1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. 20 κορυφαίοι σύλλογοι της Premier League καταθέτουν αγωγή εναντίων 6 ασφαλιστικών...

20 κορυφαίοι σύλλογοι της Premier League καταθέτουν αγωγή εναντίων 6 ασφαλιστικών εταιρειών για διακοπή εργασιών

20 κορυφαίοι σύλλογοι της Premier League καταθέτουν αγωγή εναντίων 6 ασφαλιστικών εταιρειών για διακοπή εργασιών
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

20 από τους κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Premier League ένωσαν τις δυνάμεις τους δίνοντας εντολή στον Δικηγορικό Οίκο Clifford Chance να καταθέσει αγωγή ενάντια σε μερικούς από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς οργανισμούς της χώρας.

Μεταξύ των συλλόγων που θα καταθέσουν την ομαδική αγωγή βρίσκονται οι: Arsenal, Aston Villa, West Ham, Tottenham Hotspur, Liverpool και Brighton.  Η ομαδική αγωγή που αφορά την διακοπή εργασιών κατά την διάρκεια της πανδημίας, στρέφεται εναντίων των Allianz, Aviva, CNA Insurance, MS Amlin, Zurich και Liberty.

Μια απόφαση υπέρ των συλλόγων σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσε να αποτελέσει δεδικασμένο για άλλες αξιώσεις διακοπής των εργασιών.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας τον Ιανουάριο του 2021, σχετικά με την υπόθεση της διακοπής των επιχειρήσεων λόγω πανδημίας, η οποία υποβλήθηκε αρχικά από την Αρχή Οικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) του ΗΒ το 2020, αποτέλεσε τη βάση της αξίωσης των ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Στην πιο πάνω υπόθεση, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές των ασφαλιστών και αποφάσισε ότι, η πανδημία δημιούργησε αδυναμία χρήσης των ασφαλισμένων χώρων και οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να ζητήσουν αποζημίωση για διακοπή των εργασιών, όπου τα ασφαλιστήρια συμβόλαια το προνοούν.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.