1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. 3+1 μύθοι για την ιδιωτική ασφάλιση

3+1 μύθοι για την ιδιωτική ασφάλιση

3+1 μύθοι για την ιδιωτική ασφάλιση
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Είναι γεγονός ότι στη χώρα μας ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης είναι παρεξηγημένος, με το μέσο πολίτη να εκφράζει τις επιφυλάξεις τους σχετικά με τη χρησιμότητα, τους σκοπούς αλλά και την προστασία που εν τέλει προσφέρει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Ιδιαιτέρως στις μέρες μας, όπου η οικονομική αβεβαιότητα προκαλεί ανασφάλεια για το μέλλον, η ιδιωτική ασφάλιση έχει αποδειχθεί ο καλύτερος σύμμαχος, για να εξασφαλίσουμε την οικονομική ευημερία και το μέλλον των αγαπημένων μας. Γιατί ωστόσο οι καταναλωτές διστάζουν να επενδύσουν σε ένα ασφαλιστήριο πρόγραμμα;

Ο λόγος που οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την ιδιωτική ασφάλιση αποδίδεται σε ορισμένες στερεοτυπικές αντιλήψεις, οι οποίες έχουν περάσει λανθασμένα στο υποσυνείδητό μας, αποθαρρύνοντάς μας από την ιδέα της σύναψης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου που καιρό τώρα εξετάζουμε. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι βασικοί μύθοι γύρω από την ιδιωτική ασφάλιση;

1. Η ιδιωτική ασφάλιση απευθύνεται σε πλούσιους

Η άποψη ότι η ιδιωτική ασφάλιση απευθύνεται αποκλειστικά σε οικονομικά εύρωστους καταναλωτές είναι εκ προοιμίου λανθασμένη. Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι με οικονομική επιφάνεια δεν έχουν ανάγκη την ασφάλιση, καθώς μπορούν να καλύψουν οι ίδιοι το κόστος της περίθαλψής τους ή των καταστροφών στην κατοικία τους σε περίπτωση ανάγκης, εν αντιθέσει με τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, οι οποίοι δυσκολεύονται να διαχειριστούν το βάρος των δαπανών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι βασικές παροχές του ΓεΣΥ και οι εισφορές που πληρώνουν εργοδότες και πολίτες!

2. Είμαι πολύ νέος, γιατί να ασφαλιστώ;

Η στερεοτυπική αντίληψη ότι η ασφάλιση απευθύνεται σε πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας καθιστά μια πλάνη που έχει περάσει από γενιά σε γενιά, ενώ όσοι κληθούν να τη διαπιστώσουν, αναγνωρίζουν τη λανθασμένη φύση της. Αντιθέτως, όσο είμαστε ακόμη νέοι και δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα υγείας, τόσο πιο εύκολη αλλά και πιο οικονομική είναι η ασφάλιση για εμάς. Με την πάροδο του χρόνου είναι λογικό να εμφανίζουμε προβλήματα υγείας που επιβαρύνουν το κόστος του συμβολαίου μας, ενώ σε περίπτωση κάποιας σοβαρής σωματικής βλάβης που χρήζει νοσηλείας ή ακόμη και χειρουργικής παρέμβασης θα διαπιστώσουμε ότι το κόστος ενδεχομένως να ξεπερνά τις οικονομικές μας δυνατότητες. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αποτελεί τη λύση για όλους εσάς που επιθυμείτε να αποκλείσετε κάθε πιθανότητα ή κίνδυνο και να προφυλάξετε την οικογένεια σας από απρόβλεπτους παράγοντες ικανούς να διαταράξουν το εισόδημα σας.

3. Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν ασφαλίζουν πολίτες με προβλήματα υγείας

Πράγματι, οι ασφαλιστικές εταιρείες εξαιρούν από το εύρος των καλύψεών τους ορισμένες προϋπάρχουσες ασθένειες, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν την ασφάλιση προσώπων με προβλήματα υγείας. Πλέον οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν προγράμματα που καλύπτουν και προϋπάρχοντα ιατρικά θέματα με αναμονές ή και χωρίς αναμονές. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποια χρόνια πάθηση θα σας ζητηθεί μια λεπτομερής καταγραφή του ιστορικού σας σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό σας διαμεσολαβητή, ώστε να δημιουργηθεί ένα εξατομικευμένο ασφαλιστήριο για την περίπτωσή σας. Συνεπώς, μια προϋπάρχουσα ασθένεια δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει από την ιδέα της ασφάλισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Nimela Insurance Blog: Γιατί να κάνω Ασφάλεια Υγείας και τι να προσέξω;

+1. Οι εργαζόμενοι με ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης δεν έχουν ανάγκη ένα ατομικό πρόγραμμα ασφάλισης

Ασφαλώς ένα ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τους εργαζομένους, παρέχοντάς τους υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περίπτωση νοσηλείας. Το πρόβλημα είναι ότι με το εν λόγω συμβόλαιο πολλοί επαναπαύονται, θεωρώντας ότι είναι πλήρως καλυμμένοι από την ασφάλισή τους. Τα ομαδικά συμβόλαια ωστόσο διαθέτουν περιορισμένα όρια κάλυψης που ανέρχονται συνήθως σε 10.000 – 15.000€ ετησίως για νοσηλεία. Επομένως, δεν καλύπτουν σοβαρά χειρουργεία και δεν προσφέρουν στους εργαζομένους τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν επιπλέον καλύψεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Παράλληλα, σε περίπτωση διακοπής του προγράμματος από την εταιρεία, τότε οι εργαζόμενοι θεωρούνται ανασφάλιστοι.

Αναδημοσίευση: Περιοδικό The Insurer – Τεύχος Σεπτεμβρίου 2022

Γίνετε συνδρομητής εδώ

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.