1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. 5 λόγοι για να κάνεις συνταξιοδοτικό σχέδιο

5 λόγοι για να κάνεις συνταξιοδοτικό σχέδιο

5 λόγοι για να κάνεις συνταξιοδοτικό σχέδιο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Δύσκολα παίρνουμε την απόφαση σε νεαρή ηλικία να προνοήσουμε για τη συνταξιοδότηση μας αφού μας φαίνεται κάτι πολύ μακρινό. Κι όμως, όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο! Υπάρχουν αρκετοί λόγοι γιατι πρέπει να προνοήσετε από τώρα να δημιουργήσετε ένα σταθερό εισόδημα και να διατηρήσετε το βιοτικό σας επίπεδο στην 3η ηλικία:

1. Για να μην εξαρτάστε μόνο από τη σύνταξη των Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Η ανεπάρκεια των συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης, καθιστά την ανάγκη για έγκαιρο συνταξιοδοτικό προγραμματισμό περισσότερο επιτακτικές από ποτέ. 

2. Για να μη χρειάζεται να εργάζεστε σε προχωρημένη ηλικία

Όσο και να αγαπάτε το επάγγελμα σας, είναι προτιμότερο να διαλέξετε εσείς πότε θέλετε να σταματήσετε να εργάζεστε. Σας αξίζει να απολαύσετε όσα περισσότερα χρόνια γίνεται χωρίς το βάρος των επαγγελματικών υποχρεώσεων.

3. Για να μην είστε εξαρτημένοι από τα παιδιά σας ή άλλους συγγενείς

Πολλοί από τους σημερινούς νέους μας θα αντιμετωπίσουν ένα οικονομικό μέλλον πιο δύσκολο από το δικό μας παρελθόν. Είναι σημαντικό να μην εξαρτάστε από τα παιδιά σας, τα οποία μπορεί να έχουν μειωμένα έσοδα και αυξημένες ανάγκες και να θέλουν να επενδύσουν στο μέλλον τους, όπως έχετε κι εσείς τώρα την ευκαιρία να επενδύσετε στο δικό σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αιμιλία Ορφανίδου: «H Universal Life είναι ένας οργανισμός που ενθαρρύνει την ισότητα και τη διαφορετικότητα»

 4. Γιατί όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε τόσο το καλύτερο

Όσο μακρινό και να σας ακούγεται, το να ξεκινήσετε νωρίς να αποταμιεύετε για τη σύνταξή σας, σημαίνει πως θα μπορέσετε πιο σταδιακά να αποταμιεύσετε ένα ποσό που θα σας εξασφαλίσει μια καλή ποιότητα ζωής.

5. Γιατί ένα συνταξιοδοτικό επενδυτικό σχέδιο μπορει να σας προσφέρει περισσότερα

Σε αντίθεση με τραπεζικές καταθέσεις οι οποίες έχουν χαμηλά ή και αρνητικά επιτόκια, ένα συνταξιοδοτικό επενδυτικό σχέδιο μπορεί να σας προσφέρει ευκαιρίες συστηματικής επένδυσης σε επενδυτικά ταμεία και συσσώρευσης μεγαλύτερου κεφαλαίου.

Περισσότερα στο https://www.universallife.com.cy/

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.