1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τεχνολογία
  6. »
  7. Τα $90 δισ. παγκοσμίως θα φτάσει η αγορά κυβερνοασφάλειας την επόμενη...

Τα $90 δισ. παγκοσμίως θα φτάσει η αγορά κυβερνοασφάλειας την επόμενη 10ετία

Τα $90 δισ. παγκοσμίως θα φτάσει η αγορά κυβερνοασφάλειας την επόμενη 10ετία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στη σύγχρονη εποχή, όπου οι κυβερνοαπειλές αυξάνονται συνεχώς, η κυβερνοασφάλεια αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για τις επιχειρήσεις. Με μια πληθώρα υπηρεσιών, όπως η εκτίμηση κινδύνου, η σχεδίαση αντίδρασης σε περιστατικά και η υποστήριξη μετά την κυβερνοεπίθεση, οι ασφαλιστές αυξάνουν την ελκυστικότητα των συμβολαίων cyber insurance για τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Market.US, η παγκόσμια αγορά κυβερνοασφάλειας προβλέπεται να ανέλθει στα 90,6 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2033, με έναν ετήσιο σύνθετο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 22.3% από το 2023. Αναμένεται ότι η βιομηχανία θα φτάσει τα 14.8 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2024, αποτελώντας σημαντική αύξηση από την προβλεπόμενη αξία των 12.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023.

Ο Δρ. Ilia Kolochenko, Διευθύνων Σύμβουλος, Αρχιτέκτονας της ImmuniWeb και Καθηγητής Κυβερνoασφάλειας και Cyber Law στο Capitol Technology University, σχολίασε:

«Πίσω από την όμορφη πρόσοψη της ταχείας ανάπτυξης της αγοράς, οι καταναλωτές cyber insurance αντιμετωπίζουν όλο και πιο συχνά δυσάρεστες εκπλήξεις και απογοήτευση. Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα είναι οι δημιουργικές και συχνά αθέατες εξαιρέσεις και αποκλεισμοί από την ασφαλιστική κάλυψη, με διάφορες δικαιολογίες, από την αμέλεια των ασφαλισμένων μέχρι σύνθετα θέματα διεθνούς νομοθεσίας και κυβερνοπολέμου».

Παράλληλα, οι περισσότερες εταιρείες αποτυγχάνουν να προστατεύσουν τους εργαζόμενούς τους από το κυβερνοέγκλημα κατά τις ταξιδιωτικές τους διαδρομές. Για να αποφευχθούν τα συνηθισμένα προβλήματα, ο Kolochenko πρότεινε ότι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σκοτεινή πλευρά της τεχνητής νοημοσύνης

«Oι ασφαλισμένοι θα πρέπει να διαβάζουν τόσο τα ασφαλιστικά τους συμβόλαια όσο και τα παραρτήματά τους, καλώντας τόσο τους δικηγόρους τους όσο και τις τεχνικές τους ομάδες να επανεξετάζουν διεξοδικά τα έγγραφα. Η πρόσληψη ενός εξωτερικού δικηγορικού γραφείου που ειδικεύεται στην κυβερνοασφάλιση και την νομική πλευρά της κυβερνoασφάλειας μπορεί επίσης να βοηθήσει τους ασφαλισμένους να εξασφαλίσουν τα καλύτερα ποσοστά και το υψηλότερο επίπεδο κάλυψης».

Ο Κολοχένκο κατέληξε λέγοντας ότι, αν και η κυβερνοασφάλιση δεν είναι μια “συνταγή επιτυχίας”, για πολλές βιομηχανίες, μια καλά δομημένη πολιτική κυβερνοασφάλισης μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τις εταιρείες που έχουν παραβιαστεί να αποφύγουν καταστροφικές ζημιές μετά από επιθέσεις.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.