1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Τι περιλαμβάνει η συντήρηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Τι περιλαμβάνει η συντήρηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Τι περιλαμβάνει η συντήρηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαίνουν για καλά στη ζωή μας και είναι φυσικό, το κοινό, να έχει όχι μόνο τους ενδοιασμούς του αλλά και άπειρες ερωτήσεις για τη νέα αυτή τάση στο χώρο του αυτοκινήτου.

Ένα από τα σημαντικά θέματα που συζητούνται είναι φυσικά και η συντήρηση ενός ηλεκτρικού οχήματος. Η εταιρεία Tesla με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της ενημερώνει το κοινό σχετικά με τη συντήρηση που χρειάζεται ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αυτό που είναι σίγουρο είναι το ότι σε ένα ηλεκτρικό δεν υπάρχουν λάδια, οπόταν και αλλαγές λαδιού, σπαρκς ή φίλτρα καυσίμου.

Σύμφωνα πάντα με την Tesla, η «συνιστώμενη συντήρηση» περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

– Φίλτρο αέρα καμπίνας (κάθε δύο χρόνια)
– Φίλτρο σωματιδίων (κάθε τρία χρόνια)
– Έλεγχος και ζυγοστάθμιση ελαστικών (κάθε 10.000 χιλιόμετρα)

– Έλεγχος υγρού φρένων (κάθε δύο χρόνια)
Κλιματισμός (μεταξύ δύο και έξι ετών)
Χειμερινή φροντίδα (κάθε 12 μήνες ή 20.000 χιλιόμετρα)

Στην ιστοσελίδα της, η Tesla, αναφέρει ότι αυτοί οι έλεγχοι δεν είναι απαραίτητοι και δεν επηρεάζουν τη διατήρηση της εγγύησης. Άλλωστε, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητο, η Tesla μπορεί να το ανιχνεύσει και να ενημερώσει τον οδηγό εκεί και όπου χρειάζεται έλεγχος. Με λίγα λόγια τα εξαρτήματα του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου που χρήζουν προσοχής είναι τα ελαστικά, φρένα φώτα, υαλοκαθαριστήρες, αναρτήσεις και φίλτρα καμπίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η «επανάσταση» των ηλεκτρικών οχημάτων: Tι σημαίνει για τις Ασφαλιστικές εταιρείες;

Πρέπει να αναφέρουμε ότι τα φρένα σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αντέχουν περισσότερο. Ο λόγος είναι διότι κατά το φρενάρισμα, φορτίζεται η μπαταρία οπόταν ο δίσκος χρησιμοποιείται λιγότερο. Όσον αφορά την μπαταρία και τη μονάδα κίνησης, η Tesla προσφέρει εγγύηση για οκτώ χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.