1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. 4+1 συμβουλές για να επιλέξεις την κατάλληλη ασφάλιση κατοικίας

4+1 συμβουλές για να επιλέξεις την κατάλληλη ασφάλιση κατοικίας

4+1 συμβουλές για να επιλέξεις την κατάλληλη ασφάλιση κατοικίας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Δούλεψες σκληρά για να αποκτήσεις το σπίτι των ονείρων σου. Πόρτες, τοίχοι, μόνωση όλα καινούργια και φρέσκα. Όσον αφορά το περιεχόμενο; Πλουσιοπάροχο!

Το σπίτι σου δεν είναι μόνο η οικία του, το μέρος που κοιμάσαι. Είναι το καταφύγιό σου, η φωλιά σου όπου κρατάς όλους τους προσωπικούς σου θησαυρούς.

Σκέφτηκες ποτέ να το ασφαλίσεις ή -όπως και πολλοί άλλοι- υπέπεσες στο σφάλμα ότι «δε θα συμβεί σε μένα»;

Δεν θα ήθελες ωστόσο είτε εξωτερικοί (κλέφτες) είτε εσωτερικοί παράγοντες (π.χ. σπάσιμο σωλήνα) να σου μαγαρίσουν το σπίτι!

Καταρχάς το ήξερες ότι στην ασφάλιση κατοικίας μπορείς να επιλέξεις να ασφαλίσεις μόνο το κτήριο (διαμέρισμα) ή/και το περιεχόμενο;

Τώρα, λοιπόν, που έπεσαν οι πρώτες τζίφρες για τη μεταβίβαση, είναι ευκαιρία να ξεκινήσεις να ψάχνεις για μια ασφάλεια κατοικίας που να καλύπτει τις ανάγκες του νέου σου σπιτιού.

Η διαδικασία είναι απλή. Θα κάνεις περίπου ότι έκανες όταν έψαχνες για σπίτι:

  1. Ξεκίνα την έρευνά σου: Δεν χρειάζεται καν να βγεις από το σπίτι. Στο internet μπορείς πλέον να βρεις αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα διαθέσιμα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας, να συγκρίνεις τιμές και να διαβάσεις αξιολογήσεις από άλλους πελάτες.
  2. Ενημερώσου αναλυτικά για τις καλύψεις: Είναι λογικό να θες να κάνεις οικονομία αλλά καμιά φορά μια επιπλέον κάλυψη μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια σε κάτι που δεν είχες υπολογίσει, και που θα σε έβγαζε σίγουρα εκτός προϋπολογισμού. Επίσης, ένα φαινομενικά πιο οικονομικό πρόγραμμα μπορεί να είναι δελεαστικό λόγω τιμής, αλλά να μην καλύπτει τις ανάγκες σου.
  3. Επικοινώνησε με έναν έμπειρο διαμεσολαβητή: Ιδιαίτερα εάν πρόκειται για το πρώτο σου σπίτι είναι λογικό να μην γνωρίζεις κάποια πράγματα για την ασφάλεια κατοικίας. Πιθανό ούτε ο μεσίτης σου θα τα γνωρίζει. Οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν ένα ευρύ δίκτυο ασφαλιστικών συνεργατών, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι να σε εξυπηρετήσουν.
  4. Μη φοβάσαι να κάνεις ερωτήσεις: Συνεχίζεις να έχεις απορίες; Μη σταματήσεις εάν δεν τις λύσεις. Άλλωστε γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό εκτός από το πρόγραμμα να επιλέξεις και μία ασφαλιστική εταιρεία και ασφαλιστικό διαμεσολαβητή που σου εμπνέει εμπιστοσύνη.
  5. Αποφάσισε ποιες είναι οι ανάγκες οι δικές σου και του σπιτιού σου: Το σπίτι σου έχει εγκατάσταση συναγερμού; Ποια είναι τα μελλοντικά σου πλάνα; Μήπως ο τετράποδος φίλος σου έχει και αυτός κάποια ανάγκη; Όλα τα παραπάνω θα σε βοηθήσουν να διαμορφώσεις το ασφαλιστικό σου συμβόλαιο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τελευταίες ημέρες για συμμετοχή στο αφιέρωμα για τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας!

Σε κάθε περίπτωση, μια ασφάλεια κατοικίας θα σε βοηθήσει να προστατέψεις τη βάση σου, δηλαδή το σπίτι σου, αλλά και τα αγαπημένα σου πρόσωπα από εξωγενείς παράγοντες, τους οποίους δεν μπορείς πάντα να προβλέψεις, ούτε να ελέγξεις. Μπορείς όμως να έχεις προνοήσει έτσι ώστε να μην σε επηρεάσουν!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.