1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Το ΑΙ μπορεί ν’ αλλάξει πολλά στον Ασφαλιστικό Κλάδο

Το ΑΙ μπορεί ν’ αλλάξει πολλά στον Ασφαλιστικό Κλάδο

Το ΑΙ μπορεί ν’ αλλάξει πολλά στον Ασφαλιστικό Κλάδο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας AM Best αποκάλυψε ότι αναμένει να δει πιο προηγμένη και εξειδικευμένη τεχνητή νοημοσύνη συνομιλίας να αναπτύσσεται βραχυπρόθεσμα για να χειριστεί πιο περίπλοκες καταστάσεις σε ολόκληρο τον ασφαλιστικό κλάδο.

Όπως γνωρίζουν πολλοί, οι ασφαλιστικές εταιρείες ήταν πολύ δραστήριες υιοθετώντας την τεχνητή νοημοσύνη για την εξυπηρέτηση πελατών μέσω τεχνητής νοημοσύνης συνομιλίας, η οποία βασίζεται στην επεξεργασία φυσικής γλώσσας και επιτρέπει τόσο στον πελάτη όσο και στον ασφαλιστή να αλληλεπιδρούν μέσω chatbots και φωνητικών βοηθών.

Επιπλέον, οι ΑΜ Best επισημαίνουν επίσης τη διαχείριση αξιώσεων ως βασικό τομέα στον οποίο τα εργαλεία AI μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον κλάδο, καθώς τα εργαλεία μπορούν να βοηθήσουν τους πραγματογνώμονες με την αναγνώριση εικόνας και την εξαγωγή πληροφοριών από ιατρικά αρχεία.

Η τεχνολογία AI διαθέτει τις ικανότητες να αναλύει μεγάλες ποσότητες ιστορικών δεδομένων, τα οποία μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει για να κάνει αξιολογήσεις, να διασφαλίσει την ποιότητα και την ομοιομορφία στη διαδικασία προσαρμογής και τελικά να βοηθήσει τους προσαρμοστές να συνοψίσουν τα δεδομένα και να δημιουργήσουν μια προκαταρκτική έκθεση.

Μια εξαιρετικά ευεργετική πτυχή της τεχνητής νοημοσύνης είναι ότι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων για τον εντοπισμό ασυνήθιστων μοτίβων ως ένδειξη απάτης, κάτι που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για τις εταιρείες. Η τεχνολογία μπορεί επίσης να ανιχνεύσει χειραγωγημένες εικόνες ή μοτίβα συμπεριφοράς, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σεμινάριο: Μεθοδολογία Ψηφιακής Στρατηγικής για Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα

Οι ΑΜ Best παρουσίασαν πώς οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να προσαρμόσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια για κάθε μία από τις ανάγκες των πελατών τους και για να προσφέρουν πιο προσαρμοσμένα συμβόλαια με δυνητικά χαμηλότερα ασφάλιστρα και μεγαλύτερη ευελιξία στα όρια κάλυψης.

«Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στη μείωση του κόστους και στη δημιουργία εξοικονόμησης για τους πελάτες. Και με το να είναι σε θέση να αναλύσει μεγάλους όγκους δεδομένων σε σύντομο χρονικό διάστημα, η AI θα μπορούσε να παρέχει εκτιμήσεις κινδύνου σε πραγματικό χρόνο και να κάνει ταχύτερη τη λήψη αποφάσεων, επιτρέποντας στις εταιρείες να ανταποκρίνονται γρήγορα στις αλλαγές της αγοράς και να προσφέρουν τιμολόγηση ανάλογη με τον υποκείμενο κίνδυνο», δήλωσαν οι AM Best.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό παρατηρείται ήδη σε όλη την ασφάλιση στον κυβερνοχώρο, όπου οι ασφαλιστικές χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία για να σαρώσουν τα συστήματα πληροφορικής των πελατών για να αξιολογήσουν τα τρωτά σημεία τους και να τα ενσωματώσουν κατάλληλα στη λήψη αποφάσεων.

Οι ΑΜ Best εξήγησαν επίσης ότι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την αντικατάσταση της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναδοχής μπορεί να είναι ένας άλλος τρόπος για τις ασφαλιστικές να επωφεληθούν από την ενσωμάτωση πληροφοριών στη διαδικασία, προκειμένου να τους επιτραπεί να χρησιμοποιούν το χρόνο τους πιο αποτελεσματικά. Επιτρέποντας απλώς στο σύστημα να αναλάβει πολλές από τις ελαφριές εργασίες, αυτό διατηρεί την ανθρώπινη προσοχή αφοσιωμένη στις πιο περίπλοκες εργασίες στο πλαίσιο της διαδικασίας τελικής απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Δωρεάν διαδικτυακή συνάντηση για την τεχνητή νοημοσύνη

Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί επίσης να εντοπίσει πιθανά προβλήματα και να ελαχιστοποιήσει τα ανθρώπινα λάθη προτού καταλήξουν να γίνουν πιο σημαντικά.

Οι ΑΜ Best έδωσαν ένα παράδειγμα, όπου η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συμβάλει στη μείωση του διοικητικού κόστους που σχετίζεται με τη διαδικασία αναδοχής. Τα συστήματα που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να επεξεργάζονται αυτόματα τις αιτήσεις των πελατών και να εντοπίζουν τυχόν βασικούς δείκτες κινδύνου που ενδέχεται να χαθούν σε μια χειροκίνητη διαδικασία. Ως αποτέλεσμα, αυτό μειώνει το χρόνο και τα σφάλματα που σχετίζονται με τις παραδοσιακές μεθόδους αναδοχής.

«Η βιομηχανία πάντα αξιοποιούσε την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη στην ανάλυσή της, οπότε η χρήση της μηχανικής μάθησης δεν είναι κάτι νέο. Αυτό που είναι νέο είναι η ταχύτητα ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης και των σχετικών δυνατοτήτων της, οπότε η παρακολούθηση αυτών των εξελίξεων θα είναι κρίσιμη τα επόμενα χρόνια», δήλωσαν οι ΑΜ Best.

Οι ΑΜ Best είπαν επίσης ότι βλέποντας περαιτέρω βελτιώσεις στην AI – συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στην παραγωγική AI – μπορεί τελικά να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος κάνει επιχειρήσεις.

Ωστόσο, οι ΑΜ Best προειδοποιούν ότι για τις ασφαλιστικές, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικές προκλήσεις που σχετίζονται με τους ρυθμιστικούς περιορισμούς και τους νόμους περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής, καθώς και την απαγορευμένη χρήση ορισμένων δεδομένων στη διαδικασία αναδοχής και τις τεχνικές προκλήσεις που σχετίζονται με τα συστήματα παλαιού τύπου των ασφαλιστικών εταιρειών και τη μεγάλη επένδυση χρόνου, χρήματος και εμπειρίας που απαιτείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σκοτεινή πλευρά της τεχνητής νοημοσύνης

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.