1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Συνέντευξη: Το χρηματοοικονομικό εργαλείο της Techins που βοηθά τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές...

Συνέντευξη: Το χρηματοοικονομικό εργαλείο της Techins που βοηθά τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να αυξήσουν τις πωλήσεις τους!

Συνέντευξη: Το χρηματοοικονομικό εργαλείο της Techins που βοηθά τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να αυξήσουν τις πωλήσεις τους!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η εξ Ελλάδος εταιρεία TechIns  ήταν ένας από τους εκθέτες του 7ου Συνεδρίου που διοργάνωσε τον περασμένο μήνα ο ΠΣΕΑΔ. Ο Λεωνίδας Διαμαντόπουλος και ο Νίκος Στυλιανός, CEO και CFO της εταιρείας, ήρθαν τον περασμένο μήνα στο νησί μας με σκοπό να παρουσιάσουν στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ένα καινοτόμο χρηματοοικονομικό εργαλείο που θα τους επιτρέψει να εκσυγχρονίσουν την εικόνα τους και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Με την ευκαιρία του συνεδρίου μιλήσαμε μαζί με τον Λεωνίδα και τον Νίκο για όλα όσα πρέπει να ξέρουν για την εταιρεία τους και το εργαλείο Lux οι επαγγελματίες της διαμεσολάβησης. Στη συζήτηση μας συμμετείχε και ο Χρήστος Μπαζτέκας, CTO της εταιρείας, για να μας δώσει απαντήσεις στο καίριο θέμα της ασφάλειας των δεδομένων που καταχωρούνται στο σύστημα.

Όπως μας λένε το Lux αποτελεί ένα εργαλείο που γρήγορα, απλά και αποτελεσματικά δίνει πληροφορίες στον πελάτη αξιοποιώντας δείκτες, στατιστικές και πραγματικούς αριθμούς ενώ χρησιμοποιείτε ήδη από πολλούς επαγγελματίες του κλάδου, σε Κύπρο και Ελλάδα.

Ξεκινώντας τη συζήτηση μας, πείτε μας μερικά λόγια για την εταιρεία σας; Σε ποιους τομείς δραστηριοποιήστε;

Ν. Στυλιανός: Η TechIns είναι μία εταιρεία τεχνολογίας που δημιουργήθηκε για να αγκαλιάσει τον επαγγελματία του ασφαλιστικού κλάδου. Δημιουργούμε εφαρμογές που εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά ο επαγγελματίας επιτυγχάνει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Λ. Διαμαντόπουλος: Γενικότερα αναλαμβάνουμε ολιστικά την παρουσία του επαγγελματία του κλάδου βοηθώντας τον να ενισχύσει την παρουσία του (κατά την διάρκεια του ραντεβού αλλά και διαδικτυακά), να αυξήσει τις πωλήσεις του και να ενημερώσει πλήρως τους υποψήφιους και υπάρχοντες πελάτες του.

Ποιες ακριβώς είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία σας στους επαγγελματίες του κλάδου;

Λ. Διαμαντόπουλος: Η εταιρεία μας προσφέρει ως επί το πλείστον υπηρεσίες που σχετίζονται με τη δημιουργία λογισμικού, δηλαδή μπορούμε να δώσουμε υπόσταση σε οποιαδήποτε ιδέα σχετίζεται με εφαρμογές. Συγκεκριμένα αξιοποιούμε τους «in house» προγραμματιστές μας , που στη σύγχρονη εποχή λείπουν από πολλές εταιρείες του κλάδου ώστε να δημιουργούμε προσωποποιημένο λογισμικό και παρέχοντας συνεχή υποστήριξη ή αλλαγές στους πελάτες μας. Περαιτέρω διαθέτουμε  SaaS (System as a Service) εφαρμογές όπως:

  • To Lux που θα αναλυθεί στην πορεία
  • To Thetis που στοχεύει στην καλύτερη οργάνωση και διαχείριση ενώ βοηθάει στο Cross Selling και ευρύτερα στην αύξηση της παραγωγικότητας
  • Το My Activity με σκοπό την καλύτερη καθοδήγηση των μελών ενός γραφείου από τον manager τους
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τεχνολογία wearable στην υγεία: Επαναστατική προσέγγιση στην φρoντίδα υγείας

Ν. Στυλιανός: Παράλληλα ενισχύουμε τους επαγγελματίες με υπηρεσίες όπως η διαχείριση των Social Media ώστε να προβάλλουν αποτελεσματικά το έργο και τις υπηρεσίες τους στο κοινό, δημιουργούμε ιστοσελίδες που είναι απαραίτητες για την προβολή και την περαιτέρω καλλιέργεια της εμπιστοσύνης και μπορούμε να κτίσουμε eshop με δικό μας κώδικα!

