1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Βάλε το σπίτι σε τάξη μετά τις διακοπές

Βάλε το σπίτι σε τάξη μετά τις διακοπές

Βάλε το σπίτι σε τάξη μετά τις διακοπές
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αν μετά την ανεμελιά και τη χαλάρωση των διακοπών σε πιάνει μίνι κρίση πανικού επιστρέφοντας στο σπίτι που ήταν κλειστό τόσο καιρό και θέλει γενική «ανακαίνιση» για να συνέλθει, τότε είσαι… στο σωστό άρθρο! Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα καταφέρεις να βάλεις τάξη στο χάος και το σπίτι σου θα υποδεχτεί το φθινόπωρο λάμποντας από καθαριότητα.

Πρώτο βήμα: αερίζουμε τα δωμάτια

Αν έλειψες πολλές μέρες, το πρώτο πράγμα που παρατηρείς μπαίνοντας στο σπίτι είναι η γνωστή μυρωδιά της κλεισούρας. Γι’ αυτό και για να «αναπνεύσει» ξανά το σπίτι, καλό θα ήταν να αφήσεις να μπει φρέσκος αέρας σε όλα τα δωμάτια για τουλάχιστον μία ώρα, ώστε να ανανεωθεί η ατμόσφαιρα.

Δεύτερο βήμα: επιχείρηση – σκούπα

Επειδή κλειστά παράθυρα δε σημαίνει και απουσία σκόνης κι επειδή η σκόνη έχει την ιδιότητα να… τρυπώνει παντού, ένα «σοβαρό» ξεσκόνισμα και σκούπισμα (ιδανικά με ηλεκτρική σκούπα) είναι άκρως απαραίτητα. Μην ξεχάσεις να καθαρίσεις και τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, γιατί σίγουρα θα έχουν μαζέψει και αυτά πολλή βρωμιά.

Τρίτο βήμα: αλλαγή σεντονιών και καλυμμάτων

Η φρεσκάδα των καθαρών σεντονιών είναι μια ανακουφιστική αίσθηση, όταν επιστρέφεις στο κρεβάτι σου μετά από ταξίδι και εκτός αυτού είναι και απαραίτητη για λόγους υγιεινής. Και ένα μικρό tip; Προτίμησε τα χρώματα και σχέδια που θα σου ανεβάσουν τη διάθεση – από διακοπές γύρισες, θέλεις δυναμική επανεκκίνηση!

Τέταρτο βήμα: καθαρισμός ψυγείου

Επειδή όλο και κάτι θα έχεις ξεχάσει στο ψυγείο που ίσως χάλασε, πριν το γεμίσεις με φρέσκα τρόφιμα, καλό είναι πρώτα να το αδειάσεις και να καθαρίσεις καλά τα ράφια του για να φύγουν οι μυρωδιές. Γιατί μην ξεχνάς ότι, είτε για ένα γερό πρωινό είτε για ένα ελαφρύ βραδινό, ένα τακτοποιημένο ψυγείο σου δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις με μια ματιά τι έχεις, αλλά και τι σου λείπει, κάνοντας την καθημερινότητα πιο απλή και άρα πιο ξεκούραστη.

Και μπορεί η καθαριότητα του σπιτιού να θέλει λίγο κόπο, η ασφάλειά του όμως όχι – αφού την αναλαμβάνουν τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας της Αnytime!

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.