1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. 3 σημαντικά πράγματα να προσέξετε στην ασφάλιση Υγείας

3 σημαντικά πράγματα να προσέξετε στην ασφάλιση Υγείας

3 σημαντικά πράγματα να προσέξετε στην ασφάλιση Υγείας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αν είναι ένα πράγμα που η πανδημία μας έκανε να εκτιμήσουμε περισσότερο από πριν είναι ότι η Υγεία μας, σωματική και ψυχική, αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό για εμάς και την οικογένεια μας.  

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες είναι σαφές ότι η ύπαρξη ενός ιδιωτικού συμβολαίου Ασφάλισης Υγείας είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Με τα δημόσια νοσηλευτήρια να πιέζονται σε κάθε έξαρση της πανδημίας, το να έχουμε ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο Υγείας μας προσφέρει την ξεγνοιασιά ότι αν μας συμβεί κάτι άλλος εκτός του κορωνοϊού, θα έχουμε την επιλογή να νοσηλευτούμε σε όποιο νοσοκομείο ή κλινική εμείς επιθυμούμε.

Πέραν από αυτό στην αγορά υπάρχει μία πληθώρα συμβολαίων που το καθένα προσφέρει μοναδικά ωφελήματα και υπηρεσίες που μας προστατεύουν ακόμη περισσότερο από διάφορα περιστατικά.

Σήμερα θα δούμε 3 σημεία που είναι κοινά στα περισσότερα συμβόλαια Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης και που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία πριν την σύναψη του συμβολαίου μας.

#1 Ιατρικό Ιστορικό

Όταν αποφασίζουμε την αγορά ενός συμβολαίου Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, η ασφαλιστική εταιρεία ή ο ασφαλιστής μας θα μας κάνει μία σειρά από ερωτήσεις που αφορούν εμάς και το Ιατρικό μας ιστορικό. 

Το Ιατρικό Ιστορικό είναι ένα πολύ σοβαρό κεφάλαιο στην ασφάλιση υγείας και είναι σημαντικό πάντα να απαντούμε με απόλυτη ειλικρίνεια, χωρίς να αποκρύπτουμε οτιδήποτε αφού αυτό μπορεί να μας αφήσει εκτεθειμένους σε μία μελλοντική απαίτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Nimela Insurance Blog: Γιατί να κάνω Ασφάλεια Υγείας και τι να προσέξω;

Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δίνουμε στην δήλωση οποιασδήποτε προ-υπάρχουσας ασθένειας αφού η εταιρεία μας χρειάζεται αυτές τις πληροφορίες για να εκτιμήσει τον κίνδυνο και να αποφασίσει αν μπορεί να μας προσφέρει κάλυψη ενώ σε κάποιες περιπτώσεις επηρεάζουν και την τελική τιμή του ασφαλίστρου μας.

#2 Περίοδοι Αναμονής

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τους όρους ενός ιδιωτικού συμβολαίου υγείας, έχουν την εντύπωση ότι από την στιγμή που θα αγοράσουν ένα συμβόλαιο, αυτό ξεκινά να τους καλύπτει για οτιδήποτε συμβεί.

Πέραν του ότι δεν υπάρχει συμβόλαιο που να καλύπτει τα πάντα, και άρα θα πρέπει πάντοτε να δίνουμε μεγάλη σημασία στις καλύψεις αλλά και στις εξαιρέσεις, υπάρχει ένας σημαντικός όρος που πρέπει να ενημερωθούμε από τον ασφαλιστή μας, και δεν είναι άλλος από τις «Περιόδους Αναμονής».

Οι «Περίοδοι Αναμονής» είναι συνήθως ένας πίνακας με παθήσεις για τις οποίες η κάλυψη θα ξεκινήσει μετά την πάροδο μίας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Οι περίοδοι αναμονής ποικίλουν ανάλογα την ασθένεια ξεκινώντας συνήθως από τον ένα μήνα για οποιαδήποτε ασθένεια και επεκτείνονται σε περιόδους συνήθως μέχρι ενός έτους για άλλες πιο σοβαρές ασθένειες.

Οι περίοδοι αναμονής υπάρχουν για να διασφαλίσουν ότι η Ασφαλιστική Εταιρεία δεν θα κληθεί να πληρώσει για μία ασθένεια που προϋπήρχε της σύναψης του συμβολαίου έστω και εάν ο πελάτης δεν το γνώριζε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι βασικές παροχές του ΓεΣΥ και οι εισφορές που πληρώνουν εργοδότες και πολίτες!

#3 Συνασφάλιση

Πρόκειται για ακόμη ένα σημαντικό παράγοντα που πρέπει να είμαστε ενήμεροι κατά την σύναψη ενός συμβολαίου Ασφάλισης Υγείας. Η συνασφάλιση αποτελεί την κάλυψη ενός μέρους των ιατρικών εξόδων σε περίπτωση απαίτησης, από τον ίδιο τον ασφαλισμένο με το υπόλοιπο ποσό να πληρώνετε από την ασφαλιστική εταιρεία.

Η συνασφάλιση έχει συνήθως την μορφή ενός ποσοστού επί του συνόλου των ιατρικών εξόδων που θα χρειαστεί να πληρώσει ο ασφαλισμένος. Για παράδειγμα εάν έχουμε συνασφάλιση 10% και το συνολικό κόστος μίας επέμβασης είναι 2,000 ευρώ αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι η ασφαλιστική μας εταιρεία θα πληρώσει το 90% δηλαδή 1,800 ευρώ και εμείς τα υπόλοιπα 200 ευρώ.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να συναντήσουμε την συνασφάλιση σε μορφή ενός σταθερού ποσού το οποίο θα χρειαστεί εμείς σαν ασφαλισμένοι να πληρώσουμε.

Είναι λοιπόν σημαντικό να ενημερωνόμαστε για την συνασφάλιση του συμβολαίου μας και εάν δεν θέλουμε να μην πληρώνουμε ένα μέρος εμείς σε περίπτωση απαίτησης τότε να βεβαιωθούμε ότι η συνασφάλιση είναι μηδενική στο συμβόλαιο μας.

Κλείνοντας να επαναλάβουμε το πόσο σημαντικό είναι ειδικά σήμερα να έχουμε εμάς και την οικογένεια μας προστατευμένους με ένα συμβόλαιο ασφάλισης υγείας. Οικονομία μπορούμε να κάνουμε σε χίλια άλλα πράγματα αλλά όχι σε ότι αφορά την ζωή και την υγεία μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι βασικές παροχές του ΓεΣΥ και οι εισφορές που πληρώνουν εργοδότες και πολίτες!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.