1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Anytime Blog: Χειμωνιάτικη εξόρμηση στο βουνό με αυτοκίνητο; Δες τι θα...

Anytime Blog: Χειμωνιάτικη εξόρμηση στο βουνό με αυτοκίνητο; Δες τι θα χρειαστείς!

Anytime Blog: Χειμωνιάτικη εξόρμηση στο βουνό με αυτοκίνητο; Δες τι θα χρειαστείς!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Κάθε εποχή έχει τη χάρη της και ο χειμώνας έχει σίγουρα τη δική του. Τα αφράτα ρούχα, τα ζεστά ροφήματα, τα αναμμένα τζάκια με τη μυρωδιά του καμένου ξύλου, οι εξορμήσεις στην εξοχή και το χιόνι που χαρίζει στην ατμόσφαιρα ένα μοναδικό φως, είναι μερικοί από τους λόγους που μας κάνουν να αγαπάμε και αυτήν την περίοδο του χρόνου. Οι εκδρομές στο βουνό είναι βέβαια must, χρειάζονται όμως κατάλληλη προετοιμασία και φυσικά, πολλή προσοχή.

εξόρμηση στο βουνό

Πριν ξεκινήσεις για τα ορεινά της Κύπρου, βεβαιώσου ότι έχεις ενημερωθεί για την πρόγνωση του καιρού και ότι έχεις διαβάσει τις σχετικές ανακοινώσεις που αφορούν τους κλειστούς δρόμους και την επικινδυνότητα συγκεκριμένων διαδρομών. Εφόσον έχεις το πράσινο φως, επόμενο βήμα είναι ένας βασικός έλεγχος του αυτοκινήτου: η μπαταρία, τα ελαστικά, τα φρένα, τα τακάκια, οι υαλοκαθαριστήρες και τα υγρά είναι τα κύρια σημεία του οχήματος, των οποίων η κατάσταση είναι καλό να ελεγχθεί.

εξόρμηση στο βουνό

Απαραίτητη για κάθε είδους χειμερινή εξόρμηση είναι η θέρμανση. Είναι σημαντικό να νιώθουμε άνετα κατά τη διάρκεια της διαδρομής και ειδικά ο οδηγός, που έχει και την ευθύνη όλων στο αυτοκίνητο. Ιδιαίτερα αν σκοπεύεις να κινηθείς αρκετά ψηλά, είναι σημαντικό να έχεις μαζί σου τις κατάλληλες για τα ελαστικά σου αντιολισθητικές αλυσίδες, αλλά και γάντια για να μπορείς να τις τοποθετήσεις όπως πρέπει και χωρίς να τραυματιστείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σημαντικότητα της κάμερας οπισθοπορείας
εξόρμηση στο βουνό

Φρόντισε, επίσης, να έχεις προμηθευτεί αντιψυκτικό υγρό κινητήρα και ειδικό υγρό υαλοκαθαριστήρων, ώστε να μπορέσεις να απομακρύνεις αποτελεσματικά τον πάγο από το παρμπρίζ και τα τζάμια αν χρειαστεί. Για τις περιπτώσεις που δεν μπορείς να προβλέψεις, ένα kit έκτακτης ανάγκης με φακό, φαρμακείο, φορτιστή μπαταρίας, σχοινί ρυμούλκησης και άλλα σχετικά αξεσουάρ θα σου λύσουν τα χέρια.

εξόρμηση στο βουνό

Ειδικά αν στο αυτοκίνητο βρίσκονται παιδιά, καλό θα είναι να υπάρχουν έξτρα ζεστά ρούχα, ακόμα και κουβέρτα, νερό, διάφορα σνακ ή και ζεστό ρόφημα σε θερμός. Κι επειδή, σε κάθε εποχή και κάθε διαδρομή προτεραιότητα είναι η ασφάλεια, η Anytime σου προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου, προσιτά ασφάλιστρα και κορυφαίες καλύψεις, για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει και να είσαι ασφαλής παντού και πάντοτε.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.