1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Το 18o Ασφαλιστικό Συνέδριο τίμησε τα 50 Χρόνια προσφοράς του Ασφαλιστικού...

Το 18o Ασφαλιστικό Συνέδριο τίμησε τα 50 Χρόνια προσφοράς του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου στην Επαγγελματική Εκπαίδευση!

Το 18o Ασφαλιστικό Συνέδριο τίμησε τα 50 Χρόνια προσφοράς του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου στην Επαγγελματική Εκπαίδευση!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, το 18ο Ασφαλιστικό Συνέδριο, που διοργανώνει το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου και που φέτος ήταν αφιερωμένο στον εορτασμό των 50 χρόνων προσφοράς του Ινστιτούτου στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Με σύνθημα «συνεχίζουμε μαζί … για τον άνθρωπο» το συνέδριο που ήταν κάτω από την αιγίδα της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ασχολήθηκε με όλα όσα απασχολούν τον κλάδο σήμερα ενώ προσέλκυσε εκατοντάδες στελέχη της βιομηχανίας με τους συμμετέχοντες που το παρακολούθησαν τόσο με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά να ξεπερνούν τους 500.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο προεδρεύων του συνεδρίου κ. Γιάννος Μωϋσέως, εκφράζοντας τη σιγουριά του ότι το Ινστιτούτο θα συνεχίσει και στο μέλλον με την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος να εκπαιδεύει και να ενισχύει τα στελέχη της βιομηχανίας στο έργο που επιτελούν καθημερινά στην αγορά.

Την έναρξη των χαιρετισμών του συνεδρίου έκανε ο Πρόεδρος του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου, κ. Χαράλαμπος Χαμπουρής, ο οποίος αναφερόμενος στην 50χρονη διαδρομή του ινστιτούτου είπε ότι αυτή είχε στο επίκεντρο τον επαγγελματία του Ασφαλιστικού Τομέα και γνώμονα πάντοτε τη συμβολή, μαζί με τους άλλους φορείς της βιομηχανίας, στην καταξίωση του ασφαλιστικού θεσμού στη συνείδηση της κοινωνίας.

Ο κ. Χαμπουρής τόνισε ότι η γνώση συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση στέρεας γνώμης και σε αυτό στοχεύουν οι προσπάθειες του Ινστιτούτου προσθέτοντας ότι η εμπεριστατωμένη γνώση και γνώμη μαζί με την επαγγελματική ηθική δεοντολογία είναι η βάση πάνω στην οποία βασίζεται το ασφαλιστικό οικοδόμημα με τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέο σεμινάριο του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου: Ευεξία στον εργασιακό χώρο

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηυθύναν επίσης ο κ. Ευάγγελος Αναστασιάδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, ο κ. Κυριάκος Ανδρέου, Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, η κα. Ανδρεανή Καλλιμάχου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αναλογιστών Κύπρου, η κα. Νάντια Σταυρογιάννη, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών, η κα. Paula Hodson Πρόεδρος του οργανισμού EFICERT, η κα. Τώνια Τσαγγάρη, Αναπληρωτής Έφορος Ασφαλίσεων και η κα. Σάβια Οργανίδου ως Εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κύπρου.

Στις πέντε ενότητες που ήταν χωρισμένο το φετινό συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς και τεχνοκράτες, οι οποίοι έδωσαν σημαντική γνώση στους συνέδρους μέσα από τις τοποθετήσεις τους.

Η πρώτη ενότητα είχε στο επίκεντρο της τον σχεδιασμό των στρατηγικών που θα επιτρέψουν στις ασφαλιστικές εταιρείες τη σωστή διαχείριση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος σήμερα. Η πρώτη ενότητα άνοιξε με την ομιλία του κ. Γιάννη Πολλάλη, καθηγητή & προέδρου στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς που είχε ως θέμα τη μάθηση και την Εκπαίδευση εν μέσω Κρίσεων εξετάζοντας τα νέα μονοπάτια επιτυχίας που δημιουργούνται με την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων. Την πρώτη ενότητα ολοκλήρωσε η ανοικτή συζήτηση μεταξύ 7 Γενικών Διευθυντών Ασφαλιστικών Εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και η οποία εξέτασε διάφορα θέματα που απασχολούν τη βιομηχανία όπως η ασφαλιστική συνείδηση, τα νέα προϊόντα που μπορεί να δούμε στην αγορά, τις προκλήσεις της τεχνολογίας αλλά και τις στρατηγικές των εταιρειών για τη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα σεμινάρια του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου

Η δεύτερη ενότητα σε μία ανοικτή και πάλι συζήτηση, εξέτασε τις νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και την προοπτική των Γενικών Ασφαλίσεων. Η ενότητα ξεκίνησε με την εισαγωγή του συντονιστή της συζήτησης κ. Μιλτιάδη Μιλτιάδους, Λέκτορα του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου και ακολούθως εξέτασε διάφορα ήδη ασφαλίσεων που αναμένετε να αναπτυχθούν περεταίρω στο μέλλον μεταξύ των οποίων η Ασφάλιση Περιβαλλοντικής Ευθύνης και η Κυβερνοασφάλιση. Στη συζήτηση συμμετείχαν 5 κορυφαία στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών.

Η Τρίτη ενότητα που είχε θέμα «Οι εξελίξεις και η εφαρμογή νέων δεδομένων στον ασφαλιστικό κλάδο» είχε πλούσιο και ποικίλο περιεχόμενο με 6 ξεχωριστές παρουσιάσεις. Αρχή έκανε ο κ. Χρίστος Μιχαηλίδης της εταιρείας ερευνών Cypronetwork οπού παρουσίασε τα πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα των τριών ερευνών που πραγματοποίησε και που αποτυπώνουν τις διαχρονικές τάσεις σχετικά με την αντίληψη που υπάρχει σχετικά με τον ασφαλιστικό τομέα τόσο στο καταναλωτικό κοινό όσο και στις επιχειρήσεις αλλά και τις προκλήσεις για τις ασφαλιστικές εταιρείες μέσα από έρευνα ανάμεσα σε 20 Γενικούς Διευθυντές ασφαλιστικών εταιρειών.

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία σχετικά με το ESG και τη σημαντικότητα του για τον ασφαλιστικό κλάδο από τον κ. Αναστάσιο Αβρανά, Managing Partner της Interfima ενώ στη συνέχεια ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, Partner στη Delloite Actuarial Services Limited μίλησε για το πως οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να παίρνουν αξία από την αξιοποίηση των δεδομένων που έχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέο σεμινάριο: Υπασφάλιση και πώς να συµβουλέψετε τους πελάτες σας να την αποφύγουν

Ακολούθως ο Δημήτρης Μερκούρης, Facultative Senior Broker στην Carpenter Turner SA μίλησε για Exponential Underwriter, τον ασφαλιστή του αύριο ενώ ο κ. Ιωάννης Θεοδοσίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Ν. ΜΑΝΟΣ (ΚΥΠΡΟΣ) μίλησε για την αξιολόγηση των ασφαλισμένων κεφαλαίων σήμερα στον Γενικό Κλάδο. Η ενότητα ολοκληρώθηκε με παρουσίαση σχετικά με τις τάσεις και τις προκλήσεις του κλάδου της Κυβερνοασφάλειας από την κα. Ειρήνη Κυριακούλη, Head of Financial Reinsurance Solution στην AON Greece και την κα. Αναστασία Καραίσκου, Head of Specialty Facultative Reinsurance Solutions επίσης στην AON Greece.

Στην τέταρτη ενότητα σε μία συζήτηση που συντόνισε ο κ. Αντώνης Καρπασίτης, Λέκτορας του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου και Ανεξάρτητος Σύμβουλος Ασφαλίσεων και Διαχείρισης Κινδύνων και συμμετείχαν 5 Διευθυντές Πωλήσεων εταιρειών του Κλάδου Ζωής, εξετάστηκε ο τρόπος που πρέπει να προετοιμαστούν οι ασφαλιστικές εταιρείες για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των μελλοντικών τους πελατών.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την 5η ενότητα που περιλάμβανε μία συγκινητική ομιλία από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Μαραθώνιας Κολύμβησης, Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος μίλησε για τη δική του διαδρομή προς ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πως έκτισε μέσα από τις αποτυχίες του. Το συνέδριο έκλεισε με δύο χορογραφίες αφιερωμένες στον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου και τον Αλέξη Ζορμπά.

Δείτε πιο κάτω φωτογραφικό υλικό από το συνέδριο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.