1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Υγεία
  6. »
  7. Άνω-κάτω γιατροί στην πολυκλινική «Υγεία» μετά την εξαγορά

Άνω-κάτω γιατροί στην πολυκλινική «Υγεία» μετά την εξαγορά

Άνω-κάτω γιατροί στην πολυκλινική «Υγεία» μετά την εξαγορά
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι ανακατατάξεις στον τομέα της Υγείας τρία χρόνια μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ συνεχίζονται και η ένταξη νοσηλευτηρίων στο Σύστημα εξακολουθεί να προκαλεί τριγμούς μεταξύ γιατρών και μεγαλομετόχων των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Η εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της πολυκλινικής «Υγεία» στη Λεμεσό από επενδυτικά Ταμεία και η πρόθεση των νέων μεγαλομετόχων πλέον, να εντάξουν το νοσηλευτήριο στο Γενικό Σύστημα Υγείας, έχει φέρει τα πάνω-κάτω καθώς οι περισσότεροι γιατροί στο εν λόγω νοσοκομείο, έχουν επιλέξει από την αρχή της εφαρμογής του Συστήματος να μείνουν εκτός και τα νέα δεδομένα θέτουν σε κίνδυνο την επαγγελματική τους στέγη και για κάποιους -οι οποίοι εξακολουθούν να κατέχουν μετοχές- και την περιουσία τους. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», το τελευταίο διάστημα στο νοσηλευτήριο επικρατεί φοβερή αναστάτωση. Οι 40 περίπου γιατροί, όπως πληροφορούμαστε, ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους θέτοντας ως κύρια απαίτηση τους, να τους δοθεί χρόνος πριν την ένταξη στο ΓεΣΥ (εάν τελικά επιτευχθεί συμφωνία με τον ΟΑΥ βεβαίως), ώστε να εξεύρουν νέα στέγη και να διευθετήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες με το νοσοκομείο.

Μάλιστα, φέρονται να απαιτούν χρονικό διάστημα πέραν του ενός έτους, ωστόσο το αίτημά τους αυτό, προς το παρόν δεν μελετάται καν αφού όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν από πλευράς των νέων ιδιοκτητών της πλειοψηφίας των μετοχών του νοσηλευτηρίου, δεν έχει ακόμα δοθεί ξεκάθαρη απάντηση για το κατά πόσον θα προχωρήσουν σε σύναψη συμφωνίας με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας ή όχι. Αναφέρεται ότι η φήμη για πρόθεση ένταξης της πολυκλινικής «Υγεία» στο ΓεΣΥ κυκλοφορεί, χωρίς να επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής στους κύκλους του τομέα της Υγείας, εδώ και αρκετούς μήνες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  H Howden διευρύνεται στις τέχνες - Νέα εξαγορά

Σε περίπτωση βεβαίως που οι νέοι μεγαλομέτοχοι του νοσοκομείου επιλέξουν να το εντάξουν στο ΓεΣΥ, οι γιατροί αυτοί, εάν εφαρμοστεί η νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία του Συστήματος στη βάση των γνωματεύσεων της Νομικής Υπηρεσίας, δεν θα έχουν το δικαίωμα να στεγάζονται στην πολυκλινική «Υγεία». Άλλωστε και οι εκτός ΓεΣΥ γιατροί άλλων εντός ΓεΣΥ νοσηλευτηρίων, εκτός απροόπτου και εάν δεν επαληθευθούν κάποιες πληροφορίες που φέρουν την Κυβέρνηση να δίνει παράταση, την 1η Νοεμβρίου θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τα νοσοκομεία όπου τώρα στεγάζονται. Εξελίξεις πρέπει να αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα.  

Πηγή: philenews

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.