1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Συνεχίζει την ανάπτυξη της στην Αμερική η Tesla Insurance

Συνεχίζει την ανάπτυξη της στην Αμερική η Tesla Insurance

Συνεχίζει την ανάπτυξη της στην Αμερική η Tesla Insurance
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επέκταση της Tesla του Elon Mask στην ασφάλιση αυτοκινήτου. Τον περασμένο Οκτώβριο η εταιρεία λάνσαρε στο Τέξας το πρώτο της ασφαλιστικό προϊόν που χρησιμοποιεί τεχνολογία αξιολόγησης της συμπεριφοράς του οδηγού σε πραγματικό χρόνο.

Σήμερα, δύο μήνες μετά, η εταιρεία επεκτείνει την διάθεση του συγκεκριμένου ασφαλιστικού προϊόντος και στην πολιτεία του Ιλινόι, η οποία αποτελεί την τρίτη πολιτεία που η εταιρεία του Elon Mask προσφέρει ασφάλιση αυτοκινήτου.

Το συγκεκριμένο προϊόν που προσφέρετε αυτή τη στιγμή μόνο για τα μοντέλα Model S, Model 3, Model X and Model Y δεν απαιτεί την εγκατάσταση οποιασδήποτε επιπρόσθετης συσκευής στο όχημα.

Η Tesla χρησιμοποιεί συγκεκριμένες δυνατότητες του οχήματος για να αξιολογήσει τον οδηγό και να διαμορφώσει το ασφάλιστρο που θα χρεωθεί ο πελάτης με βάση την πραγματική συμπεριφορά του.

Ο πελάτης χρεώνετε σε μηνιαία βάση  σύμφωνα με το λεγόμενο «Safety Score» του αντί ενός παραδοσιακού μοντέλου τιμολόγησης που χρησιμοποιούν άλλες εταιρείες και που αξιολογεί παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο και το ιστορικό απαιτήσεων.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα διαμορφώνετε με βάση πέντε μετρήσεις:

  • Προειδοποιήσεις για εμπρόσθια σύγκρουσή για κάθε 1,000 μίλια
  • Απότομο φρενάρισμα
  • Απότομες στροφές
  • Μη ασφαλής διατήρηση απόστασης (από το προπορευόμενο όχημα)
  • Αναγκαστική απενεργοποίηση του αυτόματου πιλότου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η «επανάσταση» των ηλεκτρικών οχημάτων: Tι σημαίνει για τις Ασφαλιστικές εταιρείες;

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία αναμένει ότι ο μέσος οδηγός θα μπορεί να εξοικονομήσει από 20% μέχρι 40% στα υφιστάμενα ασφάλιστρα ενώ οι οδηγοί με πολύ υψηλά αποτελέσματα ίσως εξοικονομήσουν μέχρι και 60%.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.