1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις ΣΑΕΚ, Επιτροπή Ασφαλιστικού Δικαίου και Forum of...

Συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις ΣΑΕΚ, Επιτροπή Ασφαλιστικού Δικαίου και Forum of Insurance Lawyers!

Συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις ΣΑΕΚ, Επιτροπή Ασφαλιστικού Δικαίου και Forum of Insurance Lawyers!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Συνάντηση με το Forum of Insurance Lawyers και την Επιτροπή Ασφαλιστικού Δικαίου του ΠΚΔ είχε την περασμένη βδομάδα ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν τον ασφαλιστικό κλάδο και ενδιαφέρουν όλα τα μέρη που έλαβαν μέρος στην εν λόγω συνάντηση.

Τον σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών εκπροσώπησαν οι Ανδρέας Αθανασιάδης, Γενικός Διευθυντής του συνδέσμου και η Στέφανη Στεφάνου  Ανώτερη Λειτουργός στην Υπηρεσία Ασφαλιστικής Αγοράς & Διοίκησης του συνδέσμου.

Εκ μέρους της Επιτροπή Ασφαλιστικού Δικαίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου αλλά και του Forum of Insurance Lawyers έδωσαν το παρών τους οι δικηγόροι Θάλεια Καουτζάνη, Λουκία Αστρέου, Χρίστος Βωνιάτης και Νικόλας Κυριακίδης.

Αρχικά συμφωνήθηκε η ανάγκη συμμετοχής της Επιτροπής Ασφαλιστικού Δικαίου στις σχετικές συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής όταν συζητούνται θέματα που αφορούν το ασφαλιστικό δίκαιο και ως προς αυτή την κατεύθυνση θα ζητηθεί η συμμετοχή από τον ΣΑΕΚ καθώς και μέσω του ΠΚΔ.

Επίσης συμφωνήθηκε όπως γίνει μία προσπάθεια συντονισμού διαφόρων φορέων (π.χ. ΠΔΣ, Σ.Α.Ε.Κ., ΣΕΛΚ, ΚΕΒΕ κλπ.) με απώτερο σκοπό την προώθηση θέσεων όπως το live streaming των συνεδριάσεων επιτροπών της Βουλής, τις επαφές με lobbing, κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπέρασαν τα €1,2 δις τα ασφάλιστρα της Κυπριακής αγοράς το 2023

Ακόμη ο ΣΑΕΚ ανάλαβε να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει την επιτροπή και το Forum σχετικά με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τις ασφαλίσεις οχημάτων έναντι τρίτων, γνωστή ως MID και συμφωνήθηκε να γίνονται κοινές εκπαιδεύσεις για τα μέλη των δύο πλευρών.

Περεταίρω ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου ενημέρωσε για τις ενέργειες που κάνει όσο αφορά τη σύσταση και λειτουργία του ταμείου ανασφάλιστων εργοδοτών τονίζοντας την ανάγκη αύξησης των ασφαλισμένων εργοδοτών για να μπορέσει να είναι βιώσιμο το συγκεκριμένο ταμείο ενώ τονίστηκε η ανάγκη να παρθούν μέτρα από τους αρμόδιους φορείς του κράτους.

Τέλος συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι συγκεκριμένες συναντήσεις σε τακτική βάση για αλληλοενημέρωσή και συντονισμό για προώθηση κοινών θέσεων.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.