1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Συνέδριο ΟΕΒ: Σημαντικά συμπεράσματα για το μέλλον του συνταξιοδοτικού συστήματος!

Συνέδριο ΟΕΒ: Σημαντικά συμπεράσματα για το μέλλον του συνταξιοδοτικού συστήματος!

Συνέδριο ΟΕΒ: Σημαντικά συμπεράσματα για το μέλλον του συνταξιοδοτικού συστήματος!
0

Ακολουθήστε μας στο Telegram για να μην χάνετε καμία είδηση!

Aναγκαία η στήριξη των Ταμείων Προνοίας και Συντάξεων και των σχεδίων ιδιωτικής ασφάλισης

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, Συνέδριο με θέμα «Το Μέλλον του Συνταξιοδοτικού Συστήματος και των Ταμείων Προνοίας στην Κύπρο». Το Συνέδριο διοργάνωσε η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και συμμετείχαν ο Έφορος Ιδρυμάτων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών, ο οποίος παρουσίασε το νέο θεσμικό πλαίσιο, ειδικοί και εμπειρογνώμονες του τομέα συντάξεων, ταμείων πρόνοιας και επενδύσεων καθώς επίσης και του ασφαλιστικού κλάδου. Το Συνέδριο χαιρέτησε εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο κ. Αντρέας Ζαχαριάδης, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΟΕΒ κ. Γιώργος Παντελίδης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στους σύνεδρους, τόνισε τη αναγκαιότητα της ενίσχυσης του 2ου και του 3ου πυλώνα συνταξιοδοτικών ωφελημάτων. Επισήμανε επίσης πως το Συνταξιοδοτικό Σύστημα της χώρας αφορά άμεσα πολιτεία, κοινωνικούς εταίρους, επαγγελματικούς φορείς, επιχειρήσεις, εργαζόμενους και πολίτες και οφείλουν όλοι να επιδεικνύουν το μέγιστο ενδιαφέρον και να προβληματίζονται σε βάθος για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Οικονομικών, την οποία ανέγνωσε εκ μέρους του ο κ. Κίκης Παφίτης Λειτουργός Α’, ανέφερε ότι «μεγαλύτερα ταμεία προνοίας με δυνατότητες για ενισχυμένες δομές διακυβέρνησης αναμφίβολα θα μπορούν να παρέχουν καλύτερες επιλογές στα μέλη τους και μεγαλύτερη ασφάλεια».

Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου έγιναν παρουσιάσεις από τους κ.κ. Ευάγγελο Αναστασιάδη – Πρόεδρο Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, Μαρίνο Θεοδοσίου – Εκπρόσωπος Συνδέσμου Αναλογιστών και Muhanna & Co Ltd, Θεοφάνη Κωνσταντίνου, Πρόεδρο Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, Κυριάκο Ιορδάνου – Γενικό Διευθυντή Συνδέσμου Λογιστών Κύπρου, Γιάννο Μωυσέως – Διευθυντή Εταιρικών & Επιχειρηματικών Ασφαλίσεων Eurolife Ltd και Μιχάλη Χατζηχάννα – Διευθύνων Σύμβουλο Emergo Wealth. Οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις του Συνεδρίου βρίσκονται στο τέλος.

Η ΟΕΒ θεωρεί το συνταξιοδοτικό σύστημα ως θέμα μείζονος εθνικής σημασίας. Επηρεάζει άμεσα την οικονομία, την αγορά εργασίας και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Στόχος του Συνεδρίου ήταν η απόκτηση των γνώσεων εκείνων που θα επιτρέψουν τη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων για ένα βιώσιμο και αποδοτικό Συνταξιοδοτικό Σύστημα. Για το λόγο αυτό, η ΟΕΒ έχει καταγράψει τα συμπεράσματα του Συνεδρίου τα οποία θα κωδικοποιηθούν θα αξιοποιηθούν κατάλληλα.

Χρυσός χορηγός του Συνεδριου ήταν η εταιρεία Eurolife, Αργυρός χορηγός η εταιρεία Muhanna και χορηγός η εταιρεία Emergo Wealth. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην έκθεση Cyprus Pension Exhibition (CPE) που διοργανώθηκε παράλληλα με το Συνέδριο συμμετείχαν οι: Eurolife Ltd, i.e. Muhanna & Co Ltd, Lifegoals by Emergo Wealth, Ancoria Insurance, AON Hewitt, CNP Cyprialife & η Universal Life.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News στο Google News και μάθετε όλα τα ασφαλιστικά νέα από Κύπρο, Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.