1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Τι λέει η επιστήμη και το κινεζικό ιδεόγραμμα για την αγάπη;

Τι λέει η επιστήμη και το κινεζικό ιδεόγραμμα για την αγάπη;

Τι λέει η επιστήμη και το κινεζικό ιδεόγραμμα για την αγάπη;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Αγάπη σύμφωνα με το λεξικό είναι ένα συναίσθημα έντονης στοργής και προσωπικής αφοσίωσης. Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, η αγάπη είναι αρετή  που εκπροσωπεί την ανθρώπινη ευγένεια ,συμπόνια και στοργή.

της Στέλλας Ζουλινάκη, Life & Business Coach Insurance  Mentor, EMCC Senior Practitioner, Μέλος HCCMA & EMCC

Βάσει και την θεωρία των συναισθημάτων του Parrot η αγάπη είναι ένα από  τα βασικά  έξι συναισθήματα  μαζί  με τον  θυμό  τον  φόβο, την χαρά, την λύπη και την  έκπληξη.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό ρόλο  διαδραματίζει  στην ζωή μας η αγάπη από τις πρώτες κιόλας στιγμές της ύπαρξης μας !

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που  αποτελεί  ένα θέμα έρευνας από πολλούς ειδικούς και επιστήμονες. Από το 1886, αρκετοί ψυχολόγοι προσπάθησαν να καθορίσουν την αγάπη διαχωρίζοντας την σε διάφορα είδη, όπως την αληθινή αγάπη, τη συναισθηματική, την πλατωνική, τη φιλική, την αισθησιακή, τη συζυγική, τη γονική, την οικογενειακή κ.ά.

Μια έρευνα   που έγινε από τους  (Walter –Lee 1999), έδειξε ότι οι άνθρωποι έχουν « 47% μεγαλύτερη πιθανότητα να νιώσουν κοντά σε ένα μέλος της οικογένειας τους ή του στενού περιβάλλοντος τους το οποίο εκφράζει συχνά την αγάπη του, από ένα άλλο μέλος που την εκφράζει  σπάνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σεμινάριο: Μεθοδολογία Ψηφιακής Στρατηγικής για Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα
Στέλλα Ζουλινάκη

Η αγάπη είναι  ένα θέμα, που πάντα  αγγίζει την ανθρώπινη ψυχή.

Ασκεί μία μυστηριώδη έλξη και ένα κρυφό πόθο όλων…Γιατί είμαστε πλασμένοι να αγαπάμε και να μας αγαπούν.

Η αγάπη κατέχει περίοπτη κεντρική θέση μετά τις ενστικτώδεις ανάγκες της επιβίωσης και ασφάλειας  και στην περιβόητη πυραμίδα του Maslow, γνωστή και ως  η πυραμίδα ιεράρχησης των ανθρωπίνων αναγκών.

Η αγάπη είναι τέχνη και όπως σε όλες τις τέχνες  χρειάζεται συνεχής εξάσκηση πάθος αφοσίωση, έμπνευση, επιμονή ανθεκτικότητα και ψυχικό σθένος.

Κάτι που στην σημερινή εποχή φαντάζει δύσκολο και πολλές φορές ακατόρθωτο…

Για αυτό συχνά στις συζητήσεις μας αναφερόμαστε στην έντονη μοναξιά, στις δύσκολες ανθρώπινες σχέσεις, στην αλλοτρίωση  και στο κλασσικό πια «δεν υπάρχουν σωστοί σύντροφοι άνδρες ή γυναίκες».

Μια μέρα λοιπόν σαν την σημερινή που συμβολικά μπορεί να αποτελέσει αφορμή για μια αναγνώριση ενός συναισθήματος αναγκαίου, αληθινού σχεδόν λυτρωτικού η σκέψη δεν ταξιδεύει στην δυσκολία ούτε στον κόπο αλλά στον τρόπο.

Δεν θα μιλήσουμε  κινέζικα αλλά θα δανειστούμε από την πλούσια γλώσσα αυτού του έθνους  ένα σύμβολο-ιδεόγραμμα  για μια ξεχωριστή προσέγγιση .

Θα γνωρίσουμε το Κινέζικο ιδεόγραμμα για την αγάπη και θα εμπνευστούμε για τα απαραίτητα συστατικά!

Το κινέζικο ιδεόγραμμα για την αγάπη  περιλαμβάνει μια καρδιά (μέση) ανάμεσα στους χαρακτήρες για την αποδοχή, το συναίσθημα και την αντίληψη (πάνω και κάτω), που συμβολίζουν ένα ανώτερο συναίσθημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σεμινάριο: Μεθοδολογία Ψηφιακής Στρατηγικής για Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα

Και νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι όσοι έχουμε αγαπήσει ή έχουμε αγαπηθεί ότι η αγάπη  δεν είναι άλυτα μαθηματικά ούτε κινέζικα είναι μια ουσιαστική αυτό αντίληψη και απαραίτητη συνειδητότητα ποιοι είμαστε, τι αισθανόμαστε πως αποδεχόμαστε και πως κτυπάει η καρδιά μας βιώνοντας το υπέροχο συναίσθημα της αγάπης .

Αν θέλετε να κρατήσετε κάτι τελευταίο για σήμερα  είναι η ρήση του ποιητή  RoyCroft:

«Σ΄αγαπώ όχι μόνο για αυτό που είσαι αλλά για αυτό που είμαι όταν είμαι μαζί σου».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.