1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Στο πηδάλιο της Επιτροπής Ocean Hull ο Ηλίας Τσακίρης και ο...

Στο πηδάλιο της Επιτροπής Ocean Hull ο Ηλίας Τσακίρης και ο ΣΑΕΚ

Στο πηδάλιο της Επιτροπής Ocean Hull ο Ηλίας Τσακίρης και ο ΣΑΕΚ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων της παγκόσμιας ναυτασφάλισης βρίσκεται ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) μετά την ανάδειξη του Έλληνα ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη, στην προεδρία της Επιτροπής Ocean Hull, της Διεθνούς Ένωσης Ναυτασφάλισης (IUMI).

Η εκλογή του Ηλία Τσακίρη, Διευθύνοντα Σύμβουλου της Hellenic Hull Management, διαχειρίστριας εταιρείας του American Club Europe και μέλους του ΣΑΕΚ, έγινε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της ΙUMI που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 19 – 21 Σεπτεμβρίου στο Σικάγο. Μία σημαντική εξέλιξη που επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την εξέχουσα θέση της ελληνικής και της κυπριακής ναυτιλίας στην Παγκόσμια Ναυτιλιακή Βιομηχανία.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΕΚ, Ανδρέας Αθανασιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας για τον πρώτο Έλληνα ναυτασφαλιστή που αναλαμβάνει το πηδάλιο της Επιτροπής Ocean Hull: «Η εκλογή του Ηλία Τσακίρη στην Επιτροπή Ocean Hull της Διεθνούς Ένωσης Ναυτασφάλισης (IUMI), μας κάνει να νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι. Μία εξέλιξη που τοποθετεί τον ΣΑΕΚ στο κέντρο των αποφάσεων της ναυτασφάλισης, προσφέροντας νέες προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα σε Κύπρο και Ελλάδα, δυο χώρες άρρηκτα συνδεδεμένες με τη ναυσιπλοΐα και το εμπόριο από αρχαιοτάτων χρόνων».

Σήμερα, οι ασφαλιστικές εταιρείες της ναυτιλιακής αγοράς αντιμετωπίζουν ένα εξελισσόμενο τοπίο κινδύνου. Η αποστολή της Επιτροπής Ocean Hull, είναι να αυξάνει την ευαισθητοποίηση για τα αναδυόμενα ζητήματα και όπου είναι απαραίτητο να αφήνει το δικό της αποτύπωμα. Αποτελούμενη από εξειδικευμένους ασφαλιστές από όλες τις παγκόσμιες αγορές, εντοπίζει και επισημαίνει τις τάσεις κινδύνου και τα ζητήματα που επηρεάζουν τον τομέα και τα μέλη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ανδρέας Αθανασιάδης: Δικαίωμα των ασφαλιστικών εταιρειών να απορρίπτουν τους ηλικιωμένους

Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, είναι βέβαιος για τη θετική επίδραση  που θα έχει ο Ηλίας Τσακίρης, στην ανάπτυξη της ναυτασφάλισης, μέσω της προεδρίας της Επιτροπής Ocean Hull. Ένας θερμός υποστηρικτής του τομέα και των καινοτόμων προγραμμάτων που υιοθέτησε το IUMI και αφορούν τους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και διακυβερνητικούς κινδύνους (ESG), καθώς και της εκπαίδευσης και της εξειδίκευσης των ανθρώπων της ναυτασφάλισης.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.