1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Σοκαριστικές οι προβλέψεις για τις τιμές των μπαταριών

Σοκαριστικές οι προβλέψεις για τις τιμές των μπαταριών

Σοκαριστικές οι προβλέψεις για τις τιμές των μπαταριών
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία και οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες οδηγούν τις εταιρίες που κατασκευάζουν τις μπαταρίες να υπολογίζουν εκτόξευση των τιμών τους στα ύψη.

Η διεθνής οικονομική και πολιτική κατάσταση έχει στριμώξει ιδιαίτερα και την αυτοκινητοβιομηχανία, με σημαντικές μειώσεις στην παραγωγή και γενικότερη αναστάτωση στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει και σημαντική αύξηση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς το κόστος της μπαταρίας αντιστοιχεί επίσης στο 30-40% του συνολικού κόστους του οχήματος.

Το μέσο κόστος στις μπαταρίες για το 2021 ήταν μεταξύ 145 και 153 δολαρίων ανά kWh. Όμως η αύξηση των τιμών ιδίως στο λίθιο αλλά και στο νικέλιο και το κοβάλτιο αναμένεται να την ανεβάσουν ακόμα περισσότερο.

Το πρόβλημα είναι ότι η άνοδος των τιμών στο λίθιο θα επηρεάσει και τις τιμές των solid state μπαταριών, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της εταιρίας LG Energy Solution, ενός από τους μεγαλύτερους προμηθευτές μπαταριών στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι solid state μπαταρίες με θειούχους ηλεκτρολύτες είναι ιδιαίτερα ακριβές σε σύγκριση με άλλου τύπου αντίστοιχες μπαταρίες και χρειάζονται πάρα πολύ λίθιο. Τα εργαστήρια της εταιρίας εργάζονται για μία τέτοια μπαταρία η οποία θα είναι διαθέσιμη για εμπορική χρήση μέχρι το 2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η «επανάσταση» των ηλεκτρικών οχημάτων: Tι σημαίνει για τις Ασφαλιστικές εταιρείες;

Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες πιέζουν τις εταιρίες μπαταριών από την Κορέα με τις οποίες συνεργάζονται να αλλάξουν και την σχεδίαση των μπαταριώνυιοθετώντας κυψέλες πρισματικού τύπου, οι οποίες θεωρούνται και πιο ασφαλείς καθώς έχουν μικρότερες πιθανότητες να “φουσκώσουν”.

Η VW είναι μία από αυτές, και συνεργάζεται με την εταιρία SK On η οποία αναμένεται να ανακοινώσει μία νέα μπαταρία με πρισματικές κυψέλες σύντομα. Προς το παρόν, μόνο η Samsung SDI είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κατασκευή τέτοιων μπαταριών.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.