1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Σπάνε τα ρεκόρ οι επενδύσεις στον κλάδο InsurTech!

Σπάνε τα ρεκόρ οι επενδύσεις στον κλάδο InsurTech!

Σπάνε τα ρεκόρ οι επενδύσεις στον κλάδο InsurTech!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι παγκόσμιες επενδύσεις στον κλάδο InsurTech συνεχίζουν να παρουσιάζουν νέες υψηλές επιδόσεις. Τα κεφάλαια που επενδύθηκαν σε νεοφυείς επιχειρήσεις InsurTech ξεπέρασαν το όριο των 10 δισ. δολαρίων για πρώτη φορά, ενώ το 2021 αναμένεται να σημειωθεί νέο ρεκόρ, καθώς κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους έχουν ήδη επενδυθεί 10,5 δισ. δολάρια. Με τρεις μήνες να απομένουν ακόμα, μέσα στο 2021 έχουν καταγραφεί επενδύσεις μόλις 12 εκατ. δολάρια λιγότερες από το σύνολο των επενδύσεων σε InsurTechs που καταγράφηκαν παγκοσμίως τα έτη 2018 και 2019 μαζί! Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 421 συμφωνίες, αριθμός που αποτελεί επίσης ετήσιο ρεκόρ σύμφωνα με τη νέα Τριμηνιαία Ενημέρωση της Willis Towers Watson για τον κλάδο InsurTech (δείτε εδώ). 

Το τελευταίο τρίμηνο μόνο 113 συμφωνίες απέφεραν επενδύσεις άνω των 3,1 δισ. δολαρίων, αύξηση 23% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2020. Οι συμφωνίες που πραγματοποιήθηκαν αυξήθηκαν μόνο κατά 9% από έτος σε έτος, ωστόσο σημειώθηκαν 11 γύροι συγκέντρωσης κεφαλαίων ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων και πάνω. Δύο από τις τρεις μεγαλύτερες συμφωνίες ήταν με InsurTechs που σχετίζονται με τον κυβερνοχώρο: Coalition (205 εκατ. δολάρια) και At-Bay (185 εκατ. δολάρια). 

Το μερίδιο των επενδυτικών στόχων που εδρεύουν στις ΗΠΑ ανέκαμψε σχεδόν στο 46%, σημειώνοντας αύξηση περίπου επτά μονάδων από το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά χώρες όπως η Ινδονησία, η Σουηδία, η Νότια Αφρική, η Σιγκαπούρη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σημείωσαν τριμηνιαία αύξηση στη δραστηριότητα των συμφωνιών. Οι startups σε πρώιμο στάδιο συγκέντρωσαν ένα ρεκόρ 630 εκατ. δολαρίων, καθώς το μέσο μέγεθος των συμφωνιών τους αυξήθηκε σε σχεδόν 12 εκατ. δολάρια. Το μερίδιο των επενδύσεων seed και angel μειώθηκε δραματικά, αντίθετα, ο αριθμός των γύρων χρηματοδότησης σειράς A σχεδόν διπλασιάστηκε στο 31% των συμφωνιών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για νομικές υποθέσεις αυτοκινητιστικών ατυχημάτων ή δυστυχημάτων

Ο Δρ. Andrew Johnston, επικεφαλής InsurTech στη Willis Re παγκοσμίως, δήλωσε: «Η συνεχιζόμενη κλιμάκωση της χρηματοδότησης στον κλάδο InsurTech δεν σημαίνει ότι το επιχειρηματικά κεφάλαια και το κεφάλαια ανάπτυξης είναι διαθέσιμα στις περισσότερες InsurTechs. Η ανάπτυξη των παγκόσμιων επενδύσεων InsurTech την τελευταία δεκαετία ήταν σημαντική, αλλά το έντονο μοτίβο είναι η συγκέντρωση των πολλών για λίγους. Για παράδειγμα, το δεύτερο τρίμηνο, περισσότερα από τα δύο τρίτα του συνολικού κεφαλαίου που συγκεντρώθηκε διατέθηκε σε 15 συμφωνίες. Περίπου το 0,5% των παγκόσμιων InsurTechs μοιράστηκε 3,3 δισ. δολάρια, ενώ 1,5 δισ. δολάρια διανεμήθηκαν μεταξύ άλλων 147. Η χρηματοδότηση ήταν μηδενική για το υπόλοιπο 95%». 

Πηγή: nextdeal.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.