1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Βουλή: Θα συνεχιστεί η συζήτηση για τα τροχαία με μικροζημιές! Παρουσιάζουν...

Βουλή: Θα συνεχιστεί η συζήτηση για τα τροχαία με μικροζημιές! Παρουσιάζουν τις θέσεις τους οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Βουλή: Θα συνεχιστεί η συζήτηση για τα τροχαία με μικροζημιές! Παρουσιάζουν τις θέσεις τους οι ασφαλιστικές εταιρείες.
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ξεκίνησε χθες, Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022, την αυτεπάγγελτη εξέταση του θέματος με τίτλο «Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα σημεία μικροσυγκρούσεων μηχανοκινήτων οχημάτων λόγω της καθυστέρησης στην άφιξη των ασφαλιστικών εταιρειών και της διαδικασίας που ακολουθείται για την καταγραφή των περιστατικών», έπειτα από εισήγηση του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Δημήτρη Δημητρίου.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, την Επιτροπή απασχόλησαν ιδιαίτερα η παρακώλυση της κυκλοφορίας που προκαλείται στα σημεία συγκρούσεων ήσσονος σοβαρότητας εντός των πόλεων και των αυτοκινητοδρόμων και η συνεπακόλουθη ταλαιπωρία για το σύνολο των πολιτών. 

Εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων ενημέρωσαν σχετικά την Επιτροπή για τη δυσκολία περιορισμού του υπό αναφορά φαινομένου, το οποίο προκύπτει από την ανάγκη να αποτυπωθούν με ακρίβεια οι συνθήκες του ατυχήματος, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση του προβλήματος, όπως, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισής του, η φωτογράφιση της σκηνής και η μετακίνηση των οχημάτων από τους οδηγούς τους μέχρι την άφιξη των συνεργατών των ασφαλιστικών εταιρειών, ενέργειες για ταχύτερη άφιξή τους στα σημεία συγκρούσεων ή τροποποίηση των όρων των ασφαλιστηρίων, ώστε να μην παρεμποδίζεται η τροχαία κίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για νομικές υποθέσεις αυτοκινητιστικών ατυχημάτων ή δυστυχημάτων

Η συζήτηση θα συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρία της Επιτροπής, κατά την οποία εκπρόσωποι της ασφαλιστικής βιομηχανίας κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ο τομέας, σε περίπτωση που ρύθμιση του θέματος προβλέπει τη μετακίνηση των οχημάτων από τους οδηγούς τους μέχρι την άφιξη των εταιρειών φροντίδας ατυχήματος, καθώς και την εξέλιξη των προσπαθειών μεταξύ των εμπλεκομένων για εξεύρεση πρακτικών λύσεων στο υπό συζήτηση πρόβλημα.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.