1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Αμερική: Εντυπωσιάζει το πρώτο τρίμηνο στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων

Αμερική: Εντυπωσιάζει το πρώτο τρίμηνο στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων

Αμερική: Εντυπωσιάζει το πρώτο τρίμηνο στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο αμερικανικός κλάδος των ασφαλίσεων περιουσίας και ατυχημάτων (P&C) κατέγραψε καθαρά κέρδη 9,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, σημειώνοντας σημαντική βελτίωση σε σχέση με τη ζημία 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταγραφεί την προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό αξιολόγησης AM Best.

Η ανάκαμψη στον τομέα των προσωπικών ασφαλίσεων συνέβαλε καθοριστικά στη βελτίωση του αποτελέσματος underwriting, σημειώνει η AM Best.

Την ίδια στιγμή, τα καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα για το 12ο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 222,9 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 7,4% σε σχέση με τα 207,5 δισ. δολάρια του προηγούμενου έτους.

Ένα αξιοσημείωτο μέγεθος που πρέπει να επισημανθεί είναι τα 39,9 δισ. δολάρια καθαρού κέρδους που κατέγραψε ο κλάδος P&C των ΗΠΑ το α’ τρίμηνο, που αντιπροσωπεύει αύξηση 408,3% από τα 7,9 δισ. δολάρια του προηγούμενου έτους.

Το κέρδος από το underwriting, σε συνδυασμό με την αύξηση κατά 33,3% των κερδών από καθαρές επενδύσεις, φέρεται να οδήγησε τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων σε αύξηση 332,9%, φτάνοντας τα 30,0 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, ο συνδυασμένος δείκτης του κλάδου βελτιώθηκε στο 94,2%, σε σύγκριση με το 102,5% του προηγούμενου έτους.

Η AM Best εκτιμά ότι οι ζημιές από καταστροφές αντιπροσώπευαν 5,1 μονάδες στον τριμηνιαίο συνδυασμένο δείκτη του 2024, έναντι εκτιμώμενων 7,6 μονάδων το προηγούμενο έτος, το οποίο είχε επηρεαστεί από τις ζημιές ρεκόρ σοβαρών καταιγίδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  H Atradius είναι επιβεβαιωμένα A rated από την AM Best και Moody's

Εξαιρουμένων των 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων ευνοϊκής ανάπτυξης αποθεμάτων κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, ο συνδυασμένος δείκτης ατυχήματος του κλάδου για το έτος 2024 διαμορφώθηκε στο 97,5%.

Η ανάλυση αυτή βασίστηκε σε δεδομένα από τις καταστατικές καταστάσεις των εταιρειών για την ενδιάμεση περίοδο 2024 των τριών μηνών της 29ης Μαΐου 2024, οι οποίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της AM Best είναι αντιπροσωπευτικές του 98% των συνολικών καθαρών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων του κλάδου και του 97% του πλεονάσματος των ασφαλισμένων!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.