πας μια βόλτα από το Επαρχιακό Γραφείο του Τμήματος Οδικών Μεταφορών ή από το κοντινό σου ΚΕΠ και να κάνεις αίτηση για πιστοποιητικό εγγραφής του νέου ιδιοκτήτη.

Έχε υπόψη ότι η υπογραφή τόσο η δική σου όσο και του αγοραστή πρέπει να είναι πιστοποιημένες από τον Κοινοτάρχη (ή αντιστοίχως αρμόδιο υπάλληλο). Αν όμως είστε και οι δύο παρόντες κατά τη μεταβίβαση, τότε η πιστοποίηση των εγγράφων γίνεται από υπάλληλο του τμήματος, απλά μην ξεχάσετε να έχετε μαζί και τις ταυτότητές σας.

Απαραίτητα έγγραφα

Πάρε τώρα μολύβι και χαρτί και σημείωσε τι έγγραφα χρειάζονται για να γίνει η μεταβίβαση:

1. Έντυπο TOM 9B, συμπληρωμένο από παλιό και νέο ιδιοκτήτη
2. Πιστοποιητικό Εγγραφής Μηχανοκίνητου Οχήματος
3. Πρωτότυπο Πιστοποιητικό Ασφάλισης στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη, διάρκειας τουλάχιστον τριών μηνών
4. Τέλος μεταβίβασης αξίας 8,54 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Anytime: 7 χρόνια στην Κύπρο, ασφάλιση μέσα σε 5 λεπτά!

Σε περίπτωση που το όχημα που πρόκειται να μεταβιβαστεί δε φέρει πιστοποιητικό καταλληλότητας σε ισχύ, τότε θα χρειαστεί υπεύθυνη δήλωση του νέου ιδιοκτήτη ότι είναι σε γνώση του.

Προσοχή, η διαδικασία μεταβίβασης της ιδιοκτησίας πρέπει να γίνει πριν παραδοθεί το όχημα στον νέο ιδιοκτήτη, γιατί διαφορετικά μπορεί να βρεθείς να λαμβάνεις εξώδικα και βαθμούς ποινής και να κληθείς να πληρώνεις πρόστιμα που δεν είναι δικά σου.

Και βέβαια, στα θέματα ασφάλισης, η Anytime είναι πάντα κοντά σου για να νιώθεις σιγουριά επιλέγοντας το πρόγραμμα που καλύπτει τις ανάγκες σου.

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.