1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τεχνολογία
  6. »
  7. Βig Tech: Οι τεχνολογικοί κολοσσοί βρίσκονται «στη δύση τους»

Βig Tech: Οι τεχνολογικοί κολοσσοί βρίσκονται «στη δύση τους»

Βig Tech: Οι τεχνολογικοί κολοσσοί βρίσκονται «στη δύση τους»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ελάχιστοι τεχνολογικοί κολοσσοί θα επιβιώσουν της νέας μετάβασης στην τρίτη γενιά της τεχνολογικής πραγματικότητας – Το φαινόμενο Web 3.0, το metaverse και το «κυνήγι» των ρυθμιστικών αρχών

Oι επενδυτές με το βλέμμα στραμμένο στους τεχνολογικούς κολοσσούς των ΗΠΑ και της Κίνας θα πρέπει να προχωρήσουν προσεκτικά, λόγω των τεράστιων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τομέας, σύμφωνα με έρευνα του CNBC.

Για αρκετούς αναλυτές, big tech εταιρείες όπως Facebook και Αmazon βρίσκονται «στη δύση τους».

«Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί εάν θέλετε να επενδύσετε σε επιχειρήσεις όπως  Meta ή Alphabet αφού οι εταιρείες αυτές βρίσκονται αντιμέτωπες με πληθώρα προβλημάτων και εμποδίων», ανέφερε ο Viktor Shvets, στέλεχος της Macquarie Capital, προσθέτοντας τις Apple και Alibaba στη «μαύρη λίστα» του.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Τα προβλήματα αυτά συμπεριλαμβάνουν την παρεμβατικότητα των ρυθμιστικών αρχών όσο και της ίδιας της κοινωνίας», ανέφερε ο Shvets, προσθέτοντας πως «υπάρχουν, παρ’ όλα αυτά, τεράστιες ευκαιρίες για επενδύσεις στον υπόλοιπο τεχνολογικό τομέα». 

Σημειωτέον πως τόσο οι αμερικανικές, όσο και οι κινεζικές επιχειρήσεις έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των ρυθμιστών. Στην Κίνα, η κυβέρνηση της χώρας έχει ξεκινήσει «σταυροφορία» ενάντια στην «άκρατη ανάπτυξη και επιρροή» των εταιρειών αυτών, οδηγώντας τις μετοχές των Τencent, Alibaba και Didi σε κατάρρευση. O τεχνολογικός δείκτης Hang Seng Tech έχει καταγράψει πτώση 40% σε σχέση με πέρυσι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Ασύλληπτη αξία περιουσίας - Στη Χαβάη η καταπακτή διαφυγής

Στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε νέο διάταγμα το οποίο σκοπεύει να καταπολεμήσει τις μονοπωλιακές πρακτικές των big tech και άλλων εταιρειών. 

Για τον Shvets, ελάχιστες θα είναι οι εταιρείες που θα επιβιώσουν μιας τέτοιας μετάβασης από τη 2η στην 3η γενιά. «Η μόνη που επιβίωσε της μετάβασης από την 1η στη 2η γενιά ήταν η Microsoft. Το ερώτημα για το ποιές εταιρείες θα επιβιώσουν της νέας μετάβασης δεν είναι ξεκάθαρο».

Αν και ο αναλυτής δεν ανέφερε τί ακριβώς θα προκαλέσει αυτή μετάβαση, οι φήμες για το φαινόμενο Web 3.0, το οποίο θα αποτελέσει και τη «νέα γενεά του διαδικτύου» οργιάζουν από το 2021.

Παράλληλη είναι και η επέκταση και προετοιμασία των big tech όσον αφορά το metaverseΤόσο η Meta, όσο και οι Apple και Google προετοιμάζουν προϊόντα και υπηρεσίες για τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα. 

Όσο για τους κινεζικούς τεχνολογικούς κολοσσούς, ο αναλυτής Roderick Snell της Baillie Gifford υποστηρίζει πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις Alibaba και Tencent στην Κίνα είναι ο τεράστιος ανταγωνισμός στις αναπτυσσόμενες αγορές. Η Baillie Gifford έχει περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον στις εταιρείες αυτές γι αυτόν ακριβώς το λόγο».

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.