1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. ΤΕΕ: Εκπαίδευση όλων των εργαζομένων στον Τομέα των κατασκευών σε θέματα...

ΤΕΕ: Εκπαίδευση όλων των εργαζομένων στον Τομέα των κατασκευών σε θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην εργασία

ΤΕΕ: Εκπαίδευση όλων των εργαζομένων στον Τομέα των κατασκευών σε θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην εργασία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) ανακοίνωσε ότι στις 14 Μαΐου υπογράφτηκε Κοινή Δήλωση Πολιτικής για την εφαρμογή της κάρτας «Safe Pass» στον κατασκευαστικό τομέα, από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τις Εργοδοτικές και Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο (ΕΤΕΚ), το Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών (ΣΕΕΕ) και την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ).

Η Δήλωση αυτή αποτελεί δέσμευση για τη βασική εκπαίδευση όλων των εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα, συμπεριλαμβανομένου του Επιστημονικού και Τεχνικού Προσωπικού και έκδοση κάρτας ασφάλειας «Safe Pass».

Η χρονική διάρκεια ισχύος της κάρτας «Safe Pass» θα είναι 5 χρόνια και ακολούθως θα απαιτείται επανεκπαίδευση για ανανέωση της ισχύος της.

Για τον σκοπό αυτό και στο πλαίσιο του οράματος «Μηδέν Ατυχήματα» που αποτελεί στόχο της Στρατηγικής της Κύπρου για την ασφάλεια και υγεία στην εργασία, κάτω από τον 6ο βασικό άξονα για την «Προώθηση της πρόληψης και καλλιέργεια κουλτούρας Ασφάλειας και Υγείας», υλοποιείται έργο της ΑνΑΔ για τη βασική εκπαίδευση για τα θέματα ασφάλειας και υγείας διάρκειας 6 ωρών, 15.000 προσώπων που εισέρχονται για εργασία σε εργοτάξιο, περιλαμβανομένων αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών, εργοδηγών, εποπτικού προσωπικού, εξειδικευμένων τεχνιτών και εργατοτεχνικού προσωπικού. Τα προγράμματα αυτά χρηματοδοτούνται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Mε 15′ περπάτημα αυτά θα είναι τα οφέλη στη ζωή σας

Το TΕΕ καλεί όλους τους επαγγελματίες στον κατασκευαστικό τομέα να συμμετάσχουν στα προγράμματα αυτά και όλες τις επαγγελματικές οργανώσεις και φορείς να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους και να τα παροτρύνουν να συμμετάσχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στα πιο πάνω προγράμματα, η ΑνΑΔ έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της σχετική Ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.