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως μπορούμε να υλοποιήσουμε τις ιδέες σας μέσω των προγραμματιστών μας αλλά και πως παρέχουμε πλάνα σταδιακής αποπληρωμής για το κομμάτι των ιστοσελίδων.

Εξηγήστε μας τώρα τι είναι το εργαλείο Lux που παρουσιάσατε και στο πρόσφατο συνέδριο που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και πως αυτό το εργαλείο βοηθά στην πράξη τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή;

Ν. Στυλιανός: Το Lux αποτελεί την  επαγγελματική εικόνα του συνεργάτη κατά τη διάρκεια της αλληλεπίδρασης του με υπάρχοντες και υποψήφιους πελάτες. Είναι ένα εργαλείο που γρήγορα, απλά και αποτελεσματικά δίνει πληροφορίες στον πελάτη αξιοποιώντας δείκτες, στατιστικές και πραγματικούς αριθμούς οπότε ο πελάτης εκπαιδεύεται και κατανοεί τα χρηματοοικονομικά προϊόντα και τις αγορές.

Λ. Διαμαντόπουλος: Γενικότερα σαν εφαρμογή χρησιμοποιείτε από αμέτρητους παραγωγικούς επαγγελματίες του κλάδου αλλά και μέλη του MDRT καθώς καθιστά εύκολη, γρήγορη και διαδραστική την παρουσίαση ενός αποταμιευτικού-συνταξιοδοτικού-επενδυτικού προϊόντος. Ορισμένες από τις λειτουργίες που προσφέρει είναι εκτίμηση σύνταξης, ιστορικά στοιχεία, υπολογισμό πληθωρισμού, υπολογισμό συσσώρευσης κεφαλαίου, προγραμματισμό σπουδών, δημιουργία σεναρίων, προστασία οικογένειας αλλά και τον πολύ σημαντικό παράγοντα για την Κύπρο της φοροαπαλλαγής. Συνοψίζοντας βοηθάει τον επαγγελματία από την θεωρία να δείξει στην πράξη την λειτουργία και τα οφέλη των συγκεκριμένων προϊόντων.  

Μέχρι σήμερα πολλές στατιστικές αποδεικνύουν πως το Lux έχει αυξήσει τις παραγωγές γραφείων και επαγγελματιών πάνω από 20% και έχει χρησιμεύσει ακόμα και σε επαγγελματίες που ένιωσαν την αυτοπεποίθηση και ξεκίνησαν τις πωλήσεις unit linked με την χρήση του!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΕΕ: Νέος νόμος ψηφίστηκε για τη ρύθμιση της AI

Πόσο προσαρμοσμένο είναι στα Κυπριακά Δεδομένα;

Λ. Διαμαντόπουλος: Για το Lux έχει δημιουργηθεί μια εκδοχή που όπως μπορούν να σας επιβεβαιώσουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην συγκεκριμένη αγορά είναι άκρως προσαρμοσμένη στα Κυπριακά δεδομένα. Αναλυτικότερα δίνεται η δυνατότητα υπολογισμού του εξαιρετικού οφέλους της φοροαπαλλαγής για ιδιωτικούς υπαλλήλους, δημόσιους και αυτοεργοδοτούμενους. Επίσης για την εκτίμηση της σύνταξης χρησιμοποιούνται τα κρατικά δεδομένα ενώ για τα ιστορικά δεδομένα πέρα από τους δείκτες, αξιοποιούνται και πολλά προγράμματα της Κυπριακής αγοράς. Εξίσου σημαντικό είναι να αναφερθεί πως παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις στην αγορά οπότε η εφαρμογή είναι μόνιμα ενημερωμένη με τα τελευταία δεδομένα.  

Ένας παράγοντας που απασχολεί σήμερα κάθε οργανισμό είναι αυτός της ασφάλειας; Πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα που εισάγονται και ποια μέτρα λαμβάνετε έτσι ώστε να μειώσετε της πιθανότητες διαρροής δεδομένων;

Χ. Μπαζτέκας: Χαίρομαι που μας ρωτάτε την συγκεκριμένη ερώτηση καθώς ένα ακόμα πλεονέκτημα του εργαλείου είναι πως τα δεδομένα δεν αποθηκεύονται, ούτε στον server του λογισμικού ούτε στον υπολογιστή του χρήστη (με την τεχνολογία cookies). Έπειτα από την παρουσίαση των δεδομένων, δεν καταγράφεται ιστορικό δραστηριότητας.

