1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Στ. Χριστοφόρου: Τα εταιρικά δεδομένα είναι και προσωπικά

Στ. Χριστοφόρου: Τα εταιρικά δεδομένα είναι και προσωπικά

Στ. Χριστοφόρου: Τα εταιρικά δεδομένα είναι και προσωπικά
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι αυξανόμενες πηγές δεδομένων επιβάλλουν αποκεντρωμένη αρχιτεκτονική δεδομένων και την τήρηση κανονισμών για την προστασία των δεδομένων. Θέμα το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο του 5ου Data Management Forum, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022.

Τη νομική πτυχή του ζητήματος παρουσίασε στο Forum ο Στυλιανός Χριστοφόρου Managing Partner της Stylianos N. Christoforou & Co LLC. Ο κ. Χριστοφόρου μίλησε για τις αλλαγές στη συλλογή και προστασία των δεδομένων με την είσοδο της ανθρωπότητας στη ψηφιακή εποχή.

Η συλλογή πληροφοριών από τα δεδομένα ήταν πάντοτε σημαντική για τις εταιρείες. Από την αύξηση πωλήσεων μέχρι την σύγκριση στρατηγικών και την αξιολόγηση πελατών και εργαζομένων, αποτελεί εργαλείο που οδηγεί σε επιτυχία.

Η μεγάλη αλλαγή ήρθε το 2018 όταν και έκανε την εμφάνισή του ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR). Κανονισμός, που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να παρέχουν ασφαλές σύστημα διαχείρισης των δεδομένων.

Τα εταιρικά δεδομένα συνδέονται με τα προσωπικά δεδομένα, εξήγησε ο κ. Χριστοφόρου, κι αυτό γιατί πλέον τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά. Όπως είπε, η αντικατάσταση του χαρτιού με τα ψηφιακά μέσα, η τηλεργασία και η χρήση πλατφορμών από πολίτες και επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει σχεδόν όλες τις καθημερινές εργασίες σε ηλεκτρονική μορφή. Ως αποτέλεσμα, η Ε.Ε προχώρησε με το αντίστοιχο μέτρο. «Γιατί πρέπει να προστατεύσουμε τα δεδομένα; Επειδή είναι ανθρώπινο δικαίωμα», είπε χαρακτηριστικά ο ομιλητής.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του προέβη και σε σύγκριση των συνεπειών από παραβίαση στα δεδομένα πριν και μετά το έτος 2018. «Παλαιότερα η μόνη έγνοια των εταιρειών ήταν η απώλεια των δεδομένων, πλέον μιλάμε για αδίκημα», επισήμανε.

Τα νέα αυστηρότερα δεδομένα οδηγούν τις εταιρείες στο να αποτίνονται σε νομικούς συμβούλους, οι οποίοι τους παρέχουν τις εξειδικευμένες τους γνώσεις. Γι’ αυτό και όπως είπε, είναι σημαντικό για την κάθε εταιρεία ενόσω εκτελεί το βασικό της έργο και αποστολή, να χειρίζεται προσεχτικά και άλλα θέματα, όπως η προστασία των δεδομένων που κατέχει.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.