1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Θετική η εικόνα των Κύπριων για τις Ασφαλιστικές Εταιρείες – Δείτε...

Θετική η εικόνα των Κύπριων για τις Ασφαλιστικές Εταιρείες – Δείτε τι καταγράφει πρόσφατη έρευνα του Ασφ. Ινστιτούτου!

Θετική η εικόνα των Κύπριων για τις Ασφαλιστικές Εταιρείες – Δείτε τι καταγράφει πρόσφατη έρευνα του Ασφ. Ινστιτούτου!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τη θετική εικόνα που έχουν οι Κύπριοι καταναλωτές για τις ασφαλιστικές εταιρείες κατέγραψε πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε, σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Cypronetwork, το Aσφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου. Η έρευνα που διεξάγετε ανελλιπώς σε ετήσια βάση τα τελευταία χρόνια, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του 18ου Ασφαλιστικού Συνεδρίου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο τον περασμένο μήνα.

Συγκεκριμένα σε ερωτήσεις για αξιολόγηση των Ασφαλιστικών Εταιρειών, σχεδόν 6 στους 10 συμπολίτες μας τοποθετήθηκαν θετικά για τη Γενική εικόνα των ασφαλιστικών εταιρειών ενώ κάτω από 1 στους 10 τοποθετήθηκαν αρνητικά. Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη αύξηση του συγκεκριμένου δείκτη τον τελευταίο χρόνο αφού το 2021 μόνο 45% είχε θετική τοποθέτηση για τη γενική εικόνα των εταιρειών.

Όσον αφορά την αξιοπιστία των ασφαλιστικών εταιρειών 5 στους 10 τοποθετούνται θετικά, 3 στους 10 τοποθετήθηκαν μέτρια ενώ 1 στους 10 είχαν αρνητική γνώμη. Και σε αυτό τον δείκτη είχαμε βελτίωση της άποψης των καταναλωτών σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Επίσης στην ίδια κατηγορία, η πλειοψηφία των καταναλωτών τοποθετείται και πάλι θετικά για την Οργάνωση, την Ευρωστία και την Εξυπηρέτηση που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες με το χαμηλότερο ποσοστό να λαμβάνει η γνώμη που έχουν οι καταναλωτές σχετικά με τη σταθερότητα των ασφαλιστικών εταιρειών στις επενδύσεις και στις αποδόσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέο σεμινάριο: Υπασφάλιση και πώς να συµβουλέψετε τους πελάτες σας να την αποφύγουν

Στην ίδια έρευνα και σε ερώτηση σχετική με τη διαφοροποίηση των ασφαλιστικών αναγκών των καταναλωτών, 68% απάντησε ότι δεν έχει κάνει καμία διαφοροποίηση σε ότι αφορά τα ασφαλιστικά του συμβόλαια με το 9% να λέει ότι έχει μειώσει την ασφαλιστική κάλυψη ή τα συνολικά ασφάλιστρα που ξοδεύει κάθε χρόνο ενώ μόνο 4% ανάφερε ότι έχει κάνει περικοπές στη δαπάνη των συμβολαίων.

Επίσης ενδιαφέρον στοιχεία καταγράφονται όσον αφορά τις απόψεις και τις αντιλήψεις των καταναλωτών για τον ασφαλιστικό τομέα.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το επίπεδο κατάρτισης των Κυπρίων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, το 51% συμφωνεί ότι αυτό είναι υψηλό ενώ μόνο το 13% διαφώνησε με την άποψη αυτή. Επίσης σε ποσοστό 73% οι καταναλωτές πιστεύουν ότι η εικόνα κάθε Ασφαλιστικής Εταιρείας επηρεάζεται σημαντικά από τη συμπεριφορά, τις γνώσεις και τις πρακτικές των ασφαλιστικών της συμβούλων.

Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο, είναι η τάση που παρουσιάζουν οι Κύπριοι καταναλωτές όσον αφορά τα κανάλια εξυπηρέτησης από τον ασφαλιστικό τους διαμεσολαβητή. Συγκεκριμένα, το 46% προτιμά την προσωπική επαφή και μόνο 6% προτιμά την ενημέρωση μέσω της χρήσης της τεχνολογίας ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφει η προτίμηση για εξυπηρέτηση και με τους δύο τρόπους σε ποσοστό 48%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα σεμινάρια του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου

Τέλος όσον αφορά την οικογενειακή κατάσταση των νοικοκυριών, το 13% δηλώνει ότι τα βγάζει πέρα πολύ ή αρκετά εύκολα (19% το 2021), 47% ότι τα βγάζει πέρα ούτε εύκολα ούτε δύσκολα (46% το 2021) και 39% ότι τα βγάζει πέρα αρκετά ή πολύ δύσκολα (43% το 2021).

 Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με προσωπικές και τηλεφωνικές συνεντεύξεις μεταξύ 18 και 29 Ιουλίου 2022 και το δείγμα ήταν 1001 άτομα, ηλικίας 18 ετών και άνω που έχουν δικαίωμα ψήφου, άνδρες και γυναίκες που διαμένουν τόσο σε αστικές, όσο και σε αγροτικές περιοχές. Το δείγμα ήταν αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού ως προς την περιοχή διαμονής, το φύλο και την ηλικία ενώ έγινε χρήση της μεθόδου της Τυχαίας Πολυσταδιακής Στρωματοποιημένης δειγματοληψίας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.