Ο server που εκτελείται το λογισμικό και τα δεδομένα του εργαλείου LUX βρίσκεται στην Ολλανδία, άρα υπόκειται στους κοινοτικούς κανονισμούς GDPR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπρόσθετα η επικοινωνία μεταξύ του υπολογιστή του χρήστη και του server, πιστοποιείται από τρίτο ανεξάρτητο πάροχο, για την κρυπτογράφηση της επικοινωνίας.

Οι μέθοδοι κρυπτογράφησης και επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται είναι ο συνδυασμός της μεθόδου RSA με AES, η καλύτερη και αξιόπιστη μέθοδος, όπως αναφέρει ο National Institute of Standards and Technology των ΗΠΑ.

Καταληκτικά οι κωδικοί πρόσβασης των χρηστών, δεν αποθηκεύονται αυτούσιοι, αλλά με την μέθοδο του «κατακερματισμού», hash algorithm, δεν είναι ορατοί σε κανέναν, ούτε στο άτομο που είναι υπεύθυνο για τα δεδομένα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για περεταίρω ανάπτυξη του συγκεκριμένου εργαλείου;

Λ. Διαμαντόπουλος: Η αποστολή της εταιρείας μας είναι το Lux να βελτιώνεται ασταμάτητα, ήδη έχει προστεθεί και το κομμάτι της προστασίας οικογένειας μέσω της ασφάλισης ζωής ενώ στο άμεσο μέλλον θα υπάρχει η δυνατότητα ο χρήστης χρησιμοποιώντας το να προσεγγίσει όλους τους πιθανούς κινδύνους και να θωρακίσει τους πιθανούς του πελάτες ολιστικά, παραμένοντας πιστοί στην αρχή μας η εφαρμογή να είναι ξεκάθαρη, γρήγορη και εύχρηστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αυτοκινούμενα οχήματα: Από τεχνολογική ουτοπία σε σύγχρονη πραγματικότητα

Επιπλέον είναι σημαντικό να αναφερθεί πως ο χρήστης δεν είναι μονάχα παθητικός δέκτης αλλά και δημιουργός της εφαρμογές καθώς προσθέτουμε συνεχώς δικές σας ιδέες!

Ν. Στυλιανός: Γενικότερα το εργαλείο συνεχώς εξελίσσεται και με τη βοήθεια επιτυχημένων επαγγελματιών από όλο τον κόσμο προσθέτουμε σημεία που είναι χρήσιμα στην καθημερινότητα του επαγγελματία. Μέσω του συνεδρίου του MDRT που έγινε στην Βοστόνη  και παρευρέθηκα πέρα από τις πολλαπλές αντιδράσεις ενθουσιασμού και ενδείξεις πως όλοι οι πετυχημένοι επαγγελματίες του κλάδου αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού, λάβαμε και πολύ τροφή για σκέψη που θα οδηγήσει στην συνέχεια της εκθετικής εξέλιξης της εφαρμογής.

Ποια θεωρείτε τα πιο σημαντικά επιτεύγματα για την εταιρεία σας αλλά και για το συγκεκριμένο προϊόν που μιλήσαμε σήμερα;

Ν. Στυλιανός: Η αγορά έχει αγκαλιάσει αμέσως το εργαλείο και τον στόχο εξαμήνου τον πετύχαμε μόλις στο πρώτο δίμηνο. Δεν ξέρω αν ήτανε χαμηλός αλλά σίγουρα ήταν ρεαλιστικός οπότε αυτό μας δίνει δύναμη , πολύ χαρά και όρεξη για να προσπαθήσουμε πιο δυνατά και να δώσουμε στην αγορά ότι καλύτερο για τον κάθε επαγγελματία.

Λ. Διαμαντόπουλος: Συμφωνώ με τον Νίκο και θεωρώ πως είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός πως πάνω από 200 χρήστες που εντάσσονται σε δύο κατηγορίες χρηστών το έχουν εντάξει στην καθημερινότητα τους. Από την μια επαγγελματίες με πολύ υψηλές παραγωγές που αποτελούνταν κυρίως από unit linked το αξιοποιούν συνεχώς καθώς θεώρησαν πως ενισχύει την εικόνα τους, διευκολύνει το έργο τους και επιταχύνει το κλείσιμο βοηθώντας τον πελάτη να νιώσει ακόμα πιο βέβαιος. Ενώ από την άλλη πολλοί επαγγελματίες εμπιστεύτηκαν και ξεκίνησαν να προωθούν τα συγκεκριμένα προϊόντα περισσότερο κατόπιν της απόκτησης και της εκπαίδευσης μέσω του Lux, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα!

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: +302118500488

Email: info@techins.gr

Ιστοσελίδα: https://insurance-agent-tools.com/

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.