1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ανθεκτική και ευέλικτη η Κυπριακή Ασφαλιστική αγορά κατά την πανδημία! Δείτε...

Ανθεκτική και ευέλικτη η Κυπριακή Ασφαλιστική αγορά κατά την πανδημία! Δείτε τι ανάφεραν στελέχη του χώρου στο 5ο Insurtech Conference.

Ανθεκτική και ευέλικτη η Κυπριακή Ασφαλιστική αγορά κατά την πανδημία! Δείτε τι ανάφεραν στελέχη του χώρου στο 5ο Insurtech Conference.
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αδιαμφησβήτητα η ασφαλιστική αγορά στην χώρα μας απέδειξε σε όλες τις κρίσεις των τελευταίων χρόνων τόσο την ανθεκτικότητα της αλλά και ότι αποτελεί ένα σταθερό πυλώνα της οικονομίας του τόπου.

Τόσο το 2020 αλλά και τους πρώτους 9 μήνες του 2021, μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες που δημιούργησε ο Covid-19 η βιομηχανία καταφέρνει όχι απλά να μένει όρθια αλλά και να αναπτύσσετε αυξάνοντας την παραγωγή της ενώ την ίδια στιγμή μένει αρωγός σε ιδιώτες και επιχειρήσεις που κάποιο απρόοπτο περιστατικό τους έφερε σε δύσκολη κατάσταση.

Αυτό διαφάνηκε και μέσα από τη συζήτηση στελεχών της Κυπριακής αγοράς κατά το 5ο Insurtech Conference που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Σε ένα πάνελ που αντιπροσώπευε όλο το φάσμα της βιομηχανίας στελέχη της αγοράς με συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία πολλών δεκαετιών κατέγραψαν μέσα από τις τοποθετήσεις τους πως η πανδημία επηρέασε την πορεία τους  προς την ψηφιακή μετεξέλιξη των εταιρειών τους.

Η Καίτη Αλεξάνδρου-Φωτιάδου, Head of Cyprus Operations της Anytime, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε η εταιρεία από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα σε λειτουργικό, προϊόντικό και υποστηρικτικό επίπεδο ενώ τόνισε ότι «ως Anytime δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες προκλήσεις με τις παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρείες καθώς το μοντέλο λειτουργίας μας επιτρέπει στον πελάτη ένα ψηφιοποιημένο ταξίδι για την προσφορά και έκδοση του ασφαλιστήριου του.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Ενώ όσο αφορά την προσπάθεια να μην επηρεαστεί ο πελάτης από την όλη κατάσταση που διαμορφωνόταν, είπε ότι «Η μετάβαση έγινε άμεσα και έτσι καταφέραμε να διατηρήσουμε την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πελατών μας από την πρώτη ημέρα της πανδημίας.»

Από την πλευρά του ο Κούλλης Σαββίδης, διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας κλάδου ζωής Universal Life, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της εταιρίας στις πρώτες μέρες τις πανδημίας που ήταν να κρατήσουν ζωντανή την καθημερινότητα όσο αφορά την επικοινωνία και την εξυπηρέτηση με το δίκτυο πωλήσεων και τον ίδιο τον πελάτη.

Όσο αφορά τις αλλαγές που ο κ. Σαββίδης βλέπει ότι ήρθαν για να μείνουν ανάφερε ότι «Αυτές είναι σίγουρα οι τηλεδιασκέψεις, η εξ αποστάσεως πωλήσεις με τον πελάτη όπου και εκεί σου δίνετε μία δυνατότητα να επικοινωνήσεις πιο άμεσα και να εστιάσεις περισσότερο στο κομμάτι της συμβουλής και η γενικότερη εξυπηρέτηση του πελάτη για την οποία και ο ίδιος είναι πλέον πιο εξοικειωμένος να την δεχθεί με τον νέο τρόπο που αναγκαστήκαμε να εφαρμόσουμε αυτή την διετία που ομολογούμενος έχει και τα τεράστια οφέλη που όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε.»

Συνεχίζοντας την συζήτηση, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, Operations Manager της Trust Insurance αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία σε θέματα προσέγγισης και επικοινωνίας τόσο με το δίκτυο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών αλλά και με τους πελάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Anytime: 7 χρόνια στην Κύπρο, ασφάλιση μέσα σε 5 λεπτά!

Εξηγώντας τις ενέργειες που η εταιρεία έκανε ανάφερε ότι «Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις πλατφόρμες επικοινωνίας μεταξύ ασφαλιστών και πελατών, δηλαδή ο συνεργάτης να μπορεί να επικοινωνεί με την εταιρεία διαδικτυακά μέσω ενός Agent Portal να έχει πρόσβαση στα συμβόλαια των πελατών του, να μπορεί να καταχωρεί ηλεκτρονικά τις προτάσεις, τα αιτήματα, τις αλλαγές, να μπορεί να τιμολογεί, να βγάζει προσφορές και παράλληλα να μπορεί να εισπράττει τα ασφάλιστρα από τους πελάτες.»

Ο Γιάννης Νικολάου, Γενικός Διευθυντής της μεσιτικής εταιρείας SoEasy Insurance που αντιπροσωπεύει κυρίως δύο διεθνής εταιρείες, την Arch και την KLPP, τόνισε για την εταιρεία του ότι «Εμείς από την αρχή είμασταν δομημένοι να δουλεύουμε μέσω διαδικτύου έτσι ουσιαστικά η πανδημία μας βρήκε έτοιμους και δεν χρειάστηκε να κάνουμε οποιεσδήποτε αλλαγές είτε στα συστήματα μας είτε αλλού».

Συνεχίζοντας στο πρακτικό μέρος της λειτουργίας της εταιρείας ανάφερε ότι όλα τα συμβόλαια εκδίδονται ηλεκτρονικά, δεν υπάρχουν έντυπα αρχεία, αντί υπογραφών υπάρχει η ηλεκτρονική αποδοχή της πρότασης ασφάλισης ενώ και η όλη διαχείριση των απαιτήσεων γίνετε ηλεκτρονικά.

Τέλος ο Πάνος Τσιολής, Γενικός Διευθυντής του Ασφαλιστικού γραφείου Ideal Insurance αλλά και οργανωτικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, τόνισε την μαχητικότητα των επαγγελματιών διαμεσολαβητών και την ικανότητα τους να επιβιώνουν σε δύσκολες καταστάσεις όπως αυτή της πανδημίας ενώ τόνισε και τις ενέργειες που έκανε ο σύνδεσμος σε διάφορα επίπεδα για να υποστηρίξει τα μέλη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι κορυφαίες εταιρείες του Κλάδου Ζωής για το 2023

Ενώ όσο αφορά τον τρόπο που αντιμετώπισαν την πανδημία και επαγγελματίες που δεν ήταν τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία πριν ανάφερε ότι «μπορώ να πω ότι συνάδελφοι οι οποίοι δεν τα πήγαιναν και τόσο καλά με την τεχνολογία άδραξαν την ευκαιρία και προσπάθησαν και κατάφεραν όλες αυτές τις απειλές που είχαν δημιουργηθεί λόγο του κορωνοϊού να τις μετατρέψουν σε ευκαιρίες» συνεχίζοντας ότι «η πλειοψηφία των διαμεσολαβητών έκανε ενέργειες ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την ανάπτυξη των εργασιών τους καταφέρνοντας ένα θετικό κλείσιμο έτους»

Εν κατακλείδι, και μέσα από τις τοποθετήσεις των στελεχών της αγοράς στο 5ο Insurtech Conference φανερώθηκε ξεκάθαρα η ικανότητα τόσο σε επίπεδο εταιρειών όσο και σε ατομικό επίπεδο μιλώντας για τους διαμεσολαβητές, να αντιμετωπίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όποιες κρίσεις και να τις μετατρέπουν σε ευκαιρίες.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.