1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. 4 μέτρα προστασίας από κλοπή σε εμπορικά κέντρα

4 μέτρα προστασίας από κλοπή σε εμπορικά κέντρα

4 μέτρα προστασίας από κλοπή σε εμπορικά κέντρα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Αστυνομία Κύπρου ενημερώνει τους πολίτες για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα για να μην πέσουν θύμα κλοπής.

Η αυξημένη κίνηση σε δρόμους, καταστήματα και εμπορικά κέντρα, δίνει πάντοτε την ευκαιρία σε επιτήδειους, να δράσουν. Σε τέτοιους χώρους, είναι αυξημένος ο κίνδυνος ανυποψίαστοι συμπολίτες μας να γίνουν στόχος από πρόσωπα που καραδοκούν για να κλέψουν περιουσία, όπως κάποιο πορτοφόλι ή τσάντα.

Με αφορμή κρούσματα κλοπών και απόπειρες κλοπών προσωπικών αντικειμένων (ιδιαίτερα τσαντών) από πρόσωπα, καθώς αυτά περπατούν αμέριμνα σε δρόμους, από επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτες, η Αστυνομία προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να λαμβάνει περαιτέρω μέτρα για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας του. Ενδεικτικά, παρατίθεται σειρά προληπτικών μέτρων που προτρέπονται οι πολίτες να λαμβάνουν:

  1. Όταν περπατάτε ή βρίσκεστε σε πολυσύχναστους δρόμους ή δημόσιους χώρους, να έχετε τα χρήματα, τις τραπεζικές πιστωτικές κάρτες και τα κινητά σας τηλέφωνα στις μπροστινές τσέπες των ενδυμάτων σας, όπου αυτό είναι εφικτό. Συστήνεται επίσης στους άντρες να έχουν τα πορτοφόλια τους στις μπροστινές τσέπες των παντελονιών τους.
  2. Οι γυναίκες όταν μεταφέρετε τσάντες: να μην τοποθετείτε όλα τα χρήματα, πιστωτικές κάρτες, διαβατήρια κ.τ.λ. μέσα σ’ αυτές, εκτός εάν είναι απολύτως αναγκαίο. Η γυναικεία τσάντα είναι στόχος για τους επιτήδειους.
  3. Η τσάντα είναι προτιμότερο να είναι τοποθετημένη με τρόπο, που να υπάρχει συνεχής οπτική επαφή με αυτήν (π.χ. χιαστί), ώστε να καθίσταται δύσκολο κάποιος να την τραβήξει, αποσπώντας την από την κατοχή μας ή να την ανοίξει για να κλέψει το περιεχόμενο της.
  4. Σε χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός, αλλά και σε σκοτεινά και απόμερα σημεία, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού εκεί είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να αποτελέσουμε στόχο για κλοπή της περιουσίας μας από επιτήδειους.

Γενικά, προτρέπεται το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που εντοπίσει οτιδήποτε το ύποπτο, όπως πρόσωπα ή οχήματα που κινούνται ύποπτα, να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460 ή την τηλεφωνική γραμμή Άμεσης Επέμβασης στους αριθμούς 112 και 199.

Τέλος, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη σωματική ακεραιότητα, ασφάλεια και υγεία μας, αποφεύγουμε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με οποιοδήποτε ύποπτο πρόσωπο, το οποίο ενδεχομένως να αντιδράσει και επιθετικά εναντίον μας.

Η διακριτική παρατήρηση των υπόπτων προσώπων, καθώς και η παροχή χρήσιμων πληροφοριών, όπως περιγραφή και αριθμός εγγραφής οχημάτων, περιγραφή επιβαινόντων, ακριβή σημεία στα οποία διακινήθηκαν και η άμεση ενημέρωση της Αστυνομίας, είναι ο ασφαλέστερος χειρισμός τέτοιων περιστατικών.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.