1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Tesla: Μπαίνει στα ταξί και τα αλλάζει όλα

Tesla: Μπαίνει στα ταξί και τα αλλάζει όλα

Tesla: Μπαίνει στα ταξί και τα αλλάζει όλα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

O Elon Musk ανακοίνωσε την κατασκευή πλήρως αυτόνομων επαγγελματικών οχημάτων με φουτουριστική σχεδίαση.

Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla θα κατασκευάσει ένα ειδικό μοντέλο Ταξί που θα κινείται αυτόνομα χωρίς οδηγό και θα έχει μοναδική φουτουριστική σχεδίαση σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk, χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα…

Ο 50χρονος δισεκατομμυριούχος, φορώντας ένα μαύρο καουμπόικο καπέλο και γυαλιά ηλίου, έκανε τις παραπάνω ανακοινώσεις στα εγκαίνια του εργοστασίου της Tesla, αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Τέξας, στο οποίο βρίσκεται η νέα έδρα της.

«Μαζική παραγωγή. Πλήρης αυτόνομη κίνηση και θα είναι αποκλειστικά robot-taxi» είπε ο Musk σε μεγάλο πλήθος στο εργοστάσιο.

Ωστόσο ο Elon Musk έχει χάσει αρκετές φορές τους στόχους του για πλήρη αυτόνομη οδήγηση. Το 2019, είπε ότι το robotaxis χωρίς ανθρώπινο οδηγό θα είναι διαθέσιμο σε ορισμένες αγορές των ΗΠΑ το 2020.

Τον Ιανουάριο είπε ότι θα ήταν «σοκαρισμένος» αν η Tesla δεν πετύχαινε την πλήρη αυτόνομη οδήγηση που είναι ασφαλέστερη από αυτή των ανθρώπων φέτος.

Τώρα ο Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla θα επεκτείνει το λογισμικό beta “Full Self-Driving” σε όλους τους συνδρομητές της Βόρειας Αμερικής φέτος!

Η Tesla πουλά τώρα τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού για 12.000 δολάρια, με την υπόσχεση για περισσότερες δυνατότητες. Όπως μάλιστα επισημαίνει η ίδια η εταιρία το λογισμικό δεν κάνει τα οχήματά του αυτόνομα και απαιτεί την επίβλεψη του οδηγού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Tesla: Πωλήσεις ρομπότ Optimus μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, λέει ο Musk

Η έκδοση beta, που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2020, στοχεύει να επιτρέψει στα αυτοκίνητα να περιηγούνται καλύτερα στους δρόμους της πόλης. Μέχρι τον Ιανουάριο, είχε εγκατασταθεί σε σχεδόν 60.000 οχήματα στις ΗΠΑ.

Ο Musk είπε ότι η Tesla ξεκίνησε τις παραδόσεις ηλεκτρικών σπορ οχημάτων Model Y από το Τέξας, με στόχο την παραγωγή μισού εκατομμυρίου μονάδων ετησίως στο νέο εργοστάσιο, το οποίο είπε ότι θα είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το Μοdel Y, αλλά είναι πιθανό να είναι εκδόσεις χαμηλότερης τιμής για να αντιμετωπίσουν καλύτερα τους φθηνότερους ανταγωνιστές.

Η Tesla θα ξεκινήσει την παραγωγή του Cybertruck την επόμενη χρονιά καθώς και ενός ανθρωποειδούς ρομπότOptimus, σύμφωνα με όσα είπε ο Musk.

Τα νέα εργοστάσια της εταιρείας στο Τέξας και το Βερολίνο, τα οποία θα κατασκευάζουν οχήματα και τις δικές της κυψέλες μπαταριών, αντιμετωπίζουν προκλήσεις για την αύξηση της παραγωγής με νέες διαδικασίες , επισημαίνουν οι αναλυτές.

Ο Musk είπε ότι η Tesla απλοποιεί την κατασκευή αυτοκινήτων φτιάχνοντας ένα αυτοκίνητο για το οποίο χρησιμοποιούνται τρία κύρια εξαρτήματα.